Witam i proszę o pomoc bo już mi brakuje koncepcji
Panowie mam taki problem...
A mianowicie kupiłem touringa i miał zepsuty szyber - połamane cięgna przedniej części dachu. Miał problem w ogóle ruszyć a jak ruszył to z jednym zgrzytem i trzaskiem

Programowanie i złapanie punktu zerowego nic nie dawało.
Kupiłem inny kompletny szyber. Faktem jest ze kupiłem zamkniętego z tapicerką zewnętrzną, ale był juz wymontowany z innego auta i nie było możliwości sprawdzenia...
Zabrałem się do roboty i przełożyłem cały mechanizm z zachowaniem moich paneli zewnętrznych, silników i modułu - to zostało moje.
Mechanicznie wszystko jest ładnie pięknie chodzi należycie - nawet z pilota.
Problem pojawił się w momencie montażu tapicerek wewnętrznych a dokładniej mówiąc tapicerki przedniej części szybra.
Zarówno w starym jak i w tym co kupiłem jest problem z napędem tej tapicerki, co ja ma ciągnąć - napędzać. Ona ma w przedniej części po bokach dwa metalowe uchwyty z prostokątnymi otworkami - czy coś ma być wciśnięte w te otwory - jakieś łapki czy cięgna i w co to dalej jest zamontowane
Wiem że jak jest to prawidłowo to po otwarciu "jaskółki" przednia tapicerka odjeżdża o ok 5cm w tył a potem pracuje tylko w przód - tył jeżdżąc w prowadnicy.
Czy ktoś wie coś na ten temat ja rozwiązać problem z napędem tej tapicerki - przedniej części dachu