Feinberg napisał(a):
Spalanie ok, to mozna przezyc...
Ale w przypadku zawieszenia co dokladnie najbardziej jest narazone? Pol roku temu zmienialem tuleje, wahacze, drazki kierownicy.... sporo to kosztuje (oczywiscie org. czesci) i jak przed zimą bede zmuszony na podobne naprawy ze wzgledu na kola 18" to sobie odpuszcze.
Jezeli zamontowales czesci dobrej jakosci to nie masz o co sie martwic. Padaja glownie elementy gumowe, ale nie jest to wprost efekt wiekszych felg - obiegowa opinia wynika z czegos innego, pochodzi o ludzi, ktorzy montuja wieksze felgi do samochodow, w ktorych zawieszenie nie bylo wymieniane od nowosci i wtedy wina za nagle "posypanie" sie zawieszenia wini sie wieksze felgi. Oczywiscie nie przecze, ze zywotnosc elementow gumowych bedzie troche nizsza, ale wynika to z wagi calych kol - podobny, negatywny wplyw beda mialy ciezkie 17" jak lekkie 19".
Feinberg napisał(a):
WLASNIE! WAZNE! Piszecie ze trzymanie na zakretach o wiele lepsze i tu moje pytanie odnosnie bezpieczenstwa. Mam dobra okazje zakupu felg 18"+opony (z tego dwie opony maja tylko okolo 4mm bieznika, pozostale dwie sa ok), dlatego czy wymieniac te dwie opony czy jeszcze na ten sezon ok? Bezpieczestwo to rzecz najwazniejsza i jestem ciekaw jak takie opony zachowuja sie na mokrej nawierzchni(szerokie i bieznik tylko 4mm), bo na zakretach to wiadomo ze im szersza tym lepsze trzymanie... (czy autem na szerokiej oponie nie majta w przypadku wjechania w kałużę, mokra nawierznie itp.? jak z odprowadzaniem wody?)
Wymien te opony, szczegolnie jezeli maja trafic na tylna os. Rzeczywiscie z tak plytkim bieznikiem, opony beda bardziej podatne na aquaplanning.
Feinberg napisał(a):
Co do osiagow to jestem ciekaw czy to bedzie tragedia czy po prostu spadną w granicach normy (tak aby jazda nie stala sie meczaca).
Spadek osiagow zalezy od wagi calych kol, nie ich srednicy.