Kolego " grynio " ja mam e39 po lifcie i mam wymienione zwykłe żarówki na diodowe. Są to diody kol. Białego a świecą na kol. Ksenonów ( jasny błękitny). Gasną one stopniowo i co mnie najbardziej denerwuje to to że czasami mrugają. Czemu.? Dowiedziałem się ze zamontowane w nich układy elektroniczne nie wytrzymują naszych dziur. Ja na twoim miejscu kupi bym w jakimś miejscowym slepie elektronicznym bo będziesz wrazie czego mógł raz dwa wymienić w ramach gwarancji na nowe. Zamontowałem je też w tablicy rejestracyjnej i właśnie tam one lekko mi mrugają ( delikatnie pulsująca - naprawdę nie ma tragedii - moim zdaniem jest to wina układu ele. ). Ja już wymieniłem dwie i na razie świecą elegancko. Jeśli będziesz montował je na tablicy jak i w środku to zanim założysz oprawki to wjedz do ciemniejszego pomieszczenia aby z grupsza ustawić kont świecenia. Wiadome jest ze nie będą ci świecić ja zwykłe ale ja ze swoich jestem bardzo
zadowolony ( intesywnoś świecenia,barwa i kont padającego światła )
Nie wymieniałm żarówek które przeznaczone są do czytania. Czemu? Ponieważ rzadko z nich korzystam i przy takiej barwie światła najlepiej się czyta.
Podam ci wymiary tych rurek. Są dwa wymiary 42mm.( u mnie z 9-cioma diodami ) i 36mm. ( z 6-cioma diodami ).
Tablica rejestracyjna 2 x 36mm.
Klapa bagażnika. 1 x 42mm.
Przód. 1 x 42mm.
Tył pasażerowie. 2 x 42mm.
Bagażnik. 2 x 42mm.
Drzwi dół przód i tył. 4 x 36mm.
Ja za wszystkie z lekkim rabatem kupiłem za 100zł
Diody nie przepalają sie tak szybko. Szybciej kupisz sobie nowszy model , przełożysz je i nadal będziesz jeździł na nich aż cały samochód ze starości ci się rozleci. Wina leży w wadach konstrukcyjnych .
Zanim kupisz to niech sprzedawca przy tobie sprawdzi czy i jak świecą bo czasami jedna z dziewięciu diód nie świeci lub barwa jednej z rurek diodowych trochę sie różni.
Pozdrawiam