BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 24 czerwca 2025, 09:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2007, 17:07 
Forumowicz

Witam,

Ja obstawiam pompe paliwa, moge sie mylić ale objawy masz na pierwsze objawy zgonu pompy.

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2007, 17:43 
Częsty bywalec

no mi też tak sie wydaje. mam podobne objawy jak jade na benzynce ale sa one o 90 %delikatniejsze

Tytuł: PIATEK,WALCZE OD NIEDZIELI DUSI SIE BMW52012V
PostNapisane: 30 marca 2007, 15:08 
Pierwsze kroki

UWAGA WYCIAGNELEM POMPE PALIWA,BAK BY L BRUDNY PALIWO ZACIAGA,ALE NIEWIEM JAKIE MA MIEC CISNIENIE NIBY LECI,ALE NIEWIEM CZY MA BBB MOCNO WYZUCAC PALIWO BO TU NIE WYZUCA TYLKO LECI,SREDNIO,ZATKALEM PALCEM ALE TYLKO LEKKO WYPYCHALO NA WOLNYCH OBROTACH CHODZI NORMALNIE LEKKO GAZU DODAJE I ODRAZU PRZERYWA,TERAZ NIEWIEM CZY TE PALIWO LECI PRAWIDLOWO CZ Y ZASLABO,,POMPA NOWA KOSZTUJE 350 ZL W SKLEPIE ALE JESZCZE NIEKUPILEM...PODLACZYLEM WąZ DO POMPY ALE NIEBYLA ZANUZONA IW WEZY PODESZLO ZACIAGNIETEGO PALIWA OKOLO 10 CM,,MOJE PYTANIE JAK MOCNO MA LECIEC ZASSANA BEZYNA CZY BBBBBBBBBBB MOCNO WYZUCAC MA CZY MA LECIEC POWOLI BO TAK LECI POZATYM MOJE POMYSLY NA USUNIECIE USTERKI WYGASLY ZOSTAJE KARNISTER I ZAPALKI POZDRAWIAM PIOTR

Tytuł: [E34]BRAK POMYSLU,JUZ TYDZIEN WALCZE,Z BMW520,12V DUSI SIE
PostNapisane: 1 kwietnia 2007, 14:19 
Pierwsze kroki

WITAM,MOJE POMYSLY NA USUNIECIE USTERKI,WYCZERPALY SIE,DUSI SIE JAK DODAJE GAZU PRZERYWA WYCIGNELEM POMPE PALIWA,NIBY PODAJE,PALIWO ALE CZY TE CISNIENIE JEST DOBRE TO NIEWIEM PODAJE NORMALNIE POWOLI MYSLALEM ZE MOSI WYZUCAC MOCNO W GORE,NAWET JAK JADE 140,,120,,DODAM ODRAZU GAZU DUSI SIE JAK POPUSZCZE GAZU PRZYSPIESZA NIEMA CZYM JECHAC,WYMIENILEM WSZYSTKO CO MOZLIWE NA KOMPUTEZE NIEWYKAZALO USTERKI,CHYBA KUPIE NOWA POMPE TYLKO ZEBY NIEOKAZALO SIE ZE NIEMA ZMIAN WCZORAJ JECHALEM AUTOSTRADA,170,,160,190,LADNIE IDZIE ALE POWOLUTKU DODAJE GAZU WTEDY IDZIE JAK PRZYCISNE ODRAZU SIE DUSI IPRZERYWA TRZYMAM GAZ DUSI SIE POPUSZCZE IDZIE,SAM JUZ NIEWIEM,CZY KTOS MA JAKIS POMYSL?

Ostatnio edytowano 1 kwietnia 2007, 15:48 przez PIOTR12371, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2007, 15:37 
Forumowicz

Ja dalej stawiam na pompę :) Może zeby nie wydawac pieniedzy na darmo, masz kogos kto CI uzyzczy pompy wlozysz pojedziesz i jak wszystko wroci do normy to zaplacisz i pojedziesz, bo kupisz i nóż widelec okaże się że jednak to nie pompa :/

Tytuł: [e34] WALCZE OD 25,DUSI SIE BMW520,12V,SZUKAM MECHANIKA ZARY
PostNapisane: 3 kwietnia 2007, 14:57 
Pierwsze kroki

UWAGA,JUZ NIEMAM CO WYMIENIC,W MOIM BMW,520,12V,WSZYSTKO ZMIENILEM,NOWA POMPA PALIWA WSZYSTKIE SWIECE KABLE PRZEPLYWOMIEZ,KOPULKA PALEC,DUSI SIE JAK DODAJE GAZU PRZERYWA,WCZASIE JAZDY JAK POPUSZCZAM GAZ PRZYSPIESZA STALO SIE TO POTYM JAK ZAKUPILEM NA ALLEGRO CZIP,TUNING BOX TAKI ZULTY PODLACZYLEM GO DO PORZEPLYWOMIEZA I DUPA BLADA TAKIE SA TEGO SKUTKI KONTAKTOWALEM SIE Z GOSCIE M KTORY MI SPRZEDAL CZIPA ALE ON TWIERDZI ZE TO NIEUSZKADZA NIC,,ALE CHYBA JEDNAK,,CHCIALEM WIECEJ MOCY TERAZ MAM,NIEWIEM ZMIENIALEM TEZ INNY KOMPUTER NIEMA ZMIAN NA KOMPUTEZE NIEWYKAZALO ZADNYCH USTEREK,DUSI SIE I STRZELA W PRZEPLYWOMIEZ,,CHYBA ZOSTAJE KARNISTER I ZAPALKI,CZY MOGL, SIE PRZESTAWIC ZAPLON?GDZIE SZUKAC GAZ DO POLWY WCISNIETY I AUTO NIEJEDZIE POPUSZCZE JEDZIE I SZARPIE,BRAK PRZYSPIESZENIA JAK DODAJE GAZU POWOLI STOPNIOWO JEST OK JAK WCISNE ZEBY WYPRZEDZIC KONIEC SZARPIE JAK BY NIEDOSTAWAL PALIWA POMPE KUPILE DZISIAJ NIEMA ZMIAN,CZEKAM MOZE KTOS POMOZE.POZDRAWIAM

Ostatnio edytowano 3 kwietnia 2007, 14:58 przez PIOTR12371, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 3 kwietnia 2007, 14:59 
Zacna persona forum

przestan pisac duzymi literami... juz kilka postow tak napisales.... jescze raz i bedzie ostrzezenie :kwasny:

E30 316iA 05/1990
E32 750i 09/1991
http://www.e12e28.pl

Tytuł:
PostNapisane: 6 kwietnia 2007, 20:44 
Przyjaciel forum

wymień sterownik sillnika

Tytuł: [e34] 520i 12V walcze od 25 marca dusi sie przerywa
PostNapisane: 9 kwietnia 2007, 11:48 
Pierwsze kroki

wesolych,swiąt: niestety juz wymienilem wszystko co mozliwe,nadal jest usterka....zaczelo sie ze kupilem tuning box na allegro podlaczylem do przeplywomieza gosc zapewnil mnie ze to nic nieuszkadza taki zulty facet sprzedaje go po 60 zl,nastepnego dnia auto zaczelo sie dusic wywalile mtego boxa,,,,gdy auto stoi to chodzi na wolnych obrotach lekko minimalnie dodam gazu dusi sie jak jade 40 na godzine niema mocy wcisne gaz dopolowy niema reakcji gdy wcisne gaz do dechy rwie do przodu szarpie i przerywa gdy popuszcze gaz jedzie normalnie i takie jest odczucie jak by przyspieszal,,,,ale gdy auto stoi i dodam gazu odrazu i trzymam przepustnice w polowie niema reakcji po 5 sekundach zaczyna lapac przerywa i jest strzal w przeplywomiez swiece nowe kopulka palec pompa nowe wydech nowy przeplywomiez wymieniony czujnik przepustnicy podmieniony,silniczek krokowy podmieniony cewka podmieniona,kable nowe,teraz tak rano jak zapalam faluja obroty przez 5minut puzniej jest ok gdy odlacze przeplywke zmieniaja sie obroty silnika gdy odkrece kostke sondy tez zmieniaja sie obroty,pisze otym bo niewiem czy to tak ma byc.co jeszcze zapala rano dobrze jak chce ruszyc z miejsca odrazu sie usi ale jak wcisne do dechy gaz rwie do przodu szarpie przerywa ale idzie,jedzie jedzie i nagle tak jak by silnik niepracowal puszcze gaz i ponownioe jedzie wcisne dusi sie szarpie moze uszczelka pod glowica? stan oleju jest ok...na piatek umowilem sie w serwisie bmw w zielonej gorze chociaz bylem na kompie inic niewykazalo? niemam pojecia co moglo sie stac,jeszcze jedno jak sie rozgrzeje i stoi,i gazuje powoli plynnie jest ok jak wcisne gaz dopolowy jest strzal w filter powietrza i przerywa,podmienilem tez komputer,,inic to samo,,,,,,niesprawdalem cisnienia w cylindrach,,,,,z moze zawory? czy dam rade ustawic je sam?pozdrawiam

Ostatnio edytowano 9 kwietnia 2007, 20:34 przez PIOTR12371, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 9 kwietnia 2007, 12:51 
Częsty bywalec

Moje BMW: saab 93 SC
Kod silnika: Z19DTH
Twoj problem prawdopodobnie tkwi w uszkodzonej przepustnicy.

Tytuł: to nie pompa kupilem nowa zadnych zmian
PostNapisane: 11 kwietnia 2007, 16:22 
Pierwsze kroki

to nie pompa kupilem nowa niemam pomyslu wszystko juz wymienione,

Tytuł: [E34] bmw 520 12v ktory to sterownik silnika,ten polewej ?
PostNapisane: 11 kwietnia 2007, 18:59 
Pierwsze kroki

witam niestety powymianie juz wszystkiego nadal dusi sie i przerywa bmw 520 12v gaz w podlodze atu 60 na liczniku,,mam pytanie,wtej skrzyni platikowej pod maska sa dwa sterowniki jeden po lewej stronie drugi troche wiekszy po prawej ktory wymienic,jak odlanczam ten po prawej stronie samochod niegasnie jak ten polewej to gasnie na to wyglada ze to ten polewej wiec doczego jest ten po prawej stronie?przepustnica niereaguje na dodawanie gazu diopiero reaguje jak j wdepne pedal w podloge mocy brak dusi sie i przerywa,,,czy zawory reguluje sie? czy sa hydrauliczne,e34 90rok,przypuszczam ze mam usterke mechaniczna ale niemoge jej zlokalizowac od 25 marca,

Ostatnio edytowano 11 kwietnia 2007, 19:02 przez PIOTR12371, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2007, 20:14 
Zacna persona forum

twój silnik nie ma hydrauliki wiec zawory sie reguluje, ale nie wiem jakie powinny być luzy zaworowe, :zakrecony: hydraulika w e34 była dopiero w m50
a może ci sie zapłon przestawił?? :niepewny:
a ze sterownikami sie nie postepuje tak jak ty bo je spierdzielisz. :kwasny:
Przepływomierz sprawdzałeś czy działa dobrze w całym zakresie??? tam chyba jeszcze jest z klapą jesli sie nie myle.
a wogule te objawy to na benzynie czy na gazie???

TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX-POCO JEŹDZIĆ NA RĘCZNYM JAK MOŻNA DAĆ W P...e
http://mcg1ver.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/albumy/516168-123.html

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwietnia 2007, 07:44 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e65
Kod silnika: m57b30tu2
witam.luzy zaworowe 0,25 ssący i wydech.pierwszy z lewej to sterownik wtrysku ,następny od abs.wymień przepływomierz. ;)

Tytuł: 520 12 bmw dusi sie przerywa niema gazu
PostNapisane: 12 kwietnia 2007, 09:56 
Pierwsze kroki

jak jade spokojnie lekko dodaje gazu jest ok ja tylko wiecej dam gazu to tak jak by nieraagowal na przepustnice jak depne do podlogi rwie do przodu ale przerywa..przerywa,jak popuszcze gazu jedzie jak znowu depne szarpie przeplywomiez dalem inny ale niby sie otwiera,podmienilem tez potencjometr od przepustnicy,,sa ciekawe objawy,jak auto stoi i chodzi na wolnych ,,,pomolutku dodaje gazu plynnie sie wkreca jak dam odrazu dopolowy nic sie niedzieje trzymam przepustnice wpolowie jakiec 6sekund i dopiero lapie powoli albo lapie odrazu jak zas wcisne przepustnice do podlogi odrazu gasnie,,,,jak ruszam z miejsca ichce ostrzej ruszyc niema szans odrazu dusi sie jak ruszam powoli jest ok ale niema mowy o wyprzedzaniu,dzieje sie to od 25 marca wszystko juz mam nowe ,pisza mi tu ludzie roznie,walek poszedl krzywki poszly,,wedlu mnie to jak by niedostawal paliwa dopiero jak mu depne do podlogi to wtedy czuc te moc,..

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwietnia 2007, 12:32 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e65
Kod silnika: m57b30tu2
A masz LPG?

Tytuł: [e34] 520,12v dusi sie przerywa zawory 025,a moze byc,020?
PostNapisane: 12 kwietnia 2007, 19:39 
Pierwsze kroki

witam zajrzalem dzisiaj do zaworow,kupilem szczelinomierz,i teraz tak na dwoch zaworach weszla blaszka szczelinomieza,o35 ma byc 025,ztego co wiem,czy te 025 ma byc lekko ciasne>? ustawilem narazie tylko na 4 zaworach przejechalem sie ijak by bylo lepiej nieszarpal juz tak i nieprzerywal,czy te luzy maja byc mocno wyczuwalne jak sie rusza dzwigienka? czy maja byc minimalnie wyczuwalne? jak poruszam dzwigienka to slychac stuki o zawor czy to tak ma byc? czy poprostu jest zaduzy luz,boje sie zebym niezrobil zaciasnych zaworow,,noi ustawiam je na zaworacz zamknietych,czy to tak ma byc?jak wkladam szczelinomierz.num,025 wydaje mi sie ze ten luz jest zaduzy,najgorzej ze jak jade i nacisne gaz nic sie niedzieje,zero przyspieszania,noi jak,chce ruszyc ajest zimny to zadusza sie jutro podmienie sterownik silnika,bo mam sterownik od bmw 525 ,12v a silnik mam 520,12v,,,,jeezdzil nanim dobrze.zreszta oryginalny tez mam ale kiepsko nanim chodzi czy jest wnim ssanie?moze ono nawalilo gdzie sie znajduje.wczesniej rano zapalalem i jechalem ateraz czekam asz sie nagrzeje,,,braqk przyspieszenia niereaguje na wciskanie gazu,,niewiem,jutro zobacze sterownik i jeszcze jeden przeplywomiez chociaz juz 2 prubowalem,,ajak sie czysci przeplywomierz?jak sprawdzic czy ta przeplywka dziala ?pozdrawiam acha gazu niema wtym aucie.wszystkim dziekuje za porady pomocne

Ostatnio edytowano 12 kwietnia 2007, 20:02 przez PIOTR12371, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: [e34] 520 12v nie reaguje na dodawanie gazu,
PostNapisane: 16 kwietnia 2007, 19:49 
Pierwsze kroki

witam jade 60 ijak wcisne,gaz to auto niereaguje,jak wcisne do dechy to zmola go i rwie do przodu ale przrywa,popuszcze gaz jedzie,,,brak,,mocy,przyspieszenia,czasem tak jest ze gaz jest w podlodze a on jedzie 60 na godzine.jak popuszcze gaz nabiera predkosci,,,ale niema mowy o przyspieszaniu trzeba wcisnac gaz do dechy by rwal do przodu ,,ale ,wtedy przerywa jak by odcinalo doplyw paliwa,,,,,,,

Ostatnio edytowano 16 kwietnia 2007, 19:56 przez PIOTR12371, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwietnia 2007, 10:18 
Forumowicz

witam,napisz jeszcze czy masz gaz.Te szarpanie to moze wina przepływomierza,akbo zasysa gdzies lewe powietrze, czy wcześniej miales takie problemy?Dokładnie obadaj wąż od przepływki.

pozdro

Tytuł: bmw 520 12v brak mocy moli sie 3000tys ijedzie 100na godzine
PostNapisane: 17 kwietnia 2007, 13:58 
Pierwsze kroki

auto niema gazu nieprzyspiesza,wkreca sie do 3000tys i to wszystko szarpie,swiece okopcone,wszystko mam ,nowe,juz ,niema,co wymienic;;;szukam innej przeplywki,,,

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1