BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 25 czerwca 2025, 11:38

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: bmw e36 318i problem z odpaleniem
PostNapisane: 10 lipca 2010, 16:01 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36 318i
Kod silnika: m43
W moim bmw mam problem z odpaleniem, no po kolei to swiece ok iskra ok nowe przewody zaplonowe i cewka, pompa paliwa dziala, czujniki tez sprawdzilem i sa ok i rozrusznik kreci normalniea mimo to silnik nie odpala. A zauwazyłem ze gdy próbuje odpalic to jakies iskry skacza kolo silnika i az kable zaplonowe magnesuje do silnika. Dodam ze kable sa nowe a na starych to samo sie dzialo. Preosze o pomoc co to moze byc albo moze zna ktos dobrego mechanika do bmw w debicy albo okolicy :rozpacz:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: bmw e36 318i problem z odpaleniem
PostNapisane: 11 lipca 2010, 12:49 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e36
Kod silnika: M40
A kiedy to się zaczęło dziać?
Może kable pomięszałes i dlatego.
Mechanik jeżeli jest dobry to naprawi każdy samochód tak że nie musisz szukać tylko od BMW
Przyznam się szczerze że jóż nie jedną choinkę pod maską widziałem ale żeby aż przewody chulały to nigdy się z takim czymś nie spotkałem.

PostNapisane: 11 lipca 2010, 14:29 
Pierwsze kroki

hej. jakies 2 tygodnie temu brat jednego dnia jezdzil a do nocy i nic sie nie dzialo a nastepnego ranka auto kreci i nie odpali. i od tego czasu auto stoi bo jezdze tirami i rzadko w domu jestem. pytalem po kilku warsztatach w okolicy debicy i jak slysza jaki problem to nie nie robimy bmw. nawet goscia z komputerem tu nie moge znalezc. no ale nic jakos sam musze to zrobic .dzieki za zainteresowanie.

PostNapisane: 11 lipca 2010, 15:08 
Pierwsze kroki

no a kable sa dbrzr bo zalozylem nowe tak jak byly stare i dzieje sie to samo. mi sie wydaje ze gdzies robi zwarcie bo jak próbuje odpalic to tak sie dzieje ale nie wiem od czego zaczac szukac,musialo gdzies kabel przetzeć i pewnie dlatego mi tak robi. bo jak inaczej to wytlumaczyc ?????

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1