BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 14:24

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 210  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Sport i rekreacja
PostNapisane: 20 stycznia 2014, 14:11 
Specjalista

Kod silnika: MXXBXX
Garaż: E36 Coupe Black Bitch http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 9#p1307309

FunPage E36 Coupe Black Bitch http://www.facebook.com/e36bbcosmos/
KaroleK napisał(a):
Masujemy, masujemy :D

Od wypadku przytyłem 20 kg i jeszcze do końca lutego chcę z 2-3 kg dorzucić. A na wiosnę redukcja ;)

Obrazek

Obrazek

Nie boisz się, że ciebie zjadą, że tam nic nie masz? :D

Z boku ok widać małe mięśnie pod tłuszczem, ale z łapa w górę nic nie widać, ja tez na masie jestem i u mnie to inaczej wygląda może dlatego, że ja jadę na suchej masie z odrobiną tłuszczu, ale nie jest źle.

I fajnie by było, żeby każdy wstawiał swoje zdjęcie i motywował innych :)

EDIT:
Kurde zmotywowałeś mnie mocno, dzisiaj po pracy od razu jadę na siłkę, a jak dookoła patrzę ile sflaczałych leni to mi się odechciewa :rotfl:

PostNapisane: 20 stycznia 2014, 14:31 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36 Touring
Kod silnika: M43B18
Wujek Lollipop napisał(a):
Nie boisz się, że ciebie zjadą, że tam nic nie masz? :D

Z boku ok widać małe mięśnie pod tłuszczem, ale z łapa w górę nic nie widać, ja tez na masie jestem i u mnie to inaczej wygląda może dlatego, że ja jadę na suchej masie z odrobiną tłuszczu, ale nie jest źle.

I fajnie by było, żeby każdy wstawiał swoje zdjęcie i motywował innych :)

EDIT:
Kurde zmotywowałeś mnie mocno, dzisiaj po pracy od razu jadę na siłkę, a jak dookoła patrzę ile sflaczałych leni to mi się odechciewa :rotfl:

Po wypadku zaczynałem od 32 cm w łapie, więc i tak jest progres :rotfl: Ale do dawnej formy i wymiarów sporo mi jeszcze brakuje....

U mnie kuleje też dieta ale z dnia na dzień co raz bardziej się mobilizuję :)

Kiedyś ludzie wstawiali tu zdjęcia ale jakoś od roku czy dwóch cisza w temacie :oczami:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 20 stycznia 2014, 14:38 
Specjalista

Garaż: E36 Coupe Black Bitch http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 9#p1307309

KaroleK napisał(a):
Po wypadku zaczynałem od 32 cm w łapie, więc i tak jest progres :rotfl: Ale do dawnej formy i wymiarów sporo mi jeszcze brakuje....
Tłuszczu czy mięśni, bo tak naprawdę to tutaj widzę więcej tłuszczu niż mięśni, jak zaczniesz się odchudzać to mocno schudniesz, a gdybyś miał więcej mięśni to byłaby trochę bardziej wyrzeźbiona, ale dasz rade trzeba czasu ;)

KaroleK napisał(a):
Oj nie dobrze, dieta najważniejsza.
KaroleK napisał(a):
Kiedyś ludzie wstawiali tu zdjęcia ale jakoś od roku czy dwóch cisza w temacie :oczami:
Serio? To jak będe w domu i przy białku obejrzę cały temat od początku.

PostNapisane: 20 stycznia 2014, 16:47 

Szczególnie kolega BIGPUN sporo wrzucał fotek ;)

PostNapisane: 20 stycznia 2014, 17:52 
KaroleK napisał(a):

Kolego z tego co widać można powiedzieć, że Twój typ budowy to mezomorfik...więc dieta na przyrost suchej masy mięśniowej - nie typowa masówa 4000kcal bo się zalejesz tłuszczem.

PostNapisane: 20 stycznia 2014, 19:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: Najlepsze :)
Kod silnika: m54b30
Karolek, nie przesadzaj z tą masą. Będzie Ci ciężko to potem zgubić, szczególnie, że nie jesteś jeszcze gotowy aby zacząć aeroby. Pisaleś, że dużo przytyłeś więc ułozył bym dietę pomniejszoną o powiedzmy 400-500 kalorii od nominalnego zapotrzebowania, na tym jechał jakiś czas i obserwował. Zalejesz się i potem tego nie zgubisz tak łatwo ;)

BIGPUN to po prostu byk jak na BMW przystało, takiego w ciemnej uliczce spotkać... :hyhy:

PostNapisane: 20 stycznia 2014, 19:59 
Zacna persona forum

Moje BMW: F20
Kod silnika: N55B58
Kurczę ja zaczynałem od 35cm w łapce, skończyłem na 41cm. Niestety głupi byłem i nie robiłem fotek :/

Szkoda tylko, że cały efekt pracy poszedł na marne bo przez refluks w dwa miesiące zjechało mi 9kg mięsa i teraz może 38cm w łapce zostało... Siły też brak bo z refluksem nie mogę przejeść diety.

PostNapisane: 20 stycznia 2014, 20:34 
Forumowicz

Moje BMW: 330i
Kod silnika: M54B30
Właśnie panowie dawać foty :cisza: :cisza: :)
Karolek jak na to co przeszedłeś to nie jest źle :padam: :padam: tylko tak jak chłopaki piszą ogarnij w miarę możliwości dietę :)

Ostatnio edytowano 20 stycznia 2014, 20:37 przez hades, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 20 stycznia 2014, 21:11 
Zacna persona forum

Moje BMW: Najlepsze :)
Kod silnika: m54b30
Ja na razie tak, na zdjęciu w ogóle przedramienia nie ma, taka fota wyszła ;) Łapka 40.5, klatka 120.
Obrazek

PostNapisane: 20 stycznia 2014, 22:42 
Przyjaciel forum

Garaż: 93' E36 Sedan Calypsorot
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=107879

99' E46 Coupe Topasblau
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119679

07' CLS W219 7G-Tronic
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=55&t=151028

04' C200 Kompressor Polift
starscream, Ładnie się zapuściłeś na tych Wyspach przez ten czas. :P
PS. Niezła forma jak na 16latka ja w tym okresie myślałem tylko żeby się nachlać i panny podrywać.

Jak wszyscy to i Ja.
Szału nie ma. Dupy też nie urywa.
Foty sprzed roku, od tego czasu trochę się zmieniło w łapie i co najważniejsze klacie i barach.

Waga 70KG i praktycznie zero tłuszczu...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Był: 99' E46 Coupe 320Ci Topasblau - Smerfeta (2012-2015)
Jest: 07' Mercedes-Benz CLS W219 320CDI 7G-Tronic - Czarna Locha (2015-Obecnie)

PostNapisane: 20 stycznia 2014, 23:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 COUPE+COMPACTe36
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=94308
To ja też nie będę gorszy :P
(może faktycznie będziemy się nakręcać i będzie większa motywacja ?)
Obrazek
Obrazek

Waga 94 Dieta na oko :rotfl: suplementacja kreatyna cynk+magnez

Dzisiaj pierwszy raz zrobiłem trening na masę tak jak to powinno wyglądać :)
3 ćwiczenia po 5-6 powtórzeń duży ciężar
to samo z bickiem ;)
oczywiście wcześniej dobra rozgrzewka
Powiem szczerze że czuje niedosyt :P ale ćwiczę teraz z gościem który ma ponad 30lat doświadczenia w tej dziedzinie całe życie pracował w ochronie :D kluby, restauracje teraz pracuje w agencji ochrony ma bardzo dobrą genetykę ponad 190 wzrostu szerokie ramiona grube kości, wiem że nigdy nie brał koksu z resztą to było widać po jego sylwetce był bardzo dobrze dorzeźbiony nie miał mega obwodów coś w stylu fitness model. Od 3 lat nie macha brak czasu, ale teraz wziął się do roboty mam nadzieję że dużo się od niego nauczę ;)

Ostatnio edytowano 20 stycznia 2014, 23:30 przez CZECHU, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 20 stycznia 2014, 23:19 
moja obecna waga 88kg biceps 41, klatka 115. Waga 88 kg jest przy poziomie bf 17-18%. Na redukcji schodzę do 82-83 kg bf 10%
Na razie masuje do 90-92 kg ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

PostNapisane: 20 stycznia 2014, 23:35 

Ja pierdziu ale fotek :D

PostNapisane: 20 stycznia 2014, 23:51 
Zacna persona forum

Jak wygląda wasza dieta ? ja na razie się "rozkręcam" przyzwyczajam organizm do regularnych posiłków (nie jest łatwo)
8-owsianka
11- 3 jajka na twardo+ 5 wafli ryżowych
14- puszka tuńczyka w oleju (olej wylewam cały)+ jedna grahamka
17- pierś z kurczaka + kasza kuskus
21- wafle lub krakersy bardzo delikatnie + serek wiejski lekki z jedną łyżką dżemu
zamiennie do jajek lub piersi z kurczaka zjadam makrele wędzoną lub jakąś rybę z patelni
albo karkówkę (odstawiłem całkiem wędliny piekę karkówkę kroje w plasterki i mam na cały tydzień)

PostNapisane: 21 stycznia 2014, 02:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: M5
KaroleK napisał(a):
Masujemy, masujemy :D

Od wypadku przytyłem 20 kg i jeszcze do końca lutego chcę z 2-3 kg dorzucić. A na wiosnę redukcja ;)

Obrazek

Obrazek

Nie tędy droga, mięśnia mało, tłusto w cholerę- po redukcji nic z ciebie nie zostanie, a jeśli redukcja będzie wyglądać jakościowo jak masa przedstawiona na zdjęciach to szkoda pracy.
Kilka zmian w podstawach żywienia, rozpisany z głową trening i forma będzie do przodu :ok:

PostNapisane: 21 stycznia 2014, 08:14 
Specjalista

KaroleK napisał(a):
Szczególnie kolega BIGPUN sporo wrzucał fotek ;)
Oglądnę go potem :D

Smokin napisał(a):
Kolego z tego co widać można powiedzieć, że Twój typ budowy to mezomorfik...więc dieta na przyrost suchej masy mięśniowej - nie typowa masówa 4000kcal bo się zalejesz tłuszczem.
Dokładnie, tylko, że mezomorfik jest bardziej wyrzeźbiony więc jego budowa mi najbardziej pasuje do endomorfika, więc dieta jak najbardziej najważniejsza i nie koniecznie sucha masa, bo tłuszcz musi być taka dieta najlepsza i zdrowsza.

Berbel007 napisał(a):
Karolek, nie przesadzaj z tą masą. Będzie Ci ciężko to potem zgubić, szczególnie, że nie jesteś jeszcze gotowy aby zacząć aeroby. Pisaleś, że dużo przytyłeś więc ułozył bym dietę pomniejszoną o powiedzmy 400-500 kalorii od nominalnego zapotrzebowania, na tym jechał jakiś czas i obserwował. Zalejesz się i potem tego nie zgubisz tak łatwo ;)
Ile? Wiesz, że to za mało? Bardzo dużo mało jak chodzi na siłownie? Na odchudzanie dla endomorfika który ćwiczy najlepiej do 2000 kalorii i musi wiedzieć czego unikać np: białego pieczywa, soli, kalorycznych napoi, fruktozy (dla endomorfika to cukier), soków itd itp. jak chce ktoś wiedzieć czego ma unikac endomorfik to w domu mam napisane więcej i przepiszę tutaj.

waskii napisał(a):
Szkoda tylko, że cały efekt pracy poszedł na marne bo przez refluks w dwa miesiące zjechało mi 9kg mięsa i teraz może 38cm w łapce zostało... Siły też brak bo z refluksem nie mogę przejeść diety.
Współczuję, a u mnie gorzej bo ja jestem Ektomorfik trzymam diety 3500 kalorii, biorę gainera, kreatyne, ćwiczę do półtorej godziny ćwiczenia na mase, aerobów unikam jak ognia i co? Ledwo rosnę ;/

hades napisał(a):
Właśnie panowie dawać foty :cisza: :cisza: :)
Karolek jak na to co przeszedłeś to nie jest źle :padam: :padam: tylko tak jak chłopaki piszą ogarnij w miarę możliwości dietę :)
Może sam swoje fotki tez wstawisz? A wiesz jak teraz wygląda mój trener który odkupił od Ciebie E36?

Dżordż, ładnie ale to nie jest zero tłuszczu, na oko masz 13%, bo gdyby było zeró tłuszczu to miałbyś bardzo ostrą rzeźbę, wycinkę ;)

KaroleK napisał(a):
Ja pierdziu ale fotek :D
Aż się zdziwiłem co my możemy zdziałać swoim spamowaniem a tu prosze zamiast ostów dostaliśmy większą motywację :rotfl:

CZECHU napisał(a):
Jak wygląda wasza dieta ? ja na razie się "rozkręcam" przyzwyczajam organizm do regularnych posiłków (nie jest łatwo)
8-owsianka
21- wafle lub krakersy bardzo delikatnie + serek wiejski lekki z jedną łyżką dżemu
zamiennie do jajek lub piersi z kurczaka zjadam makrele wędzoną lub jakąś rybę z patelni
albo karkówkę (odstawiłem całkiem wędliny piekę karkówkę kroje w plasterki i mam na cały tydzień)
Przepraszam Cię bardzo ale to ma być dieta? Czegoś tutaj brakuje dużo brakuje i nie tak coś nie pasuje, coś na odwrót.

Moja na ten tydzień, co tydzień mam inną ale kaloryczność z rozbiciem na B, WW i T taka sama:

7:00
- owsianka 60g
- rodzynki 40g
- twaróg chudy 125g
- migdały 15g
- mleko 1.5% 250ml

10:30
- Makaron durum 100g
- Serek wiejski 100g
- Miód lipowy 15g (cukier prosty ale który zawiera 12g węgli to nic)
- Oliwa z oliwek 8g (łyżka)

14:00
- Filet z piersi indyka 120g (kurczak rzadko bo zakwasza)
- Ryż basmati 100g
- Dowolne warzywo 150 g

16:00 Trening

17:30 - 18:00
- Gainer 150g

18:00 -19:00 (od 30 minut do godziny po wypiciu gainera posiłek)
- Filet z piersi indyka 120g (kurczak rzadko bo zakwasza)
- Ryż basmati 100g
- Dowolne warzywo 150 g

21:30 - 22:00 (godzina przed snem)
- Twaróg chudy 125g
- Oliwa z oliwek 8g (łyżka)

Do tego wypijam od 3 do 4 litrów wody niegazowanej dziennie.

norek napisał(a):
Nie tędy droga, mięśnia mało, tłusto w cholerę- po redukcji nic z ciebie nie zostanie, a jeśli redukcja będzie wyglądać jakościowo jak masa przedstawiona na zdjęciach to szkoda pracy.
Kilka zmian w podstawach żywienia, rozpisany z głową trening i forma będzie do przodu :ok:
Dokładnie, dlatego się zmartwiłem, ze kolega ma a dużo tłuszczu a pod małe mięśnie :(

Ostatnio edytowano 21 stycznia 2014, 09:11 przez Wujek Lollipop, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 21 stycznia 2014, 08:38 
Zacna persona forum

Wujek Lollipop,
To nie jest jeszcze dieta ;) wyrabiam dobre nawyki żywieniowe, wcześniej praca nie pozwalała
Z czasem będę się starał uzupełnić zapotrzebowanie + warzywa i zdrowe tłuszcze o wodzie zapomniałem napisać zwyczaj wypijam około 3l muszynianki lub cisowianki

Może coś byś doradził z dietą ?

PostNapisane: 21 stycznia 2014, 08:53 
Zacna persona forum

CZECHU napisał(a):
Wujek Lollipop,
To nie jest jeszcze dieta ;) wyrabiam dobre nawyki żywieniowe, wcześniej praca nie pozwalała
Z czasem będę się starał uzupełnić zapotrzebowanie + warzywa i zdrowe tłuszcze o wodzie zapomniałem napisać zwyczaj wypijam około 3l muszynianki lub cisowianki

Co masz na celu tej diety? Przytyć, schudnąć, wyrzeźbić, złapać jakąś chorobę? No i wzrost i waga też będą istotne.

PostNapisane: 21 stycznia 2014, 09:15 
Specjalista

CZECHU napisał(a):
Ułożę jak będę w domu. Tylko podaj mi proszę na PW wagę, wzrost i wiek, jaki tryb prowadzisz, jak często ćwiczysz, żeby dobrać kaloryczność. A co do ćwiczeń za mało powtórzeń robisz rób 3 serie po 12 powtórzeń jak dasz rade to jeszcze jedną serię z takimi powtórzeniami ile dasz radę zrobić. Tylko obciążaj odpowiednio, stopniowo i optymalnie, żeby zrobić na ostatniej serii ledwo pełne 11 - 12 powtórzeń a mięśnie mają boleć. Jeśli chodzi o barki, łydki, przedramienia i brzuch rób więcej powtórzeń do 25 przez 3 - 4 serie i mięśnie będą a jednak muszą palić i piec wiem nie przyjemne ale jak je chcesz rozwinąć.

norek napisał(a):
CZECHU napisał(a):
Wujek Lollipop,

Co masz na celu tej diety? Przytyć, schudnąć, wyrzeźbić, złapać jakąś chorobę? No i wzrost i waga też będą istotne.
Żeby złapac chorobę i przytyć to trzeba nie dbać o siebie i mieć niezbilansowaną dietę :P
Po tym co napisał, że bierze kreatynę i po zdjęciu widać, że na masie jest i chcę rozwinąć bardziej mięśnie bez zbędnego tłuszczu. ogólnie głupie pytanie poza wzrostem i waga :)

PostNapisane: 21 stycznia 2014, 09:31 
Zacna persona forum

Wujek Lollipop napisał(a):
Po tym co napisał, że bierze kreatynę i po zdjęciu widać, że na masie jest i chcę rozwinąć bardziej mięśnie bez zbędnego tłuszczu. ogólnie głupie pytanie poza wzrostem i waga :)

Po zobaczeniu tej diety...
8-owsianka

...nie ma głupiego pytania, chyba że jest kobietą 60kg o wzroście 180cm łapiącą kg :ok:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4196 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 167, 168, 169, 170, 171, 172, 173 ... 210  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1