BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 21 czerwca 2025, 09:39

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 19 kwietnia 2013, 15:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
StreetFire7 napisał(a):
Hmmm. Powiem Ci, że jeśli Korzym na prawej, to na szpicy wolał bym Janotę. Adamek może na zmianę.

Nie pokuszę się raczej o typ w tym meczu :P Chociaż, no dobra - 2:0 :D

Twoja propozycja na pewno wychodzi na taką bardziej oczywistą. Niby lepiej wstawić Janotę do przodu i kogoś za niego do środka pomocy :) Bo dla Adamka to by był chyba debiut w pierwszym składzie, zgadza się ?? Ten wariant na pewno byłby bardziej odważniejszy, patrząc oczami trenera, ale właśnie może ten element zaskoczenia przeważy ;)

Tak trochę z innej beczki. Jakiś czas temu, Janota był gościem Ligi+. Inteligentny i wydaje się, że pozytywny / równy facet z niego. Dystans do siebie, do tego co robi. Jak można rzucić żart, to rzuci. Jak "trzeba" przyjąć żart, to przyjmie. Pozytywnie mnie zaskoczył ten człowiek :ok:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 19 kwietnia 2013, 15:55 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Tak, Adamek w podstawowym jeszcze nie wychodził. Niestety Ojrzyński z tego co wiem z konferencji prasowych woli Janotę na skrzydle. Nie pozostaje mi nic innego, tylko mu ufać.

Co do samego zawodnika, to rzeczywiście bardzo elokwentny młody chłopak. Mam nadzieję, że się w końcu odblokuje bo wiem, że to co pokazuje, to 50% jego możliwości. Jestem pewny, że jest zawodnik, który w formie śmiało mógł by pograć w dobrym europejskim klubie i w kadrze narodowej. Dużo wskazuje na to, że Korona przedłuży z nim umowę, ale do końca jeszcze nic nie wiadomo.

Na dniach karierę zakończył Vukovic. Myślę, że bardzo ładna i udana kariera. Mały wywiad z Vuko:

PostNapisane: 19 kwietnia 2013, 16:10 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
Tak, Adamek w podstawowym jeszcze nie wychodził. Niestety Ojrzyński z tego co wiem z konferencji prasowych woli Janotę na skrzydle. Nie pozostaje mi nic innego, tylko mu ufać.

Co do samego zawodnika, to rzeczywiście bardzo elokwentny młody chłopak. Mam nadzieję, że się w końcu odblokuje bo wiem, że to co pokazuje, to 50% jego możliwości. Jestem pewny, że jest zawodnik, który w formie śmiało mógł by pograć w dobrym europejskim klubie i w kadrze narodowej. Dużo wskazuje na to, że Korona przedłuży z nim umowę, ale do końca jeszcze nic nie wiadomo.

Na dniach karierę zakończył Vukovic. Myślę, że bardzo ładna i udana kariera. Mały wywiad z Vuko:

Tak, słyszałem chwilę po tym jak ogłosił zakończenie. Akurat jego to kojarzę doskonale, wiadomo z jakich powodów ;) Świetny gość i bardzo dobry piłkarz. Może nie technika, ale waleczność i konsekwencja. Typowy walczak i przywódca.

Co do Janoty, moim zdaniem on jest stworzony do innej piłki niż ta, którą preferuje Korona. Więcej techniki, bajeczności itd. Nie zrozum mnie źle, ale wydaje mi się, że jego możliwości by mogły odpalić w drużynie, która preferuje bardziej techniczną i widowiskową piłkę ;)

PostNapisane: 19 kwietnia 2013, 21:52 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Moim zdaniem Widzew zremisuje z Piastem, a Korona zremisuje albo wygra z Górnikiem. Na pewno ciekawiej zapowiada się ten mecz wieczorny.

Całkiem udane typy ;)

Widzew - Piast 1:1 - Ładna bramka Pawłowskiego i gol przeciwko swojej byłej drużynie Robaka. Typowy mecz na remis, który przed meczem już nie krzywdził żadnej ze stron.

Korona - Górnik - Przede wszystkim zwieńczenie ciekawej kariery "Aco" Vukovicia. Sam mecz, naprawdę ciekawy. Wygrana Korony raczej zasłużona, ale przy stanie 0:0, bodajże w 76 czy 77 minucie, Jeleń po podaniu Iwana wychodzi "sam na sam" z Małkowskim, mija go i ma przed sobą tylko pustą bramkę, ale sędzie odgwizduje "spalonego" , którego jak się za chwilę okazuje nie było. Za chwilę bramka dla Korony, zdobyta po "rożnym" , który jakby się uparł, nie był prawidłowo wykonany (piłka nie stała w wyznaczonym zakolu, pewnie będzie o tym w Lidze+) ;). Poza tym, kolejny słaby mecz Nakoulmy. Facet w ogóle nie przypomina zawodnika chociażby z tamtej rundy.

Na dzisiaj to tyle. Czekam na mecze jutrzejsze, a przede wszystkim na spotkanie Legii z Pogonią. Jutro w domu oglądam mecz w szaliku Pogoni ;)

PostNapisane: 20 kwietnia 2013, 00:11 

Celowo wrzuciłem filmik z wywiadem z Vuko bo wiedziałem, że z wiadomych względów będziesz zainteresowany ;)

Wprawdzie nie widziałem sytuacji ze spalonym bo moja miejscówka mi na to nie pozwalała, ale Golański za każdym razem wykonywał rożny z tego miejsca bo była tam jakaś nierówność. Wydaje mi się, że miał na to przyzwolenie bo kilka tych rożnych było i arbiter się tego nie czepiał. Generalnie mecz mi się podobał, było sporo walki, Korona zwyciężyła. Dobry mecz w wykonaniu Janoty o którym wcześniej dyskutowaliśmy ;)

PostNapisane: 20 kwietnia 2013, 08:20 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
Celowo wrzuciłem filmik z wywiadem z Vuko bo wiedziałem, że z wiadomych względów będziesz zainteresowany ;)

Wprawdzie nie widziałem sytuacji ze spalonym bo moja miejscówka mi na to nie pozwalała, ale Golański za każdym razem wykonywał rożny z tego miejsca bo była tam jakaś nierówność. Wydaje mi się, że miał na to przyzwolenie bo kilka tych rożnych było i arbiter się tego nie czepiał. Generalnie mecz mi się podobał, było sporo walki, Korona zwyciężyła. Dobry mecz w wykonaniu Janoty o którym wcześniej dyskutowaliśmy ;)

Nie było spalonego na 100% :) Trzeba jednak przyznać, że bardzo trudna sytuacja do oceny dla sędziego. Tzw. "mijanka". Co do Golańskiego, tak, za każdym razem wykonywał z tego miejsca i za każdym razem w studiu mówili o tym, że powinien inaczej ustawiać piłkę. Po meczu, właśnie jego z Korony wzięli do wywiadu i pytali o to. Golański z przymrużeniem oka odpowiadał, że tam właśnie jakaś nierówność niby była ;). Ogólnie 3 punkty zostają w Kielcach. Jeśli ktoś miał wygrać, to na pewno Korona. Chociaż dla mnie osobiście, najsprawiedliwszym wynikiem byłby remis :). W ostatnich minutach Korona mogła podwyższyć na 2:0, wtedy, gdy wyszli bodajże 4 na 2. Nie mogę sobie przypomnieć kto wtedy oddał bardzo niecelny strzał, ale na jednym i na drugim boku miał świetnie ustawionego partnera, i powinien wybrać któregoś z nich :)

Ps., jak widzicie dzisiejsze mecze ?? :)

PostNapisane: 20 kwietnia 2013, 11:26 

No fakt, oglądałem powtórkę tej sytuacji i rzeczywiście sędzia się pomylił. Akurat rożne, które kopał Golo widziałem dobrze bo stałem idealnie nad nim. Myślę, że skoro arbiter za każdym razem pozwalał Golańskiemu kopać z tego miejsca, to nie ma się co czepiać kilku centymetrów ;)
To Foszmańczyk tak posłał piłkę w trybuny. Wydaje mi się, że rozluźnił się za bardzo bo był już doliczony czas i zwycięstwo praktycznie w kieszeni i chciał po prostu z całych sił zapakować piłkę do siatki. Wyszło jak wyszło. Wcześniej bardzo fajnie rzut wolny rozwiązał Golański i Janota też bardzo niewiele obok bramki.

Myślę, że dzisiaj Podbeskidzie i Legia powinny złapać po 3 punkty. Co do Wisły z Jagą, to sam nie wiem. Najlepiej remis ;)

PostNapisane: 20 kwietnia 2013, 12:28 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
No fakt, oglądałem powtórkę tej sytuacji i rzeczywiście sędzia się pomylił. Akurat rożne, które kopał Golo widziałem dobrze bo stałem idealnie nad nim. Myślę, że skoro arbiter za każdym razem pozwalał Golańskiemu kopać z tego miejsca, to nie ma się co czepiać kilku centymetrów ;)
To Foszmańczyk tak posłał piłkę w trybuny. Wydaje mi się, że rozluźnił się za bardzo bo był już doliczony czas i zwycięstwo praktycznie w kieszeni i chciał po prostu z całych sił zapakować piłkę do siatki. Wyszło jak wyszło. Wcześniej bardzo fajnie rzut wolny rozwiązał Golański i Janota też bardzo niewiele obok bramki.

Myślę, że dzisiaj Podbeskidzie i Legia powinny złapać po 3 punkty. Co do Wisły z Jagą, to sam nie wiem. Najlepiej remis ;)

Wiadomo, czepiać się nie czepiam. Chodzi mi o to, że pewnie będzie to jedna z kontrowersji w Lidze+ ;)

Podbeskidzie - Bełchatów - Patrząc po tym co się dzieje w ostatnich tygodniach, wychodzi na to, że powinna być "jedynka". Miałem nawet stawiać ten mecz, bo był dobry kurs (1.90), ale jakoś czuję, że Bełchatów się im skutecznie postawi. No i nie chciałbym żeby spadła Pogoń, a gdyby wygrało dzisiaj Podbeskidzie i Legia, strata pomiędzy Pogonią, a "Góralami" wynosiłaby tylko 2 punkty. Kibicuję więc PGE, a ucieszę się z remisu :)

Jagiellonia - Wisła - Typowy mecz na remis. "Jaga" osiąga ich dużo, nic się nie stanie jak zremisuje z Wisłą, a i krakowianom by się przydał punkt. Jeśli miałbym stawiać na czyjeś zwycięstwo, to więcej szans dałbym "Jadze".

Legia - Pogoń - Mecz przyjaźni, ale tylko na trybunach. Na boisku będzie się toczyła zacięta walka o punkty. W Legii z zawodników z pierwszego składu zabraknie Koseckiego. Ten mecz trzeba wygrać i na to liczę :)

PostNapisane: 20 kwietnia 2013, 12:38 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
binta napisał(a):
Ps., jak widzicie dzisiejsze mecze ?? :)

Dzisiaj ciekawa rywalizacja powinna być pomiędzy Podbeskidziem, a GKS-em. W tej sytuacji, w jakiej obie drużyny się teraz znajdują, wygrana gospodarzy będzie bardzo cenna i na pewno przybliży ich do pozostania w lidze na kolejny sezon.

Co do pozostałych dwóch meczów, to Legia nie powinna mieć większych problemów z pokonaniem na własnym stadionie Pogoni. Natomiast mecz w Białymstoku wydaje się dość ciężki do wytypowania. Teoretycznie Jagiellonia powinna sobie poradzić, ale zobaczymy jak to będzie wyglądać na boisku.

PostNapisane: 21 kwietnia 2013, 11:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
binta napisał(a):
Legia - Pogoń - Mecz przyjaźni, ale tylko na trybunach. Na boisku będzie się toczyła zacięta walka o punkty. W Legii z zawodników z pierwszego składu zabraknie Koseckiego. Ten mecz trzeba wygrać i na to liczę :)

Znów będzie, że kupiliśmy mistrzostwo...

A tak czysto kibicowsko - co powiecie o utracie około 50 flag i 2 sektorówek przez Jagę na rzecz Legii?

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

PostNapisane: 21 kwietnia 2013, 12:26 
Forumowy terrorysta

Dziś Lech-Zagłębie Lubin, powinien sobie Lech poradzic, tym bardziej, ze w obecnym sezonie juz grali i Lech zwyciezył grajac w 10tke.

PostNapisane: 21 kwietnia 2013, 12:37 

Dzisiaj kibicuję Lechowi i Śląskowi :) Jak ograją Zagłębie i Lechię, to Korona utrzyma 8 miejsce w tabeli.

PostNapisane: 21 kwietnia 2013, 18:07 

Lech - Zagłębie 3:1 :)
Zaczęło się nie najlepiej (szybko stracona bramka), ale później już wszystko wróciło do normy i w konsekwencji Kolejorz odniósł ważne zwycięstwo, dzięki czemu nadal utrzymuje kontakt z Legią w walce o tytuł :)

Śląsk - Lechia 1:1
Wrocławianie po dzisiejszym remisie już dosyć mocno oddalili się od prowadzącej dwójki. Jednak mimo remisu póki co utrzymują 3-cie miejsce w tabeli.

PostNapisane: 21 kwietnia 2013, 18:59 
Forumowy terrorysta

.Jacek. napisał(a):
Lech - Zagłębie 3:1
Zaczęło się nie najlepiej (szybko stracona bramka), ale później już wszystko wróciło do normy i w konsekwencji Kolejorz odniósł ważne zwycięstwo, dzięki czemu nadal utrzymuje kontakt z Legią w walce o tytuł

Działo sie, słuchałem w Merkury transmisji Hałasika i Ratajczaka. Też w 5 minucie była podbramkowa sytuacja, ale Burić broni, coz chwile potem piłka trafiła do siatki. Dobrze, ze wygrana Kolejorza i kolejne pkt.

PostNapisane: 23 kwietnia 2013, 05:53 

Ruch – Polonia 2:1

Ostatni mecz tej serii kończy się cennym zwycięstwem „Niebieskich”. Tymczasem jesteśmy na 7 kolejek przed końcem sezonu, a ligowa tabela wygląda coraz ciekawiej. „Za plecami” prowadzącej dwójki toczy się ciekawa walka, ponieważ na ten moment jest kilka zespołów, które mogą realnie powalczyć o miejsca dające im prawo startu w europejskich pucharach.

PostNapisane: 23 kwietnia 2013, 13:32 

Kulisy meczu Korona-Górnik. Kibice Legii, oglądajcie, znajdziecie dla siebie też coś fajnego w tym filmiku ;)
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... 1zEdY3yiMk

PostNapisane: 24 kwietnia 2013, 13:09 
Przyjaciel forum

binta napisał(a):
Podbeskidzie - Bełchatów - Patrząc po tym co się dzieje w ostatnich tygodniach, wychodzi na to, że powinna być "jedynka". Miałem nawet stawiać ten mecz, bo był dobry kurs (1.90), ale jakoś czuję, że Bełchatów się im skutecznie postawi. No i nie chciałbym żeby spadła Pogoń, a gdyby wygrało dzisiaj Podbeskidzie i Legia, strata pomiędzy Pogonią, a "Góralami" wynosiłaby tylko 2 punkty. Kibicuję więc PGE, a ucieszę się z remisu :)

Jagiellonia - Wisła - Typowy mecz na remis. "Jaga" osiąga ich dużo, nic się nie stanie jak zremisuje z Wisłą, a i krakowianom by się przydał punkt. Jeśli miałbym stawiać na czyjeś zwycięstwo, to więcej szans dałbym "Jadze".

Wszystko ładnie weszło :ok: Szkoda, że nie mam takiego "cela" jak stawiam za pieniądze. W weekend przegrałem 100 zł. Postawiłem na zwycięstwa Twente (2:2), Zenita (1:0), Napoli (3:2). Szkoda tego remisu Twente. Miałbym nieco ponad 300 zł. Tak na marginesie, Zenit strzelił bramkę na 1:0 w 90, a Napoli na 3:2 w 93 minucie.

Okay, ale wróćmy do tematu. Na zamknięcie ostatniej kolejki Ruch wygrał 2:1 z Polonią i zdobył 3 cenne punkty.

PostNapisane: 26 kwietnia 2013, 05:47 

A tymczasem już dzisiaj wieczorem startuje następna kolejka Ekstraklasy. Dzisiejsze mecze:

Pogoń – Korona 18:00
Wisła – Widzew 20:45

Jakieś typy na dzisiaj? :)

PostNapisane: 26 kwietnia 2013, 10:14 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
A tymczasem już dzisiaj wieczorem startuje następna kolejka Ekstraklasy. Dzisiejsze mecze:

Pogoń – Korona 18:00
Wisła – Widzew 20:45

Jakieś typy na dzisiaj? :)

Ja dzisiejsze 2 mecze widzę tak:

Pogoń – Korona - W Pogoni nie zagra kontuzjowany Tadrowski. W Koronie Kiercz, Stano, Stąporski (kontuzje), Jaovanović (kartki). Nie w pełni sił jest także Golański i Lisowski. Jako ciekawostkę można podać fakt, że dziś mija rok od ostatniego wyjazdowego zwycięstwa Korony w T-Mobile. Biorąc pod uwagę fakt, że zarówno jedna jak i druga drużyna nie będzie poszkodowana z remisu, typuję właśnie na "podział punktów" :)

Wisła – Widzew - Do drużyny Wisły po kontuzji wraca Małecki. Kontuzjowany jest za to Pareiko, a między słupkami zastąpi go najprawdopodobniej Miśkiewicz. Grono zawodników kontuzjowanych uzupełniają Szewczyk, Czekaj, Jaliens, Jovanović. W Widzewie z powodu kontuzji nie zagrają Broź, Daragojević oraz Kramar. Do "18" meczowej wraca Bartoszewicz.

Statystyki przemawiają za Wisłą. U siebie, na 28 meczów, Wisła wygrała 18, 8 zremisowała i tylko 2 przegrała. Mimo tego, że w tym sezonie gra poniżej oczekiwań, myślę, że dzisiaj może zdobyć 3 punkty :)

PostNapisane: 26 kwietnia 2013, 13:08 

Myślę, że Korona powinna wykorzystać słabą formę Pogoni i wreszcie przywieźć 3 punkty. Może i dobrze, że Jova pauzuje za kartki właśnie w tym meczu bo później będzie już tylko ciężej. Na obronie zawsze może zagrać Kuzera. Będzie dobrze ;)

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1