Witam!
Mam takie pytanie glownie do osob ktore mialy do czynienia z chiptuningiem!?
Okolo rok do tylu rozmawialem pisalem na innym forum gdzie zalozyc chipa do bmw 530d. Szukalem we Wroclawiu bo tam mam najblizej.

Kilka osob napisalo, ze polecaja Jetronika lub Dynosoft. Zadzwonilem do Jetronika porozmawialismy zapytalem o cene, powiedzial 1700 zl, dla silnika o mocy 184 lub 193 moc podnosza do tych samych parametrow 220 KM i 470 Nm(rozmawialem z Boguslawem on sie tam tym zajmowal chlopak na kulach) i ze przed tym zabiegiem musze wymienic najpierw olej w skrzyni biegow itp. mam automat steptronic long life. I umowilismy sie na ten zabieg, musialem czekac okolo tygodnia(bylo to okolo rok temu jak wspomnialem wczesniej przebieg 180.000 km w aucie sie nic nie dzialo). Jak juz dojechalem na miejsce i nadeszla moja kolej, gosciu podlaczyl komputer i zaczal wgrywac program. Zapytalem czy nie bedziemy wjezdzac na hamownie i odpowiedzial ze z automatami sie na hamownie nie wjezdza bo wychodza jakies czary nie da sie zmierzyc dokladnie parametrow

. Po wgraniu programu udalismy sie na przejazdzke i czuc bylo ze moc wzrosla ale przy zmianie biegow skrzynia zaczela chodzic dosc nerwowo, powiedzial wracamy do warsztatu! podlaczyl do kompa zeby wykasowac jakies bledy ale nie mogl sobie poradzic nie wiedzial zbytnio jak to zrobic pytal kolege ale tamten tez dokladnie nie wiedzial bo goscia ktory sie zna na tym akurat nie bylo! Powiedzieli ze skrzynia ma chyba jakies bledy, skasowali program(chip) i powiedzieli zebym jezdzil szybko, wolno, sprawdzil czy cos sie bedzie dzialo i wrocil za tydzien ale juz nie wrocilem bo wyjechalem za granice.
I teraz znowu mnie korci zeby tego chipa zalozyc poczytalem juz na roznych forach jak wypowiadaja sie ludzie co juz to robili glownie w Warszawie. Jeden gosciu dzwonil do Dynosoftu z pytaniem o czipa i powiedzieli tez ze automatem sie na hamownie nie wjezdza bo sie moze cos spieprzyc! Tylko ze goscie pisza,ze to nie prawda oni sa juz po chipie przeciez skrzynia jest steptronic i da sie zmieniac biegi manualnie, i dla kazdego samochodu powinnno sie robic program i dostosowac go pod konkretne, a nie wgrywac gotowca. Czytalem tez jak chlop z Lodzi pisal ze mu wgraja do 545 chipa za 1000 zlotych gotowego to inni napisali ze to o 900 za duzo za gotowca. Placi sie przeciez duzo kasy to na ta hamownie pasuje chyba wjechac i miec ten wykres?
Co Wy na to czy robil ktos juz z Was chipa w Jetroniku albo w Dynosofcie, albo gdzie indziej i jak to wszystko wygladalo z cena i w ogole???