BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 16 czerwca 2025, 22:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Aplikacje Android/iOS/inne
PostNapisane: 28 października 2013, 18:58 
Uzależniony od forum :)

I dodajmy najważniejsze, straciłeś gwarancję :/

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 28 października 2013, 19:39 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
KotSylwester, ja nic nie straciłem, jak coś to rektor polibudy stracił :hyhy: bo nawet nie dali mi żadnego paragonu/fvat na to :D po za tym zawsze można zrobić unroot i po problemie.

PostNapisane: 28 października 2013, 21:31 
Częsty bywalec

Ze swojej strony polecam aplikacje WhatsApp do komunikacji ze znajomymi z całego świata.

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

PostNapisane: 29 października 2013, 01:20 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
partii napisał(a):
WhatsApp

Ja ostatnio odkrylem cos podobnego - Viber, jest wieloplatformowy, calkiem sprawnie dziala, nie trzeba zadnych loginow itp.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 29 października 2013, 09:05 

Miłosz, no ale jak sie telefon popsuje to unroota się nie zrobi. Zastanawiam się tak naprawdę po co się robi tego roota. Mam czasami wrażenie że dla sportu, chyba że stary teelfon wolno chodzi to chyba po to żeby podkręcić procesor - ale to też ryzyko chyba?

PostNapisane: 29 października 2013, 09:40 

Ja mam problem z Automapą na Note 3. Dwie juz próbowałem i nic. Przy drugiej pokazuje uszkodzoną kartę lub pamięć. A przy instalacji pokazuje się pole do podania maila... Co gorsze na TAB-a zainstalowałem i śmiga ale nie mam tamtej w wersji instalacyjnej :(

A może chce ktoś tablet Samsunga z możliwością dzwonienie Galaxy TAB 1000 7"?

Kolor biały w ori czarnym etui skózanym samsung, cały komplet z pudełkiem jak kupiłem w Tmobile. Nowy włożyłem w etui i nie wyjmowałem, podobnie jak z folią na ekran, naklejona po zakupie i jest do dziś. sprzęt jak nowy i prawie nie używany. Wgrana Automapa i Tomtom, price 500zł.

PostNapisane: 29 października 2013, 18:20 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
KotSylwester napisał(a):
Miłosz, no ale jak sie telefon popsuje to unroota się nie zrobi

Jest ryzyko , prawda , ale zazwyczaj flash mode działa. Pamiętam lata świetlne temu miałem motkę V3 taka płaska super fajna (jak na tamte czasy) ale niestety 5 mb pamięci to był dramat, zrobiłem kopie softa i zacząłem grzebać(udało się zrobić 10mb :D ). Za jakiś czas padła ale tryb flash dział udało się zrobić backup i nikt nic się nie kapną, wymienili mi wyświetlacz taki mały - gwarancja nie utracona ;)

KotSylwester napisał(a):
Zastanawiam się tak naprawdę po co się robi tego roota.

Jak ktoś nie chce wykorzystywać tableta w 100% to luz, gorzej jak już przyjdzie zainstalować np modem 3G standardowe apki bez roota ani rusz. A oprogramowania takiego coraz więcej. Teraz szukam też jak podłączyć moduł dvb-t i z tego co narazie mam to wszystko wymaga roota.

KotSylwester napisał(a):
chyba że stary teelfon wolno chodzi to chyba po to żeby podkręcić procesor - ale to też ryzyko chyba?

Set cpu np służy do podkręcania procka. Spalić się nie spali , najwyżej będzie niestabilne jak polskie gimnazjalistki. I tutaj również trzeba uważać , aby nie ustawić opcji Set on bot czy jakoś tak , chodzi o to że po ponownym rozruchu telefonu musi mieć wcześniejsze taktowanie, niż te które spowodowało niestabilności. Stare urządzenia można podkręcać ile wlezie bo i tak ich nie szkoda :P , Lg gt 540 do 900 mhz stabilnych jak dobrze pamiętam skręciłem i działał bardzo dobrze.

PostNapisane: 29 października 2013, 19:25 
Częsty bywalec

Tomek napisał(a):
partii napisał(a):
WhatsApp

Ja ostatnio odkrylem cos podobnego - Viber, jest wieloplatformowy, calkiem sprawnie dziala, nie trzeba zadnych loginow itp.

Cytuj:
Viber steht wegen seines schlechten Datenschutzes in der Kritik. Viber sammelt Daten in erheblichen Mengen, die bei Weitem über das übliche Maß anderer VoIP-Anbieter hinausgehen (zum Beispiel Skype), und zwar sowohl von Nutzern als auch von Nicht-Nutzern des Dienstes. Viele dieser Daten werden ohne die Zustimmung und ohne das Wissen der jeweils betroffenen Personen gespeichert und verstoßen somit gegen europäisches Datenschutzrecht.[2]

Viber hält sich mit Details zu dem Unternehmen sehr bedeckt. Es ist nicht einmal klar zu ermitteln, wem das Unternehmen gehört und in welchem Land es seinen Geschäftssitz hat. Somit ist unklar, wo und gegebenenfalls zu welchem Zweck die erhobenen Daten gespeichert werden beziehungsweise in wessen Hände sie gelangen.
Zrodlo: http://de.wikipedia.org/wiki/Viber

Cytuj:
Viber jest krytykowany za zla ochrone danych osobowych. Viber w znaczych ilosciach zbiera informacje, od swoich uzytkownikow jak i „nie uzytkownikow”, ktore pozniej wyciekaja przez innych operatorow VoiP(np. Skype). Wiekszosc danych bez zgody i wiedzy osob dotknietych jest gromadzona, czym godzi w prawo unijne o ochronie danych osobowych.

Viber podaje bardzo malo szczegolow nt. swojego przedsiebiorstwa. Nie moze zostac jednoznacznie stwierdzone, do kogo nalezy przedsiebiorstwo i w jakim kraju miesci sie siedziba firmy. Tak wiec jest niejasne, gdzie i ewentualnie jakim celom sluzyc maja pobierane informacje lub tez w czyje trafiaja rece.
Tlumaczenie wlasne.

Whatsapp wg. Stiftung Warentest wysyla niezabezpieczone dane z nazwiskami i numerami telefonow uzytkownikow na amerykanski serwer, przez co informacje sa bardzo latwe do odczytania przez potencjalnych hakerow.

Takze te wszyskie komunikatory o kant du... rozbic.

PostNapisane: 29 października 2013, 20:40 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
partii napisał(a):
Takze te wszyskie komunikatory o kant du... rozbic.

To samo mozna powiedziec o telefonii komorkowej w ogole. Patrz sasiedni watek Boogiego.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 29 października 2013, 21:24 
Częsty bywalec

Tomeku, nie podoba mi sie kierunek w ktorym to wszystko zmierza, ale sadzic siec komorkowa z ktora de facto masz umowe, to inna sprawa, niz sadzic firme "widmo".

PostNapisane: 19 marca 2014, 15:52 
Forumowicz

Moje BMW: E36 & E39
Kod silnika: M43 & M57
Odgrzewam.

Szukam aplikacji na Androida do mierzenia osiągów samochodu :P Wiem, że nie będzie to zbyt miarodajne, bo takie aplikacje nie będą tak dokladne jak Race Logic czy też Drift Box. Na forum w paru tematach przewinęła się jakaś aplikacja ale nie moge jej teraz znaleźć. Macie jakieś do polecenia?

PostNapisane: 22 sierpnia 2015, 23:03 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Chyba podpada pod ten temat.

Orientuje się ktoś jak przesłać na androidzie aplikacje z urządzenia na urządzenie, bez rootowania systemu?

Typer EURO 2016 - I miejsce

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1