KotSylwester napisał(a):
Miłosz, no ale jak sie telefon popsuje to unroota się nie zrobi
Jest ryzyko , prawda , ale zazwyczaj flash mode działa. Pamiętam lata świetlne temu miałem motkę V3 taka płaska super fajna (jak na tamte czasy) ale niestety 5 mb pamięci to był dramat, zrobiłem kopie softa i zacząłem grzebać(udało się zrobić 10mb

). Za jakiś czas padła ale tryb flash dział udało się zrobić backup i nikt nic się nie kapną, wymienili mi wyświetlacz taki mały - gwarancja nie utracona

KotSylwester napisał(a):
Zastanawiam się tak naprawdę po co się robi tego roota.
Jak ktoś nie chce wykorzystywać tableta w 100% to luz, gorzej jak już przyjdzie zainstalować np modem 3G standardowe apki bez roota ani rusz. A oprogramowania takiego coraz więcej. Teraz szukam też jak podłączyć moduł dvb-t i z tego co narazie mam to wszystko wymaga roota.
KotSylwester napisał(a):
chyba że stary teelfon wolno chodzi to chyba po to żeby podkręcić procesor - ale to też ryzyko chyba?
Set cpu np służy do podkręcania procka. Spalić się nie spali , najwyżej będzie niestabilne jak polskie gimnazjalistki. I tutaj również trzeba uważać , aby nie ustawić opcji Set on bot czy jakoś tak , chodzi o to że po ponownym rozruchu telefonu musi mieć wcześniejsze taktowanie, niż te które spowodowało niestabilności. Stare urządzenia można podkręcać ile wlezie bo i tak ich nie szkoda

, Lg gt 540 do 900 mhz stabilnych jak dobrze pamiętam skręciłem i działał bardzo dobrze.