BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 21 czerwca 2025, 09:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 27 kwietnia 2013, 07:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Pogoń - Korona 2:1 - Oglądałem 2 połowę. Gra Pogoni sprawia taką śpiącą atmosferę. Do jej poziomu przystosowała się Korona, która poza Kielcami też gra kiepsko. Biorąc pod uwagę ubytki w kadrze Korony, można było się spodziewać tego, że w Szczecinie nie wygra. Nie sądziłem jednak, że wygra Pogoń, dlatego typowałem remis. Z wyniku się jednak cieszę, z wiadomych powodów :)

Wisła - Widzew 1:0 - Tak jak się spodziewałem, Wisła dzisiaj zgarnęła komplet punktów. Bardzo dobry mecz Sarkiego. Myślałem, że to taki nieogarnięty facet, typu np. Uche, ale po przeczytaniu z nim piątkowego artykułu z "Przeglądu Sportowego" na całe 2 strony, przyznam, że się chyba myliłem. Jeśli zajmie się tylko piłką i będzie pracował nad sobą, mogą być z niego ludzie. Chłopak za młodego podpisał 6-letni kontrakt z Chelsea i trenował pod okiem Mourinho.

Podoba mi się również kierunek w którym dąży Wisła. Jeszcze niedawno jej jedenastką składała się średnio z 9 obcokrajowców i 2 Polaków, często nawet jednego. Wczoraj w pierwszym składzie wybiegło aż 8 Polaków, w tym bardzo młodzi, którzy dopiero wchodzą do drużyny (przykład, Stolarski - 17 lat). W Widzewie jak zawsze fason trzymał Kaczmarek, pozytywnie wypadli też Stępiński i Pawłowski. W obronie rządził Phibel. Mecz ogólnie warty obejrzenia. Nie żałuję piątkowego wieczoru spędzonego z Canal + :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 27 kwietnia 2013, 08:13 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Polonia – GKS 13:30
Lechia – Podbeskidzie 15:45
Piast – Legia 18:00

Dzisiaj kolejne spotkania. Polonia raczej powinna sobie poradzić z GKS-em. Lechia nie będzie miała łatwego zadania, ale wydaje się, że powinna zgarnąć komplet punktów w meczu z "Góralami". Natomiast Legia również powinna wywieźć zwycięstwo z Gliwic ;)

PostNapisane: 27 kwietnia 2013, 08:55 
Przyjaciel forum

Ja dzisiejsze mecze widzę tak :)

Polonia – GKS 13:30 - W Polonii z zawodników pierwszej 18-stki zabraknie kontuzjowanych Przyrowskiego, Injaca i Yayihi. W PGE zaś Nowaka, Witasika, Basty i Traore. Nie byłbym taki pewny by stawiać na "bitą jedynkę". Bełchatów może powalczyć o remis, ale mimo wszystko, z racji braku klasowego napastnika raczej komplet punktów zostanie w Warszawie. No chyba, że Madej strzeli coś z karnego, a Rachwał i Mak staną na wyżynach swoich możliwości ;)

Lechia – Podbeskidzie 15:45 - Lechia jest zespółem, którego wyniku chyba najbardziej nie lubię typować. W kadrze tych pierwszych zabraknie Małkowskiego, Rahoui oraz Madery. W Podbeskidziu Telichowskiego i Deji. Po wczorajszym zwycięstwie Pogoni czuję, że dzisiaj "Górale" mogą "pogrzebać" się na dole tabeli porażką w Gdańsku. Kluczowymi zawodnikami mogą okazać się Ricardinho, Wiśniewski i Duda, a w Podbeskidziu niezawodny ostatnio Demjan i ktoś z dwójki Pawela, Chmiel

Piast – Legia 18:00 - Ciężki wieczór czeka Legię w Gliwicach. Boję się tego, że możemy stracić pierwsi bramkę. Jeśli pierwsi strzelimy - wygramy ten mecz. Piast zagra bez Kędziory, Świerczoka, Krzyckiego, Zganiacza, Lisowskiego i Zbozienia. Natomiast Legia bez Koseckiego, Rzeźniczaka, Kopczyńskiego i Żyro. Nie sądzę by w Gliwicach padły więcej niż 2 bramki. Liczę więc na zwycięstwo w układzie 0:2. No, mogę się mylić i niech się skończy na 1:2 :)

Ja osobiście, przyglądać się będę Brzyskiemu, który powinien znowu zagrać na lewej pomocy oraz oczywiście Bereszyńskiemu. Liczę na kolejne trafienie "Lado" (może z karnego ?? chyba, że Ljuboja mu nie da piłki :P ) i dobre zawody w wykonaniu Radovicia.

PostNapisane: 27 kwietnia 2013, 11:52 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
Korona niestety znów zagrała bardzo kiepsko i nie ma co tłumaczyć. Myślę, że w tym momencie wyjazd, to już trudna bariera psychologiczna dla całego zespołu. Mam nadzieję, że na Wiśle już się ten horror wyjazdowy skończy. Co najgorsze Kuzera po raz kolejny na siłę chce udowodnić, że nie nadaje się do składu. Mam nadzieję, że ten sezon szybko się skończy, żeby można było to od nowa poukładać. Wczoraj bardzo było widać brak Jovy i Golańskiego. Na Polonię liczę na kompletny skład.

PostNapisane: 27 kwietnia 2013, 19:49 

Wyniki dzisiejszych meczów:

Polonia - GKS 0:1
Krótko mówiąc "Czarne Koszule" dalej kontynuują nieszczęsną dla siebie serię. W ostatnich pięciu spotkaniach, zanotowali aż cztery porażki, w tym ta dzisiejsza z ostatnią drużyną.

Lechia - Podbeskidzie 1:2
Wynik tego meczu nieco mnie zaskoczył. Spodziewałem się, że gospodarze wygrają to spotkanie lecz ta sztuka im się udała. Gratulacje dla przyjezdnych za walkę do końca, bo widać, że "pod wodzą" Michniewicza ten zespół wygląda coraz lepiej i może realnie myśleć o pozostaniu w lidze na następny sezon.

Piast - Legia 0:0
Nie ukrywam, że dzisiejszy remis Legii pozytywnie mnie zaskoczył :) Teraz najważniejsze, aby Lech odniósł w poniedziałek wyjazdowe zwycięstwo w Białymstoku, a rywalizacja o tytuł mistrzowski jeszcze bardziej się "zaostrzy" :)

PostNapisane: 28 kwietnia 2013, 08:02 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
Wyniki dzisiejszych meczów:

Polonia - GKS 0:1
Krótko mówiąc "Czarne Koszule" dalej kontynuują nieszczęsną dla siebie serię. W ostatnich pięciu spotkaniach, zanotowali aż cztery porażki, w tym ta dzisiejsza z ostatnią drużyną.

Lechia - Podbeskidzie 1:2
Wynik tego meczu nieco mnie zaskoczył. Spodziewałem się, że gospodarze wygrają to spotkanie lecz ta sztuka im się udała. Gratulacje dla przyjezdnych za walkę do końca, bo widać, że "pod wodzą" Michniewicza ten zespół wygląda coraz lepiej i może realnie myśleć o pozostaniu w lidze na następny sezon.

Piast - Legia 0:0
Nie ukrywam, że dzisiejszy remis Legii pozytywnie mnie zaskoczył :) Teraz najważniejsze, aby Lech odniósł w poniedziałek wyjazdowe zwycięstwo w Białymstoku, a rywalizacja o tytuł mistrzowski jeszcze bardziej się "zaostrzy" :)

Tak jak przeczuwałem. Polonia nie miała łatwej przeprawy z PGE i poległa. Myślałem jednak o ewentualnym remisie, a nie porażce. Szacunek dla Bełchatowa za to, że gra do końca. Z ciekawostek, Legia interesuje się Zubasem (weźmie go pewnie jak odejdzie Kuciak, albo zrezygnuje z jakiegoś innego bramkarza) oraz młodym stoperem Michalskim, który bardzo dobrze wszedł w ligowe granie.

Potwierdził się fakt, że Lechia jest drużyną, której wyników nie lubię najbardziej typować :) Podbeskidzie wygrało kolejny mecz, a ja cieszę się z tego, że Pogoń wygrała swój, bo różnica punktowa pozostała taka sama.

W Gliwicach, jeden z najsłabszych meczów Legii. Do końca wierzyłem, ze coś wpadnie, niestety się nie udało. Cóż, dopisujemy punkt i czekam na mecz Lecha oraz trzymam kciuki m. in. za Tomka Frankowskiego ;). Co do bramki Ljuboi, która nie została uznana. Na początku myślałem, że to błąd sędziego. Później po wyjaśnieniach regulaminowym, dowiedziałem się, że niestety bramka prawidłowo nie została uznana. Swoją drogą, rzadka sytuacja boiskowa :)

PostNapisane: 29 kwietnia 2013, 08:08 
Przyjaciel forum

Wczorajsze wyniki :)

Zagłębie - Śląsk 4:0 - Pogrom mistrzów Polski. Ciężki mecz do wytypowania, ale takiego wyniki na pewno się nie spodziewałem. Oglądał ktoś mecz i napisze o nim kilka zdań ?? Dopiero dzisiaj obejrzę powtórkę Ligi + Extra.

Górnik - Ruch 2:0 - Derby dla Górnika. Jeśli ktoś widział mecz, proszę o ocenę gry Irka Jelenia :)

Ps. No i jak widzicie dzisiejszy mecz "Jagi" z Lechem ?? :)

PostNapisane: 29 kwietnia 2013, 21:29 

Jagiellonia – Lech 0:1 :)
Ciężki mecz dla obu drużyn, a w szczególności dla Lecha (kontuzje wykluczyły Burica i Ślusarskiego), ale najważniejsze jednak, że świetna wyjazdowa passa została podtrzymana i udało się zmniejszyć stratę do prowadzącej Legii na 2 punkty :)

PS.
binta napisał(a):
Z ciekawostek, Legia interesuje się Zubasem (weźmie go pewnie jak odejdzie Kuciak, albo zrezygnuje z jakiegoś innego bramkarza) oraz młodym stoperem Michalskim, który bardzo dobrze wszedł w ligowe granie.

Trzeba przyznać, że litewski bramkarz jest de facto jednym z najbardziej wyróżniających się graczy na tle całego zespołu GKS-u w tej rundzie. Do tego również jest młody, utalentowany i niejednokrotnie udowadniał na co go stać. Ciekawy bramkarz, a jeśli już nawet Legia się za nim "rozgląda" to warto dalej go obserwować :)

PostNapisane: 30 kwietnia 2013, 07:56 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
PS.
binta napisał(a):
Z ciekawostek, Legia interesuje się Zubasem (weźmie go pewnie jak odejdzie Kuciak, albo zrezygnuje z jakiegoś innego bramkarza) oraz młodym stoperem Michalskim, który bardzo dobrze wszedł w ligowe granie.

Trzeba przyznać, że litewski bramkarz jest de facto jednym z najbardziej wyróżniających się graczy na tle całego zespołu GKS-u w tej rundzie. Do tego również jest młody, utalentowany i niejednokrotnie udowadniał na co go stać. Ciekawy bramkarz, a jeśli już nawet Legia się za nim "rozgląda" to warto dalej go obserwować :)

Wiesz, on przed rundą już był na testach w Legii i Dowhań chciał go zostawić bo widział w nim potencjał, ale z góry i szczerze powiedział mu, że na wstępie będzie trzecim bramkarzem, dlatego wybrał ofertę PGE, a do tematu mieli wrócić po sezonie, jeśli Zubas będzie się dobrze spisywał w meczach rundy wiosennej. Poczekamy, zobaczymy :)

PostNapisane: 30 kwietnia 2013, 14:30 
Forumowy terrorysta

.Jacek. napisał(a):
Jagiellonia – Lech 0:1 :)
Ciężki mecz dla obu drużyn, a w szczególności dla Lecha (kontuzje wykluczyły Burica i Ślusarskiego), ale najważniejsze jednak, że świetna wyjazdowa passa została podtrzymana i udało się zmniejszyć stratę do prowadzącej Legii na 2 punkty :)

Burić ze zlamanym palcem już sie nie pojawi do konca sezonu, dużo wiec w rękach ( i dosłownie i w przenośni) Kotorowskiego. Kolejny mecz z Wisłą, już grali w tym sezonie i Kolejorz zwycieżył wiec mam nadzieje na powtórkę.

PostNapisane: 30 kwietnia 2013, 14:53 

renoraines napisał(a):
Burić ze zlamanym palcem już sie nie pojawi do konca sezonu, dużo wiec w rękach ( i dosłownie i w przenośni) Kotorowskiego. Kolejny mecz z Wisłą, już grali w tym sezonie i Kolejorz zwycieżył wiec mam nadzieje na powtórkę.

Czyli jednak to coś poważniejszego niż na początku przypuszczano. Co do Kotorowskiego to wczoraj wchodząc z ławki, zaprezentował się z bardzo dobrej strony. Pewnie wychodził do piłek, a także miał kilka ładnych interwencji. Także widać iż jest w dobrej dyspozycji meczowej :)

PostNapisane: 30 kwietnia 2013, 17:36 

Współczuję Ślusarskiemu. Nie chciał bym tak wywinąć twarzą o glebę :|

PostNapisane: 30 kwietnia 2013, 18:18 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
renoraines napisał(a):

Czyli jednak to coś poważniejszego niż na początku przypuszczano. Co do Kotorowskiego to wczoraj wchodząc z ławki, zaprezentował się z bardzo dobrej strony. Pewnie wychodził do piłek, a także miał kilka ładnych interwencji. Także widać iż jest w dobrej dyspozycji meczowej :)

To nie ma zwichniętego, tak jak mówili jeszcze podczas meczu ??

EDIT:

Zgadza się. Burić złamał palec, który wymaga zabiegu operacyjnego. "Kotor" sobie poradzi. Problem będzie wtedy, gdy on też dozna kontuzji. Z tego co kojarzę, młody Wendzel też jest kontuzjowany.

http://lech.przegladsportowy.pl/Pilka-n ... 1,720.html

PostNapisane: 30 kwietnia 2013, 18:41 
Forumowy terrorysta

Najszybciej info na stronie klubu http://www.lechpoznan.pl/news/koniec,sezonu,dla,burica

PostNapisane: 1 maja 2013, 23:04 

Śląsk – Legia 18:30

Już dzisiaj po południu we Wrocławiu zostanie rozegrany pierwszy, finałowy mecz Pucharu Polski. Jak typujecie w tym dwumeczu?

PostNapisane: 2 maja 2013, 13:18 
Forumowy terrorysta

.Jacek. napisał(a):
Śląsk – Legia 18:30

Już dzisiaj po południu we Wrocławiu zostanie rozegrany pierwszy, finałowy mecz Pucharu Polski. Jak typujecie w tym dwumeczu?

Mistrz Polski-zdobywca pucharu Polski. Stawiam na Slask, tym bardziej, ze sa zmotywowani, bo przed meczem mają otrzymać zaległe wynagrodzenie hehe :D . Z kolei Legia będzie chciała sie też odegrać za ligową, grudniową, wrocławską przegraną ze Sląskiem.

PostNapisane: 2 maja 2013, 16:28 

Zdecydowanie Legia ;)

PostNapisane: 2 maja 2013, 18:40 
Forumowy terrorysta

Sobota spudłował i to nieporozumienie obroncy i bramkarza Sląska,ale piłka nadal w grze :D .

PostNapisane: 2 maja 2013, 19:23 

Śląsk - Legia 0:2

Łatwa wygrana gości, która zarazem stawia drużynę ze stolicy w komfortowej sytuacji przed rewanżem.

PostNapisane: 3 maja 2013, 12:40 
Przyjaciel forum

.Jacek. napisał(a):
Śląsk - Legia 0:2

Łatwa wygrana gości, która zarazem stawia drużynę ze stolicy w komfortowej sytuacji przed rewanżem.

I to mnie bardzo cieszy :)

Cieszą mnie również 2 bramki "Sagana". 2liszvili nie zagra teraz w lidze z Lechią, więc jego miejsce na "szpicy" zajmie zapewne Saganowski.

Poza tym, to dzisiaj mamy pierwsze mecze następnej kolejki:

Podbeskidzie - Zagłębie, godzina 18:00

Korona - Polonia, godzina 20:45

Jak obstawiacie ?? :)

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1