BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 27 czerwca 2025, 08:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] Elektryka
PostNapisane: 8 stycznia 2010, 12:44 
Pierwsze kroki

Mam taki problem. O tóż w moim bmw e34 95r.jest alarm centralny elektryczne szyby lusterka szyberdach.I jak kupywalem dzialalo to kilka dni temu.Koles mowil ze nieraz sa problemy ze nie dziala.Jak sie otworzy tylna kanape gdzie jest ta cala instalacja z modulami za fotelem kierowy popsiuka cieplym powietrzem to wszystko to dziala.Ale pozniej jak juz jest zimnej to znowu przestaje.I nie wiem w czym tam tkwi problem.Wizyta u elektryka w przyszym tyg dopiero.A i jeszcze jeden problem jest taki ze zegary czasem przestaja pokazywac predkosci obroty.Mozecie cos doradzic?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: Elektryka bmw e34
PostNapisane: 8 stycznia 2010, 22:33 
Forumowicz

Moje BMW: e36
co do zegarów to jest tak, w tylnim moście masz czujnik który jest odpowiedzialny od predkosci i obr, jesli raz działa raz nie to sprawdz czy przewód nie ma gdzieś przebicia( a jest teraz mokro i dlatego masz problem), też tak miałem , przestraszyłem sie ze licznik przestał działać, ale dowiedzialem ze to moze byc przyczyna takich zachowan. połozyłem sie pod autem i obejrzałem najpierw przewód i okazało sie że izolacja byłą popękana, troche izolacji i działa ok, ale jesli okarze sie ze przewod jest ok to wyćiągnij czujnik i go przeczyść, powinno pomóc.

jesli chodzi o elektryke modułów to norma ,metale pod wpływem zimna kurczą sie i mogą gdzieś przerwac dostawe energi, a jak jest ciepło to rozkurczaja sie. byś musiał je wszystkie wymienic przewody i moduły, napisz co dokladnie ci nie działa.
pozdrawiam

PostNapisane: 8 stycznia 2010, 23:20 
Częsty bywalec

hmm nie wiem ale wydaje mi sie ,ze obrotomierz nie ma nic wspolnego z mostem moge sie mylic

PostNapisane: 9 stycznia 2010, 18:47 
Pierwsze kroki

Mam bardzo podobne problemy
1 prędkościomierz czasem nie działa. Ale u mnie wystarczy lekko puknąć w deskę i wszystko wraca do normy
2 Też mam problemy z modułami tyle że u mnie po kolei przestały działać: najpierw zamykanie elektrycznych szyb z lewej strony, później centralny zamek, później wszystkie 4 szyby, później szyberdach, a kilka dni temu wycieraczki(działają tylko szybkie obroty).
z centralnym zamkiem miałem jeszcze takie problemy że sie zaryglował i tylnych drzwi w ogule nie mogłem otworzyć, dopiero otworzyłem tylną kanapę i zaczołem grzebać, i w końcu sie otworzyły, a po chwili wszystkie siłowniki od centralnego zamka sie włączyły i zaczeły wyć aż sie wszystkie popaliły.
Od kilku dni czasem jak zgasze samochód to po kilku minutach słychać pstrykanie pod tylną kanapą. przekaźniki sie włączają i wyłączają

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1