AD/HD napisał(a):
renoraines napisał(a):
Opony w porządku, % odchylenia tej wielkości są akceptowalne, 255 również je posiada, a porównując do kebabów, to wręcz ideał.
ja tam nie wiem, u mnie wyraznie jest napisane jakie opony powinny byc na tyle na 18'- 255/35R18
moga byc szersze
ale calosc musi ze soba pasowac
nie powinny byc nizsze
jesli mialo by byc po Bozemu to powinnismy sie tego trzymac
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)
Wiedziałem, że temat wypłynie heheh wiec do porownania z 225 i 245 w konkretnym celu uzylem 255 i wrzuciłem skan z kalkulatora zamienników, żeby ponownie tego nie wpisywac. Uzylem 255 i w kontescie 18’’ oraz 255 tez w innym kontekscie, o którym poniżej.
Jeśli ma być po Bozemu to jeździlibyśmy tylko na felgach oryginalnych BMW, a nie innych firm, które musza się reklamowac, nie stosowalisbysmy dystansów, pierścieni, nie klepali nadkoli, nie zakladali gleby, pakietow, wydechów w tym z 4 koncówkami a'la M3 itd.
W omawianym przykladzie mamy tyl 245/35/18, w stanie idelanym z akceptowalnymi % odchyleniami wiec bezsensem byloby je wyrzucic czy sprzedać ''za bezcen'' i na siłe kupić również niższe 255/35/18.
Wspominasz o swoim aucie,wiec odp na tym samym przykładzie.Masz felgi Breyton Sport Magic Racing 19”, opony przód 255/30, tył 265/30, dystanse 5mm przód, 9 mm tył. Nie wnikam czy to pomysł autorski czy po konsultacji.
Po Bożemu jest stosowanie w 318d bardzo szerokiej opony 255 na przod? Jak ktoś to napisał '' to nie lambo''.