Radovanovic1 napisał(a):
binta napisał(a):
Ps. Jak ocenicie dotychczasowe "ruchy transferowe" w naszej lidze ?? Jak na razie odeszło kilku bardzo znaczących piłkarzy z T-Mobile
W Legii cos sie tam dzieje, w Lechu tez. Mają kasę to kupują i sprzedają. A W Sląsku tylko mogą liczyc na kase z nieba, bo z Prezesem Polsatu sami widzicie co wyszlo

Cyrk jednym słowem.
Jak Mila odejdzie to nie widze juz tam gry (i tak jej tam nie było, ake teraz to juz porazka bedzie). No i Ruskie chyba interesuja sie Waldkiem Sobotą. Jak jego tez sprzedadza, to tylko jedyny ratunek to młodzi, ktorych tez tam za duzo nie maja.
O Elsnerze tez cos czytałem..
Nie wiem co sie bedzie działo w tej rundzie.. Az strach pomyslec

Pieniędzy u nas, to w tym momencie nie ma nigdzie

Jeśli kluby na kimś zarobią (Milik, Wolski), to spłacają długi albo przeznaczają pieniądze na "lepszy byt" w tym roku. Najgorsze jest to, że najlepsi piłkarze (Wolski, Milik, Traore, Melikson, Piech) odchodzą z naszej ligi, a nikt konkretny w ich miejsce nie przychodzi. Możemy mieć tylko nadzieję, że z tych mało znanych nazwisk, które są przeważnie testowane, wyłowi się nam jakaś "perełka"

Coś czuję, że w Legii jeszcze może być ciekawie, jeśli chodzi o obrońcę. Wasilewski ??

Niby mieli wrócić do tematu po sezonie (zapewne dlatego, że Żewłakow może skończyć karierę), ale pod koniec zgrupowania na Cyprze, urazu zerwania mięśnia dwugłowego uda oraz naderwania innego, nabawił się Rzeźniczak i będzie musiał pauzować ok. 2 miesięcy, a więc najprawdopodobniej trzeba będzie kogoś pozyskać na jego miejsce. Tym samym może wrócić temat Wasilewskiego, który w Anderlechcie musi się zadowolić rolą rezerwowego. Chyba, że w życie wejdzie plan Urbana, który... chce zrobić z pozyskanego Bereszyńskiego, drugiego Piszczka

. Zbozień z tego co się orientuje już w tym "okienku" nie może wrócić, bo Legia miała na określenie się w tej sprawie czas, który już minął
Co do Mili, myślę, że zostanie. Tym bardziej jak sprzedadzą Sobotę. Będą mieć pieniądze na 3-letni kontrakt (ok. 240 tyś. euro rocznie) dla niego plus bonus za podpisanie kontraktu (mówi się o 150 tyś. euro)
W Lechu na testach medycznych przebywa 23 - czy czteroletni reprezentant Finlandii, który obecnie gra w Djurgardens. Jest ofensywnym pomocnikiem, a więc gra na pozycji w której Lech potrzebuję wzmocnienia / uzupełnienia
Z Wisłą rozmawia Robak, który właśnie rozwiązał kontrakt z tureckim Mersinem. Jeśli się nie dogada, to myślę, że nie będzie miał problemów ze znalezieniem innego klubu w Polsce. Górnik, Widzew, może Podbeskidzie