BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 26 czerwca 2025, 09:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Woda w środku
PostNapisane: 1 kwietnia 2010, 19:34 
Pierwsze kroki

Witam odkreciłem dzisiaj 2 fotele w moim bmw e36 cabrio i tylnią kanape poniewaz za kazdym razem kiedy myłem samochód na myjni woda za fotelem kierowcy w podłodze mi sie dostawała nie wiadomo jak i skąd. :wsciekly: Wiecie moze skąd to moze leciec ze sie dostaje pod tylni dywan?Byłbym bardzo wdzieczny pozdrawiam i prosze o nie kasowanie tematu.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [e36]Woda w środku
PostNapisane: 1 kwietnia 2010, 20:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 323i
Kod silnika: M52tuB25
Pewnie tak jak mi, kiedy miałem e36, przez dziurę w początku progu, widoczną po zdjęciu błotnika lub od środka po wyjęciu wykładziny.
często tam zaczyna gnić blacha i stąd ta woda. Od tego bym zaczął.

PostNapisane: 1 kwietnia 2010, 21:12 
Pierwsze kroki

Z przodu mi nic nie cieknie dywan jest suchy nawet go podwijałem i pod spodem nic nie zauwarzyłem tylko z tyłu za moim fotelem<kierowcy>kiedy przyłorze reke do dywanika to ewidetnie jest mokry po kazdym umyciu fury a gdy podniosłem do góry to woda stała :zalamany: Jutro bede szlaufem pryskał brat wejdzie do srodka i moze wyjdzie przyczyna skąd leci :mur:

PostNapisane: 1 kwietnia 2010, 21:22 
Zacna persona forum

Dokładnie, przód też miałem suchy. Jest pochylony i cała woda przelatuje do tyłu przez dziurkę na kable w grodzi podłogi.
Jak nacisnąłem wykładzinkę z tyłu to aż mi woda podchodziła a jak rozebrałem to stała kałuża. Po zespawaniu tej dziurki problemu nie miałem.

PostNapisane: 1 kwietnia 2010, 21:40 
Pierwsze kroki

Czyli moze mam to samo co ty,błotnik zdjąc i szukać nie duzej dziurki?Ale jak zdejme ten błotnik?Nigdy tego nie robiłem :mur: Wykładziny całej nie moge wyjąc bo to w pyte roboty maks moge podwinąc do pedałów dalej mocno siedzi a ciąć go nie bede ale chyba powinienem zobaczyc tą dziure?pozdro

PostNapisane: 1 kwietnia 2010, 22:19 
Zacna persona forum

Jest ona na sakrzywieniu podłogi niejako w narożniku, za plastikiem na stopę. Od zewnątrz po zdjęciu błotnika, widoczna od razu na łączeniu progu z grodzią przednią karoserii.
Może zobaczysz jak odkręcisz plastikowe nadkole ale wątpię bo tam nachodzi dół błotnika. Sprawdz jeszcze ręką czy jest mocno pognity błotnik na spodzie od podłogi.

PostNapisane: 2 kwietnia 2010, 13:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46,e90,e60,e61
Kod silnika: M52TU,n62b44,m57
Pod autem też masz dziury sprawdź czy są zatkane (blisko progów) są przed siedzeniami przednimi i przed siedzeniem tylnym 2x od środka są gumowe szersze i na zewnątrz wychodzą 4 nóżki są wygięte na zewnątrz tak by ta uszczelka do wewnątrz nie wpadła jak wpadnie to woda się prze z nie dostaje. Tylko czy aż tak mocno podczas kąpieli by siekała woda od spodu (nie wiem) u mnie w trakcie jazdy zamokło niesamowicie ale naprawiłem ;)

PostNapisane: 6 kwietnia 2010, 17:55 
Pierwsze kroki

Dzisiaj sie wziołem za moje cabrio przykreciłem szlauf do kranu i zaczołem polewanie bmw w celu zobaczenia skąd dostaje sie woda do srodka..Brat wsiadł do auta dywan wzielismy do góry no i po kolei polewałem,okazało sie że woda dostaje sie z przodu i podczas jazdy leci do tyłu,boogy e36 mozliwe ze mam to samo co ty mniałes bo lałem pod nadkole przednie lewe ogólnie po całym samochodzie i po jakims czasie woda sie nazbierała w miejscu pod dywanem pod wzmocnieniem z przodu gdzie sie znajdują pedały.Wzmocnienie ma 3 otwory 2 małe i jedno wieksze w te wieksze wsadziłem palec a tam woda stała.Wczesniej przed pryskaniem szlaufem wysuszyłem samochód dywan(gąbke)pod spodem oraz podłoge ogólnie było w miare sucho.I teraz pytanie co mam z tym zrobic i jak?Skąd ona sie dostaje dokładnie bo zerkałem od wewnątrz pod pedałami ale tam nie ma zadnej dziury ani nie widac gołym okiem jakis przecieków skąd moze leciec...Jestem bezradny jak wiecie to pomózcie.Pozdrawiam

PostNapisane: 7 kwietnia 2010, 09:45 
Pierwsze kroki

????

PostNapisane: 8 kwietnia 2010, 15:56 
Zacna persona forum

Musisz zdjąć błotnik i zobaczyć w tym miejscu na zakrzywieniu początku progu. Nie mogę dodać foty bo coś komp nie działe i jakiegoś wira złapał.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1