.Jacek. napisał(a):
Wyniki dzisiejszych meczów:
Polonia - GKS 0:1Krótko mówiąc "Czarne Koszule" dalej kontynuują nieszczęsną dla siebie serię. W ostatnich pięciu spotkaniach, zanotowali aż cztery porażki, w tym ta dzisiejsza z ostatnią drużyną.
Lechia - Podbeskidzie 1:2Wynik tego meczu nieco mnie zaskoczył. Spodziewałem się, że gospodarze wygrają to spotkanie lecz ta sztuka im się udała. Gratulacje dla przyjezdnych za walkę do końca, bo widać, że "pod wodzą" Michniewicza ten zespół wygląda coraz lepiej i może realnie myśleć o pozostaniu w lidze na następny sezon.
Piast - Legia 0:0Nie ukrywam, że dzisiejszy remis Legii pozytywnie mnie zaskoczył

Teraz najważniejsze, aby Lech odniósł w poniedziałek wyjazdowe zwycięstwo w Białymstoku, a rywalizacja o tytuł mistrzowski jeszcze bardziej się "zaostrzy"

Tak jak przeczuwałem. Polonia nie miała łatwej przeprawy z PGE i poległa. Myślałem jednak o ewentualnym remisie, a nie porażce. Szacunek dla Bełchatowa za to, że gra do końca. Z ciekawostek, Legia interesuje się Zubasem (weźmie go pewnie jak odejdzie Kuciak, albo zrezygnuje z jakiegoś innego bramkarza) oraz młodym stoperem Michalskim, który bardzo dobrze wszedł w ligowe granie.
Potwierdził się fakt, że Lechia jest drużyną, której wyników nie lubię najbardziej typować

Podbeskidzie wygrało kolejny mecz, a ja cieszę się z tego, że Pogoń wygrała swój, bo różnica punktowa pozostała taka sama.
W Gliwicach, jeden z najsłabszych meczów Legii. Do końca wierzyłem, ze coś wpadnie, niestety się nie udało. Cóż, dopisujemy punkt i czekam na mecz Lecha oraz trzymam kciuki m. in. za Tomka Frankowskiego

. Co do bramki Ljuboi, która nie została uznana. Na początku myślałem, że to błąd sędziego. Później po wyjaśnieniach regulaminowym, dowiedziałem się, że niestety bramka prawidłowo nie została uznana. Swoją drogą, rzadka sytuacja boiskowa