BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 19 czerwca 2025, 15:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46] Lampy zwykle na xenon - ori
PostNapisane: 5 marca 2010, 19:52 
Forumowicz

Moje BMW: E39
Kod silnika: M52
Mogłby ktos pokazac z jakiegos linka, jak wygladaja te spryskiwacze na lampy ksenonowe? bo jakos nie zwrocilem uwagi...

PostNapisane: 5 marca 2010, 20:37 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
Dopiero teraz zerknołem na forum i jak widze dyskusja sie rozwineła...Lampy moge miec za 700 zł, w b. dobrym stanie, wiec myśle ze to bardzo dobra cena...jestem zwolennikiem wszystkiego co oryginalne, ale nie zgadzam sie z tym, ze przy lampach, ktore zrobilo bmw i zarnikami 4300K, bede piratem drogowym....Co dziwne, narazie mam zwykle H7 <bluevision> i jest ok, ale co chwile mijam pajaców z HIDami, którzy nie posiadaja nawet soczewek i swieca po oczach..nie białym lecz niebieskim światlem...Hidy według mojej osobistej opini nie sa złe, ale zeby była soczewka...i normalny żarnik..chyba, że ktoś jeżdzi choinką...po drugie ostatnio mijalem Bmw serii 5... moze z 2006 rok ( o ten model mi chodzi) i mimo samopoziomujacego się systemu porazil mnie po oczachi to po całej lini. I na litosc boska, myśle, ze 3/4 uzytkowników na tym forum wie jak wygladają przeglądy, no chyba ze ktos na kazdy jezdzi gdzie indziej, to może sie czepią....Drogówka, fakt, może nawet zatrzymac dowód..ale watpie ze jak ktos ma soczewki i dobrze ustawione światła to tez zabiorą...A fakt jest jeden..Kto ma HIDA bedzie chwalil, kto ma ori to bedzie mowił ze tylko ori...Każdy sie cieszy z tego co ma....
Ale to moje podkreslam drugi przemyślenia i nie mam zamiaru nikogo krytykowac...lepsi normalni kierowcy z Hidami bez soczewek niz ta masa idiotów, którzy nie patrzą nawet na czerwone światła na krzyzówkach itp

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 5 marca 2010, 20:40 
Pierwsze kroki

Ostatnio czytałem na forum, bo jak wiadomo kwestia xenonow jest lubiana, ze nie wszytskie modele miały motowane spryskiwacze...wiec dziwne to troche co niektorzy pisza..ale byc moze pisze nie prawde ( nie chce byc nazwany "łosiem" czy też "partaczem" itp :P

Pozdrawiam

Tytuł: Re: Lampy zwykle na xenon - ori
PostNapisane: 5 marca 2010, 21:43 
Forumowicz

Moje BMW: e46
BARNABA napisał(a):
Od kiedy to lampy xenonowe regulowane są z kabiny???? A samopoziomowanie, a spryski reflektorów, a czujniki położenia zawieszenia??? Później jeżdżą takie łosie i wszystkich oślepiają(tyczy przedmówcy powyżej ).

pełna zgoda. Drażni mnie jak każdy za wszelką cenę chce mieć "xenon" i to byle jaki. Potem widać na ulicach pełno aut których jedynym celem jest oślepienie niebieską łuną światła kierowce jadącego z naprzeciwka. Dziwie się że policja zamiast łapać na przedziwnych ograniczeniach nie zabierze się za skuteczną walkę z "tjuningowcami". Jak ktoś chce oczywiście niech wstawia xenony ale tak jak chciała tego fabryka.
pozdrawiam

Moje e46 viewtopic.php?p=622393

PostNapisane: 5 marca 2010, 22:38 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e34
Kod silnika: M50TUB25
Drevny194, 700zł za lampy to bardzo kusząca cena jeżeli są w naprawdę dobrym stanie.

Myślę, że nikt tutaj nie zniechęca do dokładania lamp xenonowych. Po to mamy swoje auta żeby je pieścić i doposażać, a nie tylko lać paliwo, wymieniać olej i jeździć (od tego są inne marki :wink: ). Ważne żeby robić to z głową.

PostNapisane: 5 marca 2010, 23:21 
Pierwsze kroki

No cena jest dobra, bo to znajomy; ale i tak raczej nie bede montował i sie z tym bawił z jednego powodu.....mało poruszam sie w nocy..a xenon wowczas zdaje swoje funkcje...a sporadycznie bluevision mi starczy...chcialem dowiedziec czy darady to ewentualnie podłaczyc i jak dalej wyglada sytuacja....ale temat i tak sie zmienił

Tytuł: Re: Lampy zwykle na xenon - ori
PostNapisane: 6 marca 2010, 01:14 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46, e39
Kod silnika: M47, M57
http://www.youtube.com/watch?v=9icEdkRvJOs&NR=1

PostNapisane: 6 marca 2010, 02:45 
Forumowicz

Moje BMW: E38 730dA
Kod silnika: M57
BARNABA, wypraszam sobie nazywanie mnie łosiem, skoro zamontowałem fabryczny ksenon, fabryczne spryskiwacze, fabryczne samo poziomowanie. zainwestowałem sporo kasy i czasu aby, nie oślepiać innych, i aby być zadowolonym z oświetlenia w samochodzie.

* Jest BMW E39 525D Indyvidual
* Jest BMW E38 730dA i 728iA
* Było BMW: E39 520 D ,E39 525i, E38 730dA

PostNapisane: 6 marca 2010, 09:18 
Forumowicz

Zastanawiałem się nad zestawem HID na wiosne, ale ten filmik z tvn turbo co zapodal kona79 zdecydowanie mnie od tego odstraszył :)

PostNapisane: 6 marca 2010, 10:24 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46 330CI
Kod silnika: M54 B30
judin napisał(a):
Zastanawiałem się nad zestawem HID na wiosne, ale ten filmik z tvn turbo co zapodal kona79 zdecydowanie mnie od tego odstraszył :)

Jeśli reflektor jest na soczewce to ja bym zakładał i nie patrzył na filmik i komentarze co nie których.
Dobierz tylko normalną barwę czyli 4300K-6000K i będzie dobrze.Z zewnątrz można będzie poznać że to nie jest ori tylko po tym że nie będzie spryskiwaczy.
Widziałem jak to świeci w reflektorze z soczewką i moim zdaniem praktycznie nie ma różnicy.
Jeśli natomiast nie masz soczewki to stanowczo odradzam .

Obrazek

Moje 330CI - viewtopic.php?t=51439

Moje K6 - viewtopic.php?f=60&t=73717

PostNapisane: 6 marca 2010, 11:04 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46, e39
Kod silnika: M47, M57
ROMSI napisał(a):
judin napisał(a):

Jeśli reflektor jest na soczewce to ja bym zakładał i nie patrzył na filmik i komentarze co nie których.
Dobierz tylko normalną barwę czyli 4300K-6000K i będzie dobrze.Z zewnątrz można będzie poznać że to nie jest ori tylko po tym że nie będzie spryskiwaczy.
Widziałem jak to świeci w reflektorze z soczewką i moim zdaniem praktycznie nie ma różnicy.

Popieram, zamontuj 4300K-6000K na soczewce.

PostNapisane: 6 marca 2010, 13:36 
Forumowicz

kona79 napisał(a):
ROMSI napisał(a):
judin napisał(a):

Popieram, zamontuj 4300K-6000K na soczewce.

A jak mam poznac, czy mam na soczewce?
Posiadam bmw5 e39 '98 sedan

PostNapisane: 6 marca 2010, 16:28 
Pierwsze kroki

Albo ja nie rozumie, albo nie wiem o co chodzi w tym pytaniu... co dałeś.

PostNapisane: 7 marca 2010, 18:41 
Forumowicz

Chodzi o to, że nie wiem czy moja lampy sa oparte na soczewce... :)

PostNapisane: 7 marca 2010, 19:14 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 330d touring '02
Kod silnika: M57
przecież to widać gołym okiem ;)

PostNapisane: 23 października 2010, 19:43 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: 328i e46
witam odswiezam temat ;] własnie myśle rowniez o zmienieniu zwykłych lamp na lampy xenonowe. mysle o kupnie oryginalnych lamp xenonowych. I tylko jedno podstawowe pytanie: czy jesli zmienie te zwykle lampy na lampy xenonowe to wszystkie kabelki pasuja ?? czy nie zostaje jakas wolna wtyczka ?? bo czytalem gdzies ze wlasnie zostaje jakas wolna wtyczka ;/

PostNapisane: 7 listopada 2010, 19:38 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: 328i e46
to jak z tymi kablami ?? pasuje wszystko czy nie ?? ;] ja chcialbym zalozyc orginalne xenony ale bez autopoziomowania. poziomowanie bym chcial mies tak jak jest teraz ze wysokosc w srodku w aucie sie ustawia ;] czekam na odpowiedz

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1