BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 21 czerwca 2025, 00:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Czekając Na Sobote...
PostNapisane: 29 października 2010, 07:31 
Uzależniony od forum :)

Ogladałem na HBO z otwartą japą. Dla mnie szokujący dokument. Jestem w szoku. Dla mnie to dramat. Nie neguję tych ludzi, nie zastanawiam się czy są mądrzy czy nie, czy mogli się uczyć czy wyrwać czy nie - bo nie na tym to polega. Jestem w szoku że tak się dzieje. I ta matka co się cieszy że dzieciaki mają co robić w sobote, że sprząta żeby oni pojsc do nokautu, dramat ojca, ktory stracil nogę i dzięki temu mają te 600zł renty... Dla mnie szok. :/

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 29 października 2010, 07:38 
Adam_ napisał(a):
Zaraz pewnie co niektórzy mnie zjedzą ale wg. mnie to wina państwa.

Bardzo odważna teza

PostNapisane: 29 października 2010, 07:59 
Częsty bywalec

Fryderyk napisał(a):
Adam_ napisał(a):
Zaraz pewnie co niektórzy mnie zjedzą ale wg. mnie to wina państwa.

Bardzo odważna teza

Cos w tym napewno jest...

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

PostNapisane: 29 października 2010, 08:01 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e65 & e36
Kod silnika: N62b44 & M52b20
Przerazajace, glupota ludzka jest nieograniczona 11 dzieci a do gara nie ma co wlozyc :dobani:

PostNapisane: 29 października 2010, 08:19 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: m57
Adam_ napisał(a):
Taka drużyna piłkarska = można ciągnąc kase z pomocy społecznej. Do tego dochodzi renty, plus emerytura babki i już można żyć nic nie robiąc. (...) A w Polsce już się mówi o drugim pokoleniu które życie z zasiłków wyssały z mlekiem matki

cos w tym jest...
zdarzyło mi się poznac z bliska kilka takich "przypadków" -> skoro mogę wziąć wszelkie możliwe zasiłki, zapomogi, dofinansowania, dodatki itp, to po co mam sobie głowę zawracać pracą? przecież lepiej nic nie robić, ewentualnie pracować za gównianą kasę, ale za to się człowiek nie przemęczy [tu mówię o przykładzie znajomej 20-latki, która od 2 lat "robi" w kauflandzie - z tego co sama opowiada - nie robi za wiele, i - cytuję: "tu jest fajnie, fajni ludzie, fajnie czas mija, a jak gdzie indziej pójde, to nie wiadomo, no i jeszcze bym się musiała uczyc.."]
acha - i najważniejsze - należy koniecznie narzekać, że jest prze**bane, i psy wieszać, na tych co mają, bo "pewnie ukradli" :]

jeszcze jedno - osoby z taką przypadłością, jakie znam pochodzą zarówno z zabitej dechami wsi, jak i z dużych miast
wiadomo, że szanse są różne, jedni mogą liczyć na pomoc na starcie, inni muszą zaczynać od zera, ale to czy będzie nam się chciało coś zrobić, zadziałać, zależy w głównej mierze od nas samych

Ostatnio edytowano 29 października 2010, 08:24 przez anya, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 29 października 2010, 08:23 

anya, daleko szukać nie trzeba tego narzekania. Zobacz forum BMW-Sport. Mają komputery, beemki, internet a dziesiątki tematów jak to źle się nam żyje. :rotfl:

PostNapisane: 29 października 2010, 08:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: m57
KotSylwester, bo to takie typowe buraki i wieśmaki są - nie dość, że porządnych obywateli straszą, to jeszcze marudzą, że ich na bejsbola nie stać :P tudziez na życie ciężkie w całej rozciągłości :]

PostNapisane: 29 października 2010, 08:35 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Przed wejściem na forum przeczytałam artykuł z Dużego Formatu: http://wyborcza.pl/1,75480,8543260.html Jest całkiem dobry, więc film obejrzę na pewno, jak znajdę tylko chwilę czasu.

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

PostNapisane: 29 października 2010, 08:45 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Pan miał, Pan dbał. Panu zabrano, dano urzędasowi to i są efekty.

Obejrzeć jeszcze nie zdążyłem, zacząłem czytać reportaż z DF ale po pierwszej stronie wymiękłem, oni tam chyba z szablonu klepią te pseudo reportażyki.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 29 października 2010, 11:11 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Tomek napisał(a):
Pan miał, Pan dbał. Panu zabrano, dano urzędasowi to i są efekty.

Obejrzeć jeszcze nie zdążyłem, zacząłem czytać reportaż z DF ale po pierwszej stronie wymiękłem, oni tam chyba z szablonu klepią te pseudo reportażyki.

W dużej mierze prawda. Co do samego filmu, to strata czasu. Dokładnie wedle szablonu i nic nowego. Chyba każdy kto wyścibił choć raz nos poza główne szlaki dzisiejszej cywilizacji widział taki ludzi i zna takie przypadki. Zresztą nie jest to żadne novum, raczej naturalna kolej rzeczy. Wolno im tak żyć.

bendzamin napisał(a):
Po prostu nie rozumiem ludzi którzy żyją z dnia na dzień i nie mają co do pyska wsadzić, robią sobie 11 dzieciątek, a jak przyjdzie co do czego to wielcy pokrzywdzeni przez los nie mają za co żyć... To na cholerę babo jedna z drugą zrobiłaś sobie drużne piłkarską? :wstyd:

Kwestia rozłożenia akcentów. Moim zdaniem z głodu nie zdychają. Narzekania wcale dużo nie było. Życie się toczy, a ludzie się nim cieszą na swój sposób. I źle, że dzieci jest jedenaścioro? Nie czaję, ja zobaczyłem w gruncie rzeczy kochającą się rodzinę. Nie jest to dla mnie wcale przypadek bardziej patologiczny niż model 2+1 z opiekunką do dziecka i rodzicami widującymi się od 22 do 7 rano :]
Patologią jest w filmie laska bita przez męża. Tu się zgodzę, ale przemoc w rodzinie wcale nie rozkłada się w zgodzie z rozkładem zamożności.

KotSylwester napisał(a):
Ogladałem na HBO z otwartą japą. Dla mnie szokujący dokument. Jestem w szoku. Dla mnie to dramat. Nie neguję tych ludzi, nie zastanawiam się czy są mądrzy czy nie, czy mogli się uczyć czy wyrwać czy nie - bo nie na tym to polega. Jestem w szoku że tak się dzieje. I ta matka co się cieszy że dzieciaki mają co robić w sobote, że sprząta żeby oni pojsc do nokautu, dramat ojca, ktory stracil nogę i dzięki temu mają te 600zł renty... Dla mnie szok. :/

Ja to zszokowałem się teraz ;)

kri100s napisał(a):
Przerazajace, glupota ludzka jest nieograniczona 11 dzieci a do gara nie ma co wlozyc :dobani:

No kolejny mądrala. Jakoś głodu tam nie widziałem. Mam kolegów z wsi z podobnych rodzin, żyją na różne sposoby, ale żadnego nie nazwałbym nieszczęśliwym, pokrzywdzonym czy poszkodowanym.
Ludzie zauważcie, że Wasz sposób życia nie jest ani jedyny ani najlepszy :)

PostNapisane: 29 października 2010, 11:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
obejrzalem caly film, o ile nie dziwi mnie i nie szokuje caly film, bo sa ludzie ktorzy maja gorsza sytuacje zyciowa. to np bardzo mnie zszokowaly wypowiedzi tej "erotycznej tancereczki" i to co one wyprawiaja na tych potańcówkach, daja sie dotykac kazdemu narabanemu facetowi ktory dopcha sie pod scene ehhh szkoda gadac

PostNapisane: 29 października 2010, 11:46 
Forumowicz

qqiz, Wszystko prawda, fajnie by jednak było gdyby potrafili utrzymać tą drużynę piłkarską. A tak wszyscy na nich łożymy pielęgnując beznadzieje i wychowując nowe pokolenie niezdolnych do samodzielnej egzystencji ludzi. To jest dopiero patologia. Trzeba mierzyć siły na zamiary, spłodzenie kilkunastu dzieci to żaden wyczyn.

PostNapisane: 29 października 2010, 11:48 
Przyjaciel forum

qqiz napisał(a):
No kolejny mądrala. Jakoś głodu tam nie widziałem. Mam kolegów z wsi z podobnych rodzin, żyją na różne sposoby, ale żadnego nie nazwałbym nieszczęśliwym, pokrzywdzonym czy poszkodowanym.
Ludzie zauważcie, że Wasz sposób życia nie jest ani jedyny ani najlepszy :)

Czyli uwazasz ze nastukac 11 dzieci to normalna sprawa, a co do glodu to rozmowa skad skombinowac kase na swiniaka była i jakos nie widzialem zeby wszyscy wyciagali kase na stol.

PostNapisane: 29 października 2010, 12:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Adam_ napisał(a):
qqiz, Wszystko prawda, fajnie by jednak było gdyby potrafili utrzymać tą drużynę piłkarską. A tak wszyscy na nich łożymy pielęgnując beznadzieje i wychowując nowe pokolenie niezdolnych do samodzielnej egzystencji ludzi. To jest dopiero patologia. Trzeba mierzyć siły na zamiary, spłodzenie kilkunastu dzieci to żaden wyczyn.

Wiesz, ja się zgadzam, że bez całej pomocy publicznej byłoby mniej patologii. I zgadzam się, że cały system redystrybucji jest błędem. Tu jednak nie mówię o tym.
Jest rodzina z jedenaściorgiem dzieci i sobie żyją. Wbrew temu co piszecie, radzą sobie. Kupili tę świnkę i mają co jeść. Zbierają puszki, sprzątają dicho, cały czas widać ich komórki i trzepanie smsów. Na to też widać mają, a wyrasta to wysoko ponad podstawowe potrzeby życiowe jak dach nad głową i jedzenie. Nie demonizujcie. Jest też przykład kolesia, któremu chce się pracować i on pracuje.

kri100s napisał(a):
Czyli uwazasz ze nastukac 11 dzieci to normalna sprawa, a co do glodu to rozmowa skad skombinowac kase na swiniaka była i jakos nie widzialem zeby wszyscy wyciagali kase na stol.

Helloooooł! co jest złego w posiadaniu jedenaściorga dzieci?
Nie wiem czy zauważyłeś, ale jakoś kupili świnię, jakoś ich stać na smsy i piwko wieczorem, więc nie wciskaj tu jakiegoś tragicznego ubóstwa. Żyją jak chcą.
I powtórzę: dla mnie bliżej normy jest te 11 dzieci i taka rodzina niż model 2+1 z obojgiem pracujących rodziców, nawet nie widujących dziecka ani siebie na dłuższą chwilę.

PostNapisane: 29 października 2010, 12:07 

Kod silnika: BCY+
Santino napisał(a):
obejrzalem caly film, o ile nie dziwi mnie i nie szokuje caly film, bo sa ludzie ktorzy maja gorsza sytuacje zyciowa. to np bardzo mnie zszokowaly wypowiedzi tej "erotycznej tancereczki" i to co one wyprawiaja na tych potańcówkach, daja sie dotykac kazdemu narabanemu facetowi ktory dopcha sie pod scene ehhh szkoda gadac

Dokładnie, takie zachowanie :wstyd: Z resztą ten chłopak (syn nauczycielki) ładnie to powiedział, że taka kobieta to już nie kobieta, to zwykła szmata...

Adam_ moim zdaniem w pewnym sensie racja stoi też po Twojej stronie. Tacy ludzi wiedzą, że dostaną zasiłek, rentę, jakieś dopomogi, caritas itd... I tak sobie żyją. Moim zdaniem te wszystkie pomoce materialne powinny być do jakieś określonego czasu. Nie szukałeś roboty? To gryź tynk ze ścian! Nie chce się robić? Twój problem. Chociaż wtedy trzeba by było wziąć po uwagę tych co się o tą prace starali, ale im nie wyszło...

Są chęci i są chęci... Jedni się postarają, puszki po zbierają (tzw. obrotni ludzie) a drudzy czekają na gotowe jak te pijawki ostanie. I my musimy na nich robić :wsciekly:

PostNapisane: 29 października 2010, 12:15 
Przyjaciel forum

qqiz napisał(a):
Helloooooł! co jest złego w posiadaniu jedenaściorga dzieci?
Nie wiem czy zauważyłeś, ale jakoś kupili świnię, jakoś ich stać na smsy i piwko wieczorem, więc nie wciskaj tu jakiegoś tragicznego ubóstwa. Żyją jak chcą.
I powtórzę: dla mnie bliżej normy jest te 11 dzieci i taka rodzina niż model 2+1 z obojgiem pracujących rodziców, nawet nie widujących dziecka ani siebie na dłuższą chwilę.

To zrob sobie 11 dzieci i zobacz ile kosztuje ich utrzymanie. Przeciez takie rodziny zeruja na panstwie czyli min na Tobie. Myslisz ze ta kobiecina co sprzata gdzies za 150 zl tygodniowo nie pobiera 15 zasilkow ( wszystkie jakie tylko sa mozliwe ) jej dzieci - zero wyksztalcenia, praca jak juz to na lewo = zasilek dla bezrobotnych, jak myslisz kto za to wszytsko placi swiety mikolaj :?:

PostNapisane: 29 października 2010, 12:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Do roboty za 2 tysiące na rękę w życiu nie pójdę.
Żyje z konkubinatu, 3 dzieci, jedno chyba moje.
Ona zarejestrowana oczywiście jako samotna matka.
Full socjal - czynsz MOPS płaci, 2 tony węgla z MOPS na zimę sprzedaliśmy po 500 zeta
za tonę - po co mi jak i tak mam darmo prąd z klatki schodowej.
Żarcia tyle, że zjeść się nie da - makaron, cukier, ryż sprzedajemy znajomym, bo sklepy
nie chcą - jest opisane "Pomoc społeczna - nie na sprzedaż.
Dzieci mają ciuchy z darów - wszystko nówki, jedzenie w szkole za darmo.
Na wakacje pod "pod gruszą" dzieciaki z pomocy społecznej dostały po 700 zł - kupiłem se nową komórkę, fuli wypas.
Kredyty mam wszędzie gdzie dali, nigdzie nie spłacam - mogą mi skoczyć - komornik nie
ma mi co zabrać, a zresztą jakby co to konkubina z dziećmi robi takie przedstawienie, że
urzędnicy przy dziennikarzach muszą nas jeszcze przepraszać. Tak że żyje sie w Polsce dobrze, tylko trzeba pogłówkować.
Kablówkę mam za darmo - wkłułem sie w kabel w sieni - tak że od rana
piwko, papierosek i Eurosport.
No nie będę mam dłużej przeszkadzał - bierzcie się do roboty, bo ktoś musi zarabiać na nas biednych, pokrzywdzonych przez los ...

Typer EURO 2016 - I miejsce

PostNapisane: 29 października 2010, 12:22 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 36 sedan
Kod silnika: M50b25v
Garaż: Posiada to , to
pan_prezes_skora napisał(a):
DaRo25, mieszkam na wsi, wsrod ludzi z totalnie odmienna mentalnoscia- w mojej okolicy kazdy kto ma sklep wymienia sprintery rowno z kolejnymi "nowymi budami"- co dla mnie jest miara majetnosci/zaradnosci/pracowitosci mieszkancow

nie rozumiem o czym mowisz wplatajac w temat motyw wsi i miasta, w miastach rowniez tacy ludzie zyja, sa takie dzielnice itd

ja sam mieszkam na wsi ktora polaczyla sie z miastem (obecnie dzielnica miasta) i widze sam jak duzo rzeczy sie zmienia nie do konca zawsze na lepsze
po co motyw miasta i wsi?? wczesniej padlo pytanie ze ktos nie rozumie jak oni moga tam zyc .. normalnie, bida i tragedia ale poniekad nienarzekaja na takie zycie poza brakiem pieniedzy bo? - i tu pewnie wiele osob sie ze mna nie zgodzi- lubia takie zycie , czy ktos usluszal w tym filmiku jak oni mowia ze chcieli by w miescie mieszkac? albo ze chca sie wyrwac? nie.
i jak ktos mieszka od urodzenia w miescie to ciezko mu zrozumiec jak mozna tak zyc.. ot caly moj motyw.
sam mam rodzine na niejednych wioskach porownywalnych do tej z filmu i nikt nie mysli o zmianie miejsca zamieszkania

Byla -- viewtopic.php?f=6&t=86211
Obecna -- viewtopic.php?f=6&t=128243

PostNapisane: 29 października 2010, 12:23 
Przyjaciel forum

Gumiś napisał(a):
Do roboty za 2 tysiące na rękę w życiu nie pójdę.
Żyje z konkubinatu, 3 dzieci, jedno chyba moje.
Ona zarejestrowana oczywiście jako samotna matka.
Full socjal - czynsz MOPS płaci, 2 tony węgla z MOPS na zimę sprzedaliśmy po 500 zeta
za tonę - po co mi jak i tak mam darmo prąd z klatki schodowej.
Żarcia tyle, że zjeść się nie da - makaron, cukier, ryż sprzedajemy znajomym, bo sklepy
nie chcą - jest opisane "Pomoc społeczna - nie na sprzedaż.
Dzieci mają ciuchy z darów - wszystko nówki, jedzenie w szkole za darmo.
Na wakacje pod "pod gruszą" dzieciaki z pomocy społecznej dostały po 700 zł - kupiłem se nową komórkę, fuli wypas.
Kredyty mam wszędzie gdzie dali, nigdzie nie spłacam - mogą mi skoczyć - komornik nie
ma mi co zabrać, a zresztą jakby co to konkubina z dziećmi robi takie przedstawienie, że
urzędnicy przy dziennikarzach muszą nas jeszcze przepraszać. Tak że żyje sie w Polsce dobrze, tylko trzeba pogłówkować.
Kablówkę mam za darmo - wkłułem sie w kabel w sieni - tak że od rana
piwko, papierosek i Eurosport.
No nie będę mam dłużej przeszkadzał - bierzcie się do roboty, bo ktoś musi zarabiać na nas biednych, pokrzywdzonych przez los ...

bardzo fajne podsumowanie :rotfl:

PostNapisane: 29 października 2010, 13:04 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
To jest klubing zioooom to co każdy lubi jooooł !

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1