Witam
Czeka mnie wymiana sprzęgła w moim e36 318i z 97r. Moje pytanie brzmi czy oprócz kompletu sprzęgła czyli tarczy, docisku i łożyska wymieniać coś (za jednym razem), niestety na nową dwumasówke mnie nie stać, więc zostaje przy starej, a co ze wysprzęglikiem, jak działa to nie ruszać go chyba? ( do wymiany niego chyba nie potrzeba demontować skrzyni, więc nawet jak później padnie to koszty wymiany nie będą wielkie.) Jak skrzynia będzie zdemontowana to co można jeszcze wymienić, poduszkę skrzyni biegów na pewno, a łącznik elastyczny (przegub) wału też można za jednym zamachem wymienić? Nie jestem mechanikiem i mogę pisać głupoty, więc jak się mylę to proszę mnie poprawić. Po prostu co wymienić za jednym zamachem aby podwójnie mechanikowi nie płacić. Aha noi jakiej firmy sprzęgło poleciacie? Zastanawiam si enad Lukiem, albo Sahsem.
P.S. Jak ostro depłem (jak jeszcze miałem sprawne sprzęgło) do huczało z dyfra, czy to mogło właśnie być spowodowane zużyciem tego łącznika elastycznego wału? Auto mam od 7 miesięcy oleju w dyfrze nie wymieniałem jeszcze może nawet go tam nie ma nie wiem

też się tym zajmę.
Pozdrawiam