BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 20:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx] DACHSTEIN - co sądzicie o tych wahaczach?
PostNapisane: 19 lipca 2010, 21:21 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
Witam
Chce kupic wahacze firmy DACHSTEIN.Mam pytanie czy to dobra firma i czy ktos z was juz kupował produkty tej firmy i jak sie sprawdzaja?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: DACHSTEIN
PostNapisane: 19 lipca 2010, 21:28 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
robia niezle buty wiec moze z odpadkow zaczeli czesci robic do aut.....kupuj smialo za dwa miesiace jak poczytasz posty to juz bedziesz wiedzial na jakie oryginalne wymienic swoje DACHSTEIN :super:

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 19 lipca 2010, 21:31 
Pierwsze kroki

Zapytalem sie tylko,nie stac mnie na oryginaly wiec pwoiedz mi jakiej firmy wachacze beda dobre?

PostNapisane: 19 lipca 2010, 21:36 
Zacna persona forum

klopot w tym ze tylko oryginalne ...najlepiej jakosc/cena wypadaja meyle hd(wymienne elementy maja)-kpl przod (2 wahacze 2 tuleje) okolo 1000 pln
sa typu dachstain(fast itp) kpl za 650 ale mysle ze za pare miesiecy trzeba je bedzie wymieniac od nowa wiec zaplacisz wiecej
to sa tanie chinskie zamienniki, to juz lepiej oryginalna uzywke na allegro kupic

PostNapisane: 19 lipca 2010, 21:49 
Pierwsze kroki

Znalazlem te meyle hd za ok 1000zl i mysle ze to bedzie najlepszy wybor.
Dzieki

PostNapisane: 19 lipca 2010, 21:53 
Zacna persona forum

to tez moj wybor :ok:

Tytuł: Re: [Exx] DACHSTEIN
PostNapisane: 20 lipca 2010, 19:55 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 Touring
Kod silnika: Klekot M47
Najlepszy wybór to oryginał a w oryginale są Lemfordery i takie bym radził kupować, bo o na tych Meyle to też nie pojeździsz, niejedną złą opinię o nich słyszałem tutaj na forum :(

PostNapisane: 20 lipca 2010, 20:39 
Częsty bywalec

Moje BMW: 525i
Kod silnika: N52b25
Skąd te wszystkie opinie , że np Dachstein jest taki zły na pare miesięcy , miał ktoś ,coś sie stało?
Skąd pewność , że produkowany teraz lemforder jest taki wspaniały a dachstein czy Teknorot to paździerz na pare miesiecy?

PostNapisane: 20 lipca 2010, 20:43 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530iAT
Kod silnika: M54B30
davids3 napisał(a):
Skąd te wszystkie opinie , że np Dachstein jest taki zły na pare miesięcy , miał ktoś ,coś sie stało?
Skąd pewność , że produkowany teraz lemforder jest taki wspaniały a dachstein czy Teknorot to paździerz na pare miesiecy?

we wrzesniu 2008 zmienilem drazki i koncowki drazkow wlasnie na owe DACHSTEINy, koszt smieszny a 2 lata przejezdzone .... kolejne tez beda DACHSTEINy ...

PostNapisane: 20 lipca 2010, 20:46 

davids3 napisał(a):

Bo produkcja BMW to nie klejenie posadzki z glazury :szok: ;) i jak coś idzie na pierwszy montaż to wiadomo, że nie jest to byle co tylko porządny wyrób, a poza tym to nie słyszałem żeby ktoś po zamontowaniu Lemfordera narzekał na niego :cwaniak:
A jak ktoś chce jeździć na jakimś szicie, to ja mu nie zabraniam :hyhy:
Tylko po co kupował BMW żeby teraz zaoszczędzić kilka złotych na wahaczach :wstyd:

PostNapisane: 20 lipca 2010, 20:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530iAT
Kod silnika: M54B30
Vanduch napisał(a):
Tylko po co kupował BMW żeby teraz zaoszczędzić kilka złotych na wahaczach

BMW to zaden luxus, jak kazdy inny samochod, ktory stoi na parkingu ... sa w zyciu wazniejsze wydatki niz wywalanie kazdej wyplaty na BMW, zeby tylko wszystko bylo orginale i zeby mozna bylo sie pochwalic na forum, ze wszystko ma sie ORI ....

Tylko dziwi mnie fakt, ze wieksze wziecie w sklepach maja wlasnie te tansze czesci ....

Osobiscie sam jestem za produktami MEYLE, mam cale zawieszenie na czesciach MEYLE, oprocz wlasnie drazkow i koncowek, ktore sa firmy DACHSTEIN

PostNapisane: 20 lipca 2010, 21:06 

marcellchen napisał(a):
sa w zyciu wazniejsze wydatki niz wywalanie kazdej wyplaty na BMW

To mało zarabiasz jak 100 czy 200 zł cię zbawia ;)

Ostatnio edytowano 20 lipca 2010, 21:25 przez Vanduch, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 20 lipca 2010, 21:17 
Częsty bywalec

Moje BMW: 525i
Kod silnika: N52b25
Vanduch napisał(a):
T mało zarabiasz jak 100 czy 200 zł cię zbawia ;)

to żart prawda?

Dla jednych 200zł to nic dla drugi troche jest

Nie chodzi akurat o finanse tylko o pisanie, powielanie wypowiedzi innych, chyba , że faktycznie ktoś kupił dachsteiny i wahacz sie złamał albo wybił po dwóch miesiącach

PostNapisane: 20 lipca 2010, 21:33 

Kolego ja mam oryginalne Lemfordery na których po polskim "poligonie" zrobiłem ponad 30 tyś. km i najmniejszego luzu nie mam (Meyle HD wytrzymują może 20 tyś. ...), więc nikt mi nie powie że oryginał jest be... bo na moim przykładzie widać, że jest cacy, pomijając fakt, że nie mam pojęcia kiedy one były wymieniane wcześniej i ile jest na tych wahaczach faktycznie najeżdżone kkm...
To jest fakt i tego się trzymajmy...
Jak ktoś coś zrobił porządnego to nie widzę powodu żeby tego nie używać. Ja kupując to auto co mam liczyłem się, że będą wydatki inne niż do Megana ojca, ale coś za coś. Gorzej jak ktoś kupuje BMW i chce mieć full serwis w cenie Renaulta :zakrecony:
I co z tego że ktoś na chińszczyźnie i 10 lat przejeździł, jak wyjeżdża z garażu tylko w niedzielę i to jak nie pada deszcz :rotfl:
davids3 napisał(a):
chyba , że faktycznie ktoś kupił dachsteiny i wahacz sie złamał albo wybił po dwóch miesiącach

Nie stać mnie na doświadczanie się czy jakiś szit taki czy inny się złamie czy po 10 tyś, jest do wymiany (robota nawet własna też kosztuje...), bo życie jest tylko jedno :ok:
Nie pisze tego personalnie do ciebie, ale tak o wygląda :(

PostNapisane: 21 lipca 2010, 09:45 
Zacna persona forum

marcellchen napisał(a):
BMW to zaden luxus, jak kazdy inny samochod, ktory stoi na parkingu ... sa w zyciu wazniejsze wydatki niz wywalanie kazdej wyplaty na BMW, zeby tylko wszystko bylo orginale i zeby mozna bylo sie pochwalic na forum, ze wszystko ma sie ORI ....

Tylko dziwi mnie fakt, ze wieksze wziecie w sklepach maja wlasnie te tansze czesci ....

a mnie sie wydaje ze bmw to jednak wyzsza polka i pisanie ze jest jak kazde inne to ignoranctwo( wlasciwie powinienes miec fiata po co przeplacac w czesciach)
do pewnych rzeczy trzeba dorosnac, niestety wiekszasc uzytkownikow na tym forum kupuje od takich "samych " uzytkownikow jak oni sami i laduje czesci po taniosci(bo przeciez chodzi o to zeby sie pokazac i nic ze leje wache za 10 zeta wazne ze do bmw)
dla mnie takie podjscie to gownarzeria i tyle, nie stac cie na exploatacje to NIE KUPUJ DROGIEGO SAMOCHODU

PostNapisane: 21 lipca 2010, 13:40 

becek napisał(a):
bo przeciez chodzi o to zeby sie pokazac i nic ze leje wache za 10 zeta wazne ze do bmw

:rotfl: i okrążenie do okoła stacji i znowu trzeba tankować... ale nie ma za co :P :wstyd:
A weź kup po takim (co to "szkłem by d... podtarł" jak by się dało) auto, wtedy to Będziesz Miał Wydatki :wstyd:

PostNapisane: 23 lipca 2010, 21:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 530d
Kod silnika: M57D30
Garaż: www.tinyurl.com/podol-e39
Lemforder będzie dobrym zakupem, osobiście odradzam Ci zakup tanich zamienników bo jest dużo większe prawdopodobieństwo, że padną szybciej i znów będziesz musiał kupić i płacić drugi raz za robotę, często takie oszczędności są tylko pozorne i wtedy dochodzisz do wniosku, że warto jednak było wydać 100-200 pln więcej od razu. Niestety ale BMW nie jest tanim samochodem w utrzymaniu ale jak ktoś dba to potrafi się odwdzięczyć ;)

PostNapisane: 23 lipca 2010, 23:52 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Kod silnika: M62B44
ostatnio znajomy dzwoni ze kupil e34 520 IGŁA jade ogladam a tam wlasnie wszystko zlozone na jakichs dziwnych zamiennikach wachacze koncowki no komplet zawias i powiem tak widac ze jest nowe wszystko jakos to pracuje mysle ze normalnemu Kowalskiemu wystarczy to do jazdy z punktu a do b tylko na jak dlugo??
kupujac czesci takie jak Lemforder Bilstein Sachs Luk mamy gwarancje pewnosc ze kazda czesc ma takie same wlasciwosci a z tymi mniej znanymi firmami bywa roznie jeden kuoi i bedzie chwalil inny kupi i bedzie wyklinał

PostNapisane: 23 lipca 2010, 23:56 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Kod silnika: M62B44
tak jak pisze podol jak mam cos wymienic to czasmi tak rwie po kieszeni ale jak juz to wymienie to mi sie micha cieszy :hurra: tylko moja dziewczyna mowi ze jestem glupi najpirew gadanie ze znowu cos tam a pozniej :hurra: :hurra: :hurra: Kobiety tego nie potrafia zrozumiec

PostNapisane: 4 listopada 2010, 16:50 
Witam!

Sześć miesięcy temu wymieniłem wahacz dachstein z lewej strony po kolejnych trzech miesącach z prawej.Wczoraj byłem na przeglądzie okazało się że obydwa mam do wymiany , auto przez te wahacze nie przeszło przeglądu na jutro mam zamówione dwa lemfordery bo drogi raz nie popełnię tego błędu.Jak to mówią przysłowia mądrością narodu ,,kto płaci mało ten płaci dwa razy,,i ,,mądry polak po szkodzie,,.Zazwyczaj nie biorę udziału w forach natomiast tym razem chcę przestrzec wszystkich użytkowników

Bardzo
Mocnych
Wozów

przed tym szajstfem.

pozdrawiam Paweł

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1