Cześć. Sory za tak długą nieobecność ale miałem problemy z internetem. W samochodzie nie ma gazu ( nie okaleczyłbym mojej buni). Dyferencjał na bank 4.10 ( odczyt z tabliczki). Na tylnej części skrzyni biegów znalazłem numer który przedstawiłem na zdjęciach. Nie wiem jak można sprawdzić do jakiego silnika jest ona przeznaczona. Wydaje mi się że biegi są za krótkie ale nie jestem pewny bo nigdy nie jeździłem inną 2-litrówką. Jeżeli któś mógłby sprawzić jaki numer ma na swojej skrzyni byłbym wdzięczny. Jest to skrzynia firmy Getrag. Silnik kręci się wyżej niż napisałem. (nie byłem pewny ile a nie miałem możliwości sprawdzić bo auto stało u lakiernika).
Przykładowo podam że przy 100 km/h obrotomierz wskazuje ok 4000 obr a ekonomizer wskazuje 12l. Kolega, który był poprzednim właścicielem osiągał tym samochodem prędkości rzędu 180 km/ na LPG jednak silnik padł. Odkupiłem go od niego i włożyłem silnik przywieziony z niemiec (bez LPG). Nie wiem czy on kombinował coś ze skrzynią bo nie mam już nim kontaktu (jest gdzieś za granicą).
Pomocy!! Nie wiem co robić. Długie jazdy są bardzo męczące przy tym hałasie a spalanie też nie małe. Możecie mi kogoś polecić w obrębie Katowic??
Pozdrawiam
Sławek