BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 27 czerwca 2025, 14:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E36] 318is maksymalna predkosc
PostNapisane: 26 listopada 2009, 20:10 
Częsty bywalec

Moje BMW: e34
Kod silnika: M50B20
COUPE napisał(a):
Aha i nikt nie powiedział ze w każdej marce auta ta prędkość wynosi równe 11km/h , nie wiem gdzie ześ ty to wyczytał :mur: :mur: :mur: bo z tego co ja wiem to przepisy homologacyjne dla producentów samochodów wymagają żeby wskazania prędkościomierzy w samochodach nie wskazywały mniej niż rzeczywista prędkość samochodu. Stąd mechaniczne prędkościomierze zawyżają prędkość od 8% do nawet 15% procent. U każdego producenta inaczej. Nie bez znaczenia jest również rozmiar felg i opon. Prędkościomierze utrzymują wskazane błędy pomiarowe tylko dla rozmiarów zalecanych przez producenta. Jeśli założymy inne, zmierzona prędkości jest dodatkowo obciążona błędem.

Jak chcesz to sobie przekraczaj o te równe 11km/h dopuszczalną prędkość, ale nie zdziw sie jak kiedyś Ci pstryknie światełko, lub suszareczka naszych szanownmych władz poprosi cię o zjechanie na prawą cześć pasa :zdziwko:
Teraz wszystko jasne ? :D

Nigdzie tego nie wyczytałem, poprostu jest tak w przepisach, że można do przekroczyć nakazaną prędkość tam do 11 czy 10km'h uczepiłeś się jak pies do jeża tej jedenastki.
COUPE napisał(a):
OOO to ze albo podajemy licznikową prędkość, albo prędkość która za każdym razem trzeba będzie odejmować ponieważ jest zawyżona o te mniej-więcej 11km/h :mur:
Gdzie ja napisałem że prędkość jest zawyżana o 11km/h ?? Proponuje wrócić do szkoły podstawowej i nauczyć się czytać ze zrozumieniem.
COUPE napisał(a):
Co wyjdzie z tego, ze ten poda licznikową prędkość... tamten prędkość licznikową odejmując standardowe zawyżanie licznika, a jeszcze inny poda prędkość podawana przez nawigacje???

Jednym słowem albo szaro albo kolorowo... A w tym przypadku myślę ze podawanie prędkości podawanej na liczniku będzie najlepszym rozwiązaniem( wiadomo ze jak ktoś ma inne obręcze kuł lub opony to powie) bo nie każdy musi mieć nawigacje żeby mierzyć ile tak na prawdę jego auto w danym momencie jedzie...

Uczepiłeś się tej prędkości, jak dla mnie to Ty możesz te auto piłować do odcięcia na każdym biegu, albo osiągać prędkości maksymalne na 1 biegu.A więc sumując, podałem prędkość która widnieje w danych Technicznych pojazdów, a nie ze strony:www.MrWieśniak/jak_zarżnąć_swoje_beem.pl
Wybacz :rozpacz:
A co do tych nawigacji i liczników prędkość to prędkość.. Skąd wogóle możesz wiedzieć czy dane techniczne nie są podawane według GPS ?

Check my 5er; viewtopic.php?f=6&t=80673 :D

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 26 listopada 2009, 20:13 
u mnie w m44 ;
1 nigdy nie sprawdzałem
2 - 90 km
3 - 130km
4 nigdy do końca nie sprawdzałem
5 - do końca to 225 km

PostNapisane: 26 listopada 2009, 20:22 
Częsty bywalec

Pierwszy Bieg : ~ 50km/h
Drugi Bieg: ~ 90km/h
Trzeci Bieg: ~ 130km/h
Czwarty Bieg: ~ 180km/h
Piąty Bieg: unavailable :hyhy:
Skąd wiem?
Proste...
http://www.youtube.com :)

Obrazek

Ostatnio edytowano 27 listopada 2009, 17:10 przez CobraKlb, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 26 listopada 2009, 20:26 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
CobraKlb napisał(a):
uczepiłeś się jak pies do jeża tej jedenastki.

Nie uczepiłem sie tylko odpowiedziałem na twoje pytanie skierowane do właśnie do mnie o:
CobraKlb napisał(a):
No to wkoncu o co?

CobraKlb napisał(a):
Gdzie ja napisałem że prędkość jest zawyżana o 11km/h ?? Proponuje wrócić do szkoły podstawowej i nauczyć się czytać ze zrozumieniem.

Tu napisałeś!!!
CobraKlb napisał(a):
Dokładnie, np. można przekroczyć prędkość od dopuszczalnej o 11km/h

I czytam ze zrozumieniem, a twoje teksty odnośnie nakazywania wrucenia mi do szkoły podstawowej są na poziomie twojej tylko i wyłącznie głupoty... Zastanów sie co piszesz :dobani:
Wrucenia-sie pisze przez o z kreską :dobani:

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

PostNapisane: 26 listopada 2009, 20:35 
Częsty bywalec

kUł wymienia się na koła, a więc...
Ale nie jestem tu aby uczyć się ortografii, gdzie można wpisać dowolny wyraz z błędem a zostanie podkreślony :wstyd:
COUPE napisał(a):
CobraKlb napisał(a):
Dokładnie, np. można przekroczyć prędkość od dopuszczalnej o 11km/h

I czytam ze zrozumieniem, a twoje teksty odnośnie nakazywania wrucenia mi do szkoły podstawowej są na poziomie twojej tylko i wyłączni głupoty... Zastanów sie co piszesz :dobani:
Wrucenia-sie pisze przez o z kreską :dobani:

Kolego nie wmawiaj mi że napisałem że w każdym ale to każdym aucie licznik oszukuje o równą prędkość ~11km/h bo robisz się żałosny..
A pozatym ta rozmowa nic nie wnosi do tematu i niema co się kłócić o jakieś pierdoły :)
Ogólnie sprawe uważam za zamknięta ponieważ wątpliwości użytkownika zostały rozstrzygnięte a więc temat można zamknąć :)

Obrazek

PostNapisane: 26 listopada 2009, 20:45 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
CobraKlb napisał(a):
Ale nie jestem tu aby uczyć się ortografii, gdzie można wpisać dowolny z błędem a zostanie podkreślony :wstyd:

I nie jesteś tez po to, żeby komuś nakazywać edukacji w szkole podstawowej...
CobraKlb napisał(a):
Kolego nie wmawiaj mi że napisałem że w każdym ale to każdym aucie licznik oszukuje o równą prędkość ~11km/h bo robisz się żałosny..

Ja ci nie wmawiam, bo tak sam napisałeś proszę przeczytaj jeszcze raz:
Obrazek
CobraKlb napisał(a):
A pozatym ta rozmowa nic nie wnosi do tematu i niema co się kłócić o jakieś pierdoły :)
Ogólnie sprawe uważam za zamknięta ponieważ wątpliwości użytkownika zostały rozstrzygnięte a więc temat można zamknąć :)

Jedyny post z którym sie mogę zgodzić :ok:

Moja e39
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=93561

Moja 19letnia e36 (niestety aktualnie już była)
viewtopic.php?f=6&t=104802&p=1262357#p1262357

PostNapisane: 26 listopada 2009, 20:48 
Częsty bywalec

Heh...A więc przeanalizujmy budowę zdania, "Dokładnie" - odnosiło się do odpowiedzi wyżej, czyli użytkownika Marky.
Dalsza część zdania która jest po "," takim znaku czyli ", np. można bla.. blaa. blaa... " to był przykład, tylko i wyłącznie, który nawiązywał do przepisów prawa polskiego.
Już wszystko zrozumiałe? Dziękuje za uwage :)

Obrazek

PostNapisane: 27 listopada 2009, 17:01 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
Bez obrazy ale przydałaby sie wizyta moda bo temat jets o predościach na danych biegach nie o ortografi. Co do v-max w IS na poziomie 225km/h to oczywiste, że w tym momencie licznik przekłamał sporo albo rozmiar felgi opon nie ten bo 140KM to niestety za mało na ponad 220km/h skoro przykładowo 323i o mocy 170KM i pojemności 2,5 momencie 245Nm osiąga 228km/h :) Co do długości biegów nie miałem nigdy IS ale chyba jest tam ta sama skrzynia i dyfrencjał co w 320i czyli 2 do 90 3 do 130 4 do prawie 170 1 chyba do 45 :)

PostNapisane: 27 listopada 2009, 17:25 
Forumowicz

Moje BMW: E36
jestem mechanikiem w pracy podłączyłem skaner doswojej e36 m50 na liczniku 100 na skaneże 93 km\h zrobiłem to samo w lanosie i wynik taki sam na liczniku 100 a na skanie 93km\h . koła bmw 225 50 16 .pozdrawiam

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1