BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 26 czerwca 2025, 12:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E36] auto nie che odpalać
PostNapisane: 20 stycznia 2010, 21:05 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36
Kod silnika: m43b16
które piny należy zewrzeć w gnieździe diagn. ???

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 21 stycznia 2010, 12:15 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36 320
Kod silnika: m50
Co do tego zwierania na krótko rozrusznika mnie nic nie dało, to samo :mur:
Nie wiem jak u ciebie dzejoo7 może coś to da.
Dziś jakieś 30 min temu zabrał moje bmw mechanik.Powiedział ze miał podobny przypadek w fordzie, tam winą był brak masy na sądzie lambda i gdzieś jeszcze ale teko nie skonkretyzował.
W jego oczach widziałem złotówki :chytry: więc pewnie wie o co chodzi. Jak coś będę wiedział to się odezwę.
Powodzenia dzejoo7 może szybciej dojdziesz do tego co się stało

PostNapisane: 21 stycznia 2010, 12:27 
Pierwsze kroki

Póki co nie mam czasu ani możliwości tego spinać na krótko... Jak się dowiesz co to było u Ciebie to mi napisz proszę...

PostNapisane: 28 lutego 2010, 11:48 
Pierwsze kroki

Cze dzejoo7
Wiec tak:Dobrych wieści nie mam przełożyłem rozrusznik (naje.... sie że coś-masa pracy) nic to nie dało.Jak kręcił bez skutku tak i dalej taki sam efekt kręci i nie odpala.A jak popchniesz to pali od razu :mur: :mur: :mur:
Drugi mechanik który trzymał auto 3 tyg też nic nie wymyślił,stwierdził że jest spadek napięcia podczas odpalania i razem ze znajomym elektrykiem zauważyli taki myk:
Podczas odpalania komputer z budy komunikuję sie z komputerem silnika i chce potwierdzenia kodu immobilizera (czy coś takiego) nie kombinowałem z immobilajzerem bo nie miałem czasu a elektrykiem samochodowym nie jestem i muszę zaczerpnąć wiedzy.
Jak coś wymyślę to dam znać i liczę że jak ty coś wymyślisz to daj znać (17932180 moje gg)

PostNapisane: 28 lutego 2010, 12:21 
Pierwsze kroki

A więc rozwiązałem sprawę mojego samochodu. Mój pierwotny komputer był naprawiany w ASO BMW w Niemczech... są na nim plomby ponaprawcze. Było to zaraz po zakupie samochodu jeszcze w 95roku w okresie gwarancyjnym. Wymieniłem komputer sterujący silnika wraz z immobiliserem (komplet od innego auta z tym samym silnikiem). Impreza kosztowała mnie 150zł - zakup na allegro. Wymiana trwała raptem 15 minut pod blokiem:) Radość i duma z naprawionej fury ogromna. Wg mnie masz tą samą usterkę.

PostNapisane: 14 marca 2010, 21:55 
Pierwsze kroki

Witam
No niby tak ale nie do końca bo buda jest z 98 a silnik (igiełka) z 92r bez vanos i nie potrzebuje immobilizera.
Zostało mi tylko wyłączyć immobilizer bo zakłóca pracę (według elektryka) kompa silnika. Chce jakieś potwierdzenie poprawności kodu immobilizera. czy jakoś tak. Jak znajdę dobrego elektryka co mi odetnie immobilizer to może sie wyjaśni :spi: [-o<
Dzięki za info Pozdrawiam.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1