Nikodem co Ty mi tu znowu odwalasz??
Ani nie wyglądam na idiotę ani nim nie jestem
Nie montuje od dziś, obecnie jestem świeżo po kontroli ITS dotyczącej sposobu montażu instalacji LPG, moich kwalifikacji, oraz wyposażenia warsztatu.
Sprawozdanie z kontroli
NR 79/LPG/ZKJ/10, w najbliższym czasie na stronie ITS ukaże się informacja na temat pozytywnego wyniku kontroli mojej firmy.
Wytłumacz mi jaki jest sens męczyć się z wierceniem otworów w tym kolektorze, skoro demontaż zajmuje 15 minut, a i tak bez rozpołowienia nic nie zrobisz.
Nie zajmuje się tylko autogazem, robie dużo elektroniki, posiadam profesjonalny sprzęt do tego (za który dobre auto można kupić), instalacje oraz budowę BMW, mogę recytować wyrwany ze snu o pierwszej w nocy. Jest wielu ludzi na tym forum którym pomogłem przez telefon, a ze swoimi problemami walczyli od bardzo dawna. Wielu jest też takich którym zakładałem instalacje, ich auta jeżdżą, nie wypada zapłon, więc nie nałykały się
wiórów.
Uważasz że jest jakaś różnica pomiędzy montażem w autach z metalowym, czy plastikowym kolektorem??
Poza sposobem uszczelnienia króćców, żaden!!!!!
Plastikowy wiór również może być powodem uszkodzenia gniazd zaworowego.
Cytuj:
Jeśli Nie Zdejmujesz Kolektora To Świadomie Niszczysz Naszym Kolegą Na Forum Silniki
A jesteś świadomy że nie silnika tylko głowicy cylindrów ?? Znowu nie piszesz o konkretach .
Cena była podana dla forumowiczów, z wszystkimi wymaganymi dokumentami z pieczęcią mojej firmy, nie jakimiś papierami wystawianymi przez znajomych czy innych młotków. Montaż odbywa się zgodnie ze sztuką i przepisami prawnymi, wszystkie użyte elementy mają wymaganą cechę/homologację.
Gdy umawiam się z ludźmi to dotrzymuje słowa i terminu, nikt mnie nie ściga z gwarancją ani umówioną pracą.
Nie rób zemnie idioty

Ręce mi opadają, chłopie inni umieją tyle co TY, a może nawet więcej, ale nie koniecznie się tym pysznią.
W którymś tam poście twierdzisz że mam jakieś wysokie stawki za usługi.
Gdzie fakty, konkretne liczby, dowiadywałeś się co ile u mnie kosztuje??
Czy:
-Diagnostyka komputerowa 40 zł
-"Naprawa" (z zastosowaniem mojej produkcji emulatora) maty zajęcia siedzenia pasażera + kasowanie kontrolki 70 zł
-Regulacja gazu (na zasadzie mapowanie) 50 zł
-Regulacja z wymianą filtrów (faza lotna i ciekła) 70zł
Czy te ceny (dla forumowiczów) są jakieś z kosmosu??
P.S. Jak mówi mój dziadek: "krótko żyjesz, mało wiesz"
W momencie kiedy demontaż kolektora jest mało możliwy istnieje sposób (stary jak świat) na wiercenie i gwintowanie otworów, tak aby wióry nie leciały przez wiercony otwór do środka i nie jest to odkurzacz

(spróbuj wymontować kolektor w silnikach np. Chryslera kiedy skorodowały śruby, każda próba odkręcenia kończy się urwaniem szpilki. )