BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 9 lipca 2025, 08:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 20 grudnia 2012, 21:04 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
binta napisał(a):
Co do transferów. Estoński napastnik, który gra obecnie w Montherwell jest bliski podpisania kontraktu z Lechem. Chłopak ma 21 lat i całkiem ciekawe statystyki. Do tej pory w Szkocji, w 46 meczach, strzelił 10 goli i zaliczył 16 asyst. Kwota za jaką miałby przejść do Poznania to 170 tyś. funtów (na tyle mają podobno się zgodzić Szkoci), a więc nie tak dużo

Co nieco słyszałem o tym transferze. Zawodnik dla mnie obcy, ale widać, że coś tam jednak potrafi. Myślę, że ciekawy piłkarz i warto mu się przyjrzeć, gdyby przeszedł do Lecha.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 22 grudnia 2012, 10:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
.Jacek. napisał(a):
binta napisał(a):
Co do transferów. Estoński napastnik, który gra obecnie w Montherwell jest bliski podpisania kontraktu z Lechem. Chłopak ma 21 lat i całkiem ciekawe statystyki. Do tej pory w Szkocji, w 46 meczach, strzelił 10 goli i zaliczył 16 asyst. Kwota za jaką miałby przejść do Poznania to 170 tyś. funtów (na tyle mają podobno się zgodzić Szkoci), a więc nie tak dużo

Co nieco słyszałem o tym transferze. Zawodnik dla mnie obcy, ale widać, że coś tam jednak potrafi. Myślę, że ciekawy piłkarz i warto mu się przyjrzeć, gdyby przeszedł do Lecha.
Również nie słyszałem wcześniej o tym zawodniku, ale tak jak pisałem wyżej, statystyki ma całkiem ciekawe. Przemawia za nim wiek, bo ma dopiero 21 lat. Poczekamy, zobaczymy :)

PostNapisane: 31 grudnia 2012, 16:14 
Przyjaciel forum

Kilka nowych i ciekawych pogłosek transferowych:

Olkowski i Żyro na celowniku Hannoveru 96

http://bundesliga.przegladsportowy.pl/P ... 1,458.html

Teodorczyk w kręgu zainteresowań Sevilli. Wcześniej myślałem, że to trochę ściema, ale jednak jest coś na rzeczy

http://polonia-warszawa.przegladsportow ... 1,717.html

Ciekawy też zaczyna być "serial" z Sebkiem Milą. Jeśli nie znajdzie klubu w Polsce, ani konkretniejszego zagranicą, to wyjedzie najprawdopodobniej do Azerbejdżanu, do Nefczki Baku. Finansowo na pewno tam nie straci, bo szykują dla niego kontrakt w granicach 450 tyś. euro rocznie

Głośno też jest w Górniku, który po sprzedaży Milika, szuka kogoś kto zajmie jego miejsce. Ciekawą propozycją wydaje się być 24-letni Słowak z tamtejszej ligi, który występuje w Koszycach, w poprzedniej rundzie strzelając 13 goli. Podobno opcją rezerwową jest... Nowak z Bełchatowa

Kwieka chcę Wisła i może Lech. Teodorczyka Lech i Legia. W Legii cały czas otwartym tematem jest też Razack, którego osobiście bardzo chętnie zobaczyłbym na Łazienkowskiej 3 :)

Od jutra (1 stycznia) na pewno zacznie się dziać coś konkretniejszego :)

PostNapisane: 26 stycznia 2013, 08:57 
Przyjaciel forum

Ale zamułka tutaj :P Nic nie piszemy o naszej T-Mobile.

W ramach ciekawostek. Chce ktoś może kupić telefon Pani prezes Warty Poznań - Izabeli Łukomskiej - Pyżalskiej ?? :)

http://allegro.pl/vertu-ayxta-telefon-u ... 07937.html

PostNapisane: 26 stycznia 2013, 11:05 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Moja E52 jest ładniejsza :D

Ja już czekam aż sprzedaż karnetów na Koronę ruszy :) 60 zł za 8 meczy :D

PostNapisane: 26 stycznia 2013, 12:15 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
Moja E52 jest ładniejsza :D

Ja już czekam aż sprzedaż karnetów na Koronę ruszy :) 60 zł za 8 meczy :D

Kurde, na Legię jak uda się kupić bilet za 30-35 zł. to jest lux, a bilety I kategorii, np. na Lecha, Wisłę, kosztuje bodajże 44 zł. bez zniżek :)

Ps. Jak ocenicie dotychczasowe "ruchy transferowe" w naszej lidze ?? Jak na razie odeszło kilku bardzo znaczących piłkarzy z T-Mobile

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 00:53 
Forumowicz

Moje BMW: e46 323Ci
Kod silnika: M52TU25
binta napisał(a):
Ps. Jak ocenicie dotychczasowe "ruchy transferowe" w naszej lidze ?? Jak na razie odeszło kilku bardzo znaczących piłkarzy z T-Mobile

W Legii cos sie tam dzieje, w Lechu tez. Mają kasę to kupują i sprzedają. A W Sląsku tylko mogą liczyc na kase z nieba, bo z Prezesem Polsatu sami widzicie co wyszlo :zawstydzony: Cyrk jednym słowem.
Jak Mila odejdzie to nie widze juz tam gry (i tak jej tam nie było, ake teraz to juz porazka bedzie). No i Ruskie chyba interesuja sie Waldkiem Sobotą. Jak jego tez sprzedadza, to tylko jedyny ratunek to młodzi, ktorych tez tam za duzo nie maja.
O Elsnerze tez cos czytałem..
Nie wiem co sie bedzie działo w tej rundzie.. Az strach pomyslec :zakrecony:

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 08:30 
Przyjaciel forum

Radovanovic1 napisał(a):
binta napisał(a):

W Legii cos sie tam dzieje, w Lechu tez. Mają kasę to kupują i sprzedają. A W Sląsku tylko mogą liczyc na kase z nieba, bo z Prezesem Polsatu sami widzicie co wyszlo :zawstydzony: Cyrk jednym słowem.
Jak Mila odejdzie to nie widze juz tam gry (i tak jej tam nie było, ake teraz to juz porazka bedzie). No i Ruskie chyba interesuja sie Waldkiem Sobotą. Jak jego tez sprzedadza, to tylko jedyny ratunek to młodzi, ktorych tez tam za duzo nie maja.
O Elsnerze tez cos czytałem..
Nie wiem co sie bedzie działo w tej rundzie.. Az strach pomyslec :zakrecony:

Pieniędzy u nas, to w tym momencie nie ma nigdzie ;) Jeśli kluby na kimś zarobią (Milik, Wolski), to spłacają długi albo przeznaczają pieniądze na "lepszy byt" w tym roku. Najgorsze jest to, że najlepsi piłkarze (Wolski, Milik, Traore, Melikson, Piech) odchodzą z naszej ligi, a nikt konkretny w ich miejsce nie przychodzi. Możemy mieć tylko nadzieję, że z tych mało znanych nazwisk, które są przeważnie testowane, wyłowi się nam jakaś "perełka" :)

Coś czuję, że w Legii jeszcze może być ciekawie, jeśli chodzi o obrońcę. Wasilewski ?? :) Niby mieli wrócić do tematu po sezonie (zapewne dlatego, że Żewłakow może skończyć karierę), ale pod koniec zgrupowania na Cyprze, urazu zerwania mięśnia dwugłowego uda oraz naderwania innego, nabawił się Rzeźniczak i będzie musiał pauzować ok. 2 miesięcy, a więc najprawdopodobniej trzeba będzie kogoś pozyskać na jego miejsce. Tym samym może wrócić temat Wasilewskiego, który w Anderlechcie musi się zadowolić rolą rezerwowego. Chyba, że w życie wejdzie plan Urbana, który... chce zrobić z pozyskanego Bereszyńskiego, drugiego Piszczka ;). Zbozień z tego co się orientuje już w tym "okienku" nie może wrócić, bo Legia miała na określenie się w tej sprawie czas, który już minął

Co do Mili, myślę, że zostanie. Tym bardziej jak sprzedadzą Sobotę. Będą mieć pieniądze na 3-letni kontrakt (ok. 240 tyś. euro rocznie) dla niego plus bonus za podpisanie kontraktu (mówi się o 150 tyś. euro)

W Lechu na testach medycznych przebywa 23 - czy czteroletni reprezentant Finlandii, który obecnie gra w Djurgardens. Jest ofensywnym pomocnikiem, a więc gra na pozycji w której Lech potrzebuję wzmocnienia / uzupełnienia

Z Wisłą rozmawia Robak, który właśnie rozwiązał kontrakt z tureckim Mersinem. Jeśli się nie dogada, to myślę, że nie będzie miał problemów ze znalezieniem innego klubu w Polsce. Górnik, Widzew, może Podbeskidzie

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 10:45 
Forumowicz

Trochę już tęsknię za naszą ligą, chociaż po tych transferach poziom gry nie będzie wyższy. Jak tam włodarze L, "dogadują się" z kibicami?

"Typer 01/2013 -I miejsce"
"Typer 04/2013 -III miejsce"

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 13:29 
Przyjaciel forum

Sporto napisał(a):
Trochę już tęsknię za naszą ligą, chociaż po tych transferach poziom gry nie będzie wyższy. Jak tam włodarze L, "dogadują się" z kibicami?

Wszystko idzie mozolnie, ale raczej w lepszym niż gorszym kierunku :ok:

Dzisiaj czytałem, że Kuciakiem poważnie zainteresowany jest West Ham, ale moim zdaniem to tylko spekulacje. Legia nie ma zmiennika na takim samym lub podobnym poziomie, a i kwota (myślę, że w granicach miliona euro) nie powinna rzucać na kolana. Skaba jest bramkarzem, który nie daje jednak pewności z tyłu. Popełnia głupie błędy. Reszta to jak na razie melodia przyszłości. Jałocha wypożyczony do Chojnic. Pogorzelec najpierw niech regularnie zacznie grać w ME i się tam ogra.

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 17:31 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
binta napisał(a):

Dziś nawet sąd uznał, że może wypuścić Starucha za kaucją 80 tys.
A póki co pozostają mecze sekcji :)

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

PostNapisane: 29 stycznia 2013, 22:32 
Przyjaciel forum

Ania napisał(a):
binta napisał(a):

Dziś nawet sąd uznał, że może wypuścić Starucha za kaucją 80 tys.
A póki co pozostają mecze sekcji :)

:)

Wracając do transferów w Wiśle, właśnie mi kolega napisał, że Robak raczej na pewno nie zostanie ich zawodnikiem, Chavez może odejść do Chin, a Genkow ma 2 poważne propozycje z Turcji. Wisła go wycenia na 500-600 tyś. Euro. Poza tym, Wiślacy testują bramkarza Lecha, Gerarda Bieszczada, testowany Nigeryjczyk znalazł uznanie w oczach Kulawika ale... Rada nie chce "przypieczętować" tego transferu (pewnie chcą dograć sezon "tym co jest" i nie dokładać do interesu), a sprawa Małeckiego się przedłuża bo Turcy winni mu są za blisko półroczny albo nawet półroczny kontrakt i grają na zwłokę, z myślą, że Małecki się tych pieniędzy zrzeknie w zamian za rozwiązanie kontraktu. Kolega jednak napisał, że czuje, iż jakby nie poszło, to Małecki i tak zagra w przyszłej rundzie w Wiśle

Ps. Kolega jest blisko Wisły. W poprzednich latach często bywał na treningach, konferencjach, spotkaniach itp. Prowadził bloga Wisły, miał przyjemność kilka razy porozmawiać "oko w oko" z jej piłkarzami, a w swojej kolekcji ma również otrzymane od zawodników koszulki :) Teraz życie i praca poniosło go, gdzie indziej, mieszka w Tychach, a więc i informacje nie są pewne na 99, tylko na 90% :)

PostNapisane: 31 stycznia 2013, 10:03 
Forumowicz

Czyli 2 potęgi Legia i Wisła się zbroją :]

PostNapisane: 31 stycznia 2013, 13:11 
Przyjaciel forum

Sporto napisał(a):
Czyli 2 potęgi Legia i Wisła się zbroją :]

Hmm ?? :niepewny:

PostNapisane: 1 lutego 2013, 13:13 
Forumowicz

Miałem na myśli raczej rozmontowywanie ekip, niż wzmacnianie, dobrze, że Wisła zrezygnowała z Robaka. Natomiast Małeckiego chętnie bym oglądał na naszych boiskach i kadry przed nim nie zamykał. Może wreszcie wydoroślał.

PostNapisane: 1 lutego 2013, 13:46 
Przyjaciel forum

Sporto napisał(a):
Miałem na myśli raczej rozmontowywanie ekip, niż wzmacnianie, dobrze, że Wisła zrezygnowała z Robaka. Natomiast Małeckiego chętnie bym oglądał na naszych boiskach i kadry przed nim nie zamykał. Może wreszcie wydoroślał.

Nie zgodzę się z Tobą. W Legii do żadnego rozmontowania nie doszło. Z kluczowych graczy odszedł tylko Wolski, który nie grał przez pół roku, a więc gra Legii nie zostanie jakoś zburzona. Przy okazji klub otrzymał spory zastrzyk gotówki, który pozwoli na pozytywne funkcjonowanie do końca sezonu

W zakładce "pozyskani" jest zaś kilka ciekawych twarzy:

- Brzyski, solidny i niedoceniany ligowiec. Świetny człowiek do konkurencji dla Wawrzyniaka na lewą stronę obrony. Zdążył już nawet strzelić swoją pierwszą bramkę, we wczorajszym sparingu z Bogdanką

- Bereszyński. Urban na młodzieży się zna bardzo dobrze, a tego zawodnika bardzo wychwalał, reklamując, że ma świetną wydolność i może być drugim... Piszczkiem. Zobaczymy :)

- Saganowski. Powrót do zawodowego uprawiania sportu. Bardzo duże wzmocnienie dla Legii

Jak widać plusów jest więcej niż minusów. Aaa, zapomniałem o kontuzji Rzeźniczaka, która na pewno martwi, bo "Rzeźnik" wypadnie na ok. 2 miesiące. Szczerze powiedziawszy, myślałem, że w takim wypadku, Legia już teraz będzie próbowała sięgnąć po Wasilewskiego, ale jak na razie jest cisza. Poczekamy, zobaczymy :)

PostNapisane: 1 lutego 2013, 14:09 

Wisła już nie jest potęgą.

Korona oszczędza. Wyłączyli ze sprzedaży najmniej uczęszczane sektory co pozwoli na zysk kilkudziesięciu tysięcy złotych. Spławili kilku rezerwowych, trochę powypożyczali. W tej chwili chłopaki trenują ostro na Cyprze i mam nadzieję, że przyniesie to pozytywne skutki tym bardziej, że Stano i Vuko już są sprawni :)

PostNapisane: 1 lutego 2013, 14:13 
Forumowicz

O Koronie nie mozna zapominać, może dołączyć do czołówki, ale w tym sezonie to środek tabeli.

PostNapisane: 1 lutego 2013, 14:16 

Jeśli chodzi o wyniki i miejsce w tabeli, to zadowoli mnie bezpieczne utrzymanie, ale jeśli chodzi o grę, to chcę, żeby była walka do ostatniej sekundy jak w tamtym sezonie. Ma się lać pot i krew.

PostNapisane: 1 lutego 2013, 14:57 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
Jeśli chodzi o wyniki i miejsce w tabeli, to zadowoli mnie bezpieczne utrzymanie, ale jeśli chodzi o grę, to chcę, żeby była walka do ostatniej sekundy jak w tamtym sezonie. Ma się lać pot i krew.

Street, w tym sezonie spadkowiczów już mamy, a więc nawet 3 drużyna od końca, nie ma co się martwić, jeśli chodzi o kwestie pozostania w lidze :)

Co do samej Korony, to zespół preferujący siłowy i agresywny styl grania. Faktycznie w składzie nie zaszło za wiele zmian (raczej uzupełnienia plus pożegnanie się z zawodnikami, którzy nie grali za wiele, albo nie spełnili pokładanych w nich nadziei, a pieniędzy w kasie trochę zostanie), widać, że kluby, które będą grały w tym sezonie o środek tabeli, traktują tą rundę jako oszczędność, bo tak jak napisałem wyżej, spadkowiczów już mamy :)

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1