|
Wersja bez klimy. Otóż dmucha mi na nagrzanym nie całkiem gorącym powietrzem, takim ciepłym, ale wiem, że powinno być zdecydowanie cieplejsze. Na dodatek po przekręceniu pokrętła regulacji na zimne. Dmucha cały czas tak samo nagrzanym powietrzem.
Sprawdzałem napięcie na elektrozaworze (zółty kabelek) i jest takie jak na aku. Natomiast na czujniku temp (nie pamiętam jaki kolorek kabelka), ale pokazało 5V.
Dodatkowo przy przykręcaniu pokrętła temperatury ogrzewania w stronę zimnego nadmuchu pod sam koniec tak na 3-4 przeskoki pojawia się specyficzne pykanie co 1-2s. Jest ono tylko, gdy włączę zapłon - dmuchawa wyłączona, włączona (nie gra roli) - i tylko w tym małym zakresie przy końcu zimnego nadmuchu. Czy to elektrozawór, czy może być on sprawny, a coś jest ewidentnie nie tak z tym czujnikiem temperatury wchodzącym pod nagrzewnicą? Nie wiem dokładnie po co jest ten czujnik temperatury i na jakiej zasadzie działa. Jeśli coś jest nie tak z okablowaniem, to w takim razie ktoś się orientuje gdzie ono biegnie. Bo nie mogłem znaleźć niczego w schematach.
Jeśli to w czymś ewentualnie pomoże, to dodam, że zmieniałem termostat. Nie wiem, jak było poprzednio, bo się kompletnie nie chciało dogrzewać, a i niedawno kupiłem Betke.
_________________ Stowarzyszenie Moto Sport Gliwice
|