BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 19 czerwca 2025, 00:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 31 maja 2014, 20:18 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Widzew wziął się za grę szkoda że tak późno...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 1 czerwca 2014, 08:25 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
binta napisał(a):
Czas na ostatnią kolejkę. Dziś gra "grupa spadkowa".

Korona - Śląsk - X
Cracovia - Jagiellonia - X. Ewentualnie 1
Piast - Podbeskidzie - X. Ewentualnie 1
Zagłębie - Widzew - 1. Ewentualnie X

maro, a jednak były ;)

Korona - Śląsk 1:5. Niespodziewany dla mnie wynik. Korona nie zwykła u siebie przegrywać, a już na pewno nie w takich rozmiarach. O przebiegu meczu na pewno więcej napisze Street. Swoją drogą, Śląsk nie przegrywa dziewiątego meczu z rzędu.
Cracovia - Jagiellonia 2:2
Piast - Podbeskidzie 2:2
Zagłębie - Widzew 3:3

Reasumując. Śląsk "mistrzem grupy spadkowej" :)

PostNapisane: 1 czerwca 2014, 19:07 
Forumowicz

Moje BMW: E36 320i
Kod silnika: M52B20
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t ... 2#p1596372
Pomyliłem się i to bardzo :)

było co oglądać, było ciekawie, u nas gdyby nie Darek Trela było by w końcówce ścięcie głowy. Godnie się chłopak pożegnał z Gliwicami. Pozostało oglądać dzisiejszą mistrzowską, pozdro :ok:

Obrazek

Całe życie Piast Gliwice !!!
Pozdrawiam - Marcin

PostNapisane: 1 czerwca 2014, 19:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: Najlepsze :)
Kod silnika: m54b30
Szpaler dla Bereszyńskiego coś pięknego :rotfl:

PostNapisane: 1 czerwca 2014, 23:15 

Moje BMW: E39 525I
Kod silnika: M54B25
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
binta napisał(a):
Korona - Śląsk 1:5. Niespodziewany dla mnie wynik. Korona nie zwykła u siebie przegrywać, a już na pewno nie w takich rozmiarach. O przebiegu meczu na pewno więcej napisze Street

Śląsk był mocny, bramka Dudu niesamowita. Korona popełniała sporo indywidualnych błędów, a Śląsk był bardzo skuteczny. Koroniarze mieli kilka świetnych sytuacji, ale brakło trochę szczęścia. Myślę, że piłkarze mieli już dość tego sezonu, z resztą kibice też. Mam nadzieję na duże zmiany w klubie w przerwie.

PostNapisane: 2 czerwca 2014, 09:34 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
binta napisał(a):
Korona - Śląsk 1:5. Niespodziewany dla mnie wynik. Korona nie zwykła u siebie przegrywać, a już na pewno nie w takich rozmiarach. O przebiegu meczu na pewno więcej napisze Street

Śląsk był mocny, bramka Dudu niesamowita. Korona popełniała sporo indywidualnych błędów, a Śląsk był bardzo skuteczny. Koroniarze mieli kilka świetnych sytuacji, ale brakło trochę szczęścia. Myślę, że piłkarze mieli już dość tego sezonu, z resztą kibice też. Mam nadzieję na duże zmiany w klubie w przerwie.

Dzięki :ok:

Wczorajsze wyniki:

* Wisła - Zawisza 2:1
* Ruch - Pogoń 0:0 - Tym samym "Niebiescy" zapewniają sobie 3 miejsce w tabeli (europejskie puchary mieli zapewnione już przed tą kolejką).
* Górnik - Lechia 0:2. Kolejne bramki Vranjesa.
* Legia - Lech 2:0

Kilka sugestii co do meczu wieczoru:

* Po raz kolejny śmieszy mnie postawa Teodorczyka. Chłopak przed meczem zagrażał się, że to będzie "walka, miazga". Walkę i miazgę pokazali mu przede wszystkim Astiz z Jodłowcem. Oj napłakał się "Teo" , napłakał.
* Zostając przy "Teo". Nie pierwszy mecz w jego wykonaniu w którym gra "pod siebie". Chociażby sytuacja w której kiwa się w polu karnym z kilkoma Legionistami, a koledzy stoją obok i mają pretensje do niego. Oczywiście uzasadnione. W Niemczech to nie przejdzie...
* Kotorowski 2 razy nie popisał się w bramce. Pierwsza sytuacja z Jodłowcem, kiedy przepuścił piłkę, a "Jodła" , gdyby szybciej się zorientował mógłby strzelić bramkę, albo dograć do kolegi. Druga, nieporozumienie z Kamińskim. "Kotor" pokazuje do niego "zagraj głową", a tamten daje mu nogą na... nie wiadomo co... na metrze. Forma istnie reprezentacyjna.
* To samo Wołąkiewicz. "Kotora" nie ma w bramce, po tym jak piłkę przejmuje Bereszyński, bramkarz postanawia nie wracać, tylko zostać przy nim, opóźniając (i dobrze w sumie), ale Wołąkiewicz w tym czasie powinien zasuwać do bramki, a nie pilnować cienia na 10-15 metrze...
* Co do karnego. Hmm, na pewno sytuacja kontrowersyjna. Ręka na pewno była, ale chyba mimo wszystko nie taka żeby zagwizdać.
* Tego dla Lecha nie było na pewno. Rzeźniczak obie ręce przycisnął do ciała (bojąc się właśnie, że w jedną z nich może oberwać), i żadna z nich nie powiększył szerokości ciała. Zresztą, dostał w wystający łokieć, którego odciąć sobie już nie mógł.
* Nie było również spalonego na Kucharczyku, który i tak za szybko zdecydował się na strzał.
* Rzut rożny w końcówce spotkania należał się za to Lechowi. Z prawej strony boiska wrzucał Możdżeń, a piłka poszła po nodze Brzyskiego.
* Po stronie Lecha, moim zdaniem najlepszy na placu Pawłowski.
* Po stronie Legii, sam nie wiem, ale chyba środek pomocy. Poza tym, trener Berg po raz kolejny pokazał, że nie jest przekonany do Orlando Sa. Zmiana w 96 czy siódmej minucie. Oj widać było, że facet jest zły. Tak samo później, jak kamera Canal plus "weszła" do szatni. Każdy się cieszy, śpiewa, skacze, a on siedzi przybity i się rozbiera. Średnio to widzę, jeśli chodzi o jego osobę. No chyba, że w okresie przygotowawczym pokaże się z naprawdę dobrej strony.
* Szpaler dla Vrdoljaka, pierwsza klasa :cool:
* W przerwie w tunelu ponoć "Sagan" starł się z Henriquezem, ale nie wiem nic więcej nt. temat.
* Najbardziej mi się jednak podobała wypowiedź Jodłowca dla reporterki Canal + w przerwie meczu. Ta go pyta o spięcie z Linettym (facet mu wskoczył na plecy, jak nie na głowę. Walka ?? Okay :) ). "Jodła" krótko na to... Co by było, gdyby było odwrotnie ?? :D

Reasumując. Potwierdzamy wyższość, wygrywamy w fajnym i ciekawym meczu 2:0 z Lechem, i w świetnej atmosferze odbieramy medale :)

ZAPOMNIAŁBYM - Oprawa, klasa europejska. Kibice, wiadomo - JAK ZAWSZE :)

Ps. Fajna docinka dla Legii od Lecha z tą flagą. Szacun :ok:

Sezon uważam za zamknięty. Dzisiaj jeszcze gala na Canal + , która zaczyna się o 20:20 i... czas na Mistrzostwa Świata :)

PostNapisane: 2 czerwca 2014, 12:14 

I zaczęło się. Dzisiaj z Koroną żegnają się Tomasz Lisowski i Pavol Stano.

Stano:
Prawdopodobnie chciał kontrakt na dwa lata, klub oferował mu na rok. Stano ma 37 lat. Uwielbiam tego gościa jako człowieka, ale piłkarsko już coraz słabiej. Ciężko się żegnać, ale decyzja dobra.

Lisowski:
Tu mam mieszane uczucia. Chłopak wraca po zerwanych więzadłach. W formie filar zespołu. Nie wiem jak wyglądają jego badania itd. W klubie chcieli obniżyć mu pensję i zdecydował się odejść. Boję się, że odbije się to czkawką Koronie.

Niejasne sytuacje mają jeszcze Paweł Sobolewski, Zbigniew Małkowski i Przemysław Trytko. Prawdopodobnie klub też zaproponuje im mniejszą kasę niż do tej pory. Mam nadzieję, ze cała trójka zostanie, albo chociaż Zbychu i Trytko.

Co do Angielskiego:
Wychowanek Korony odszedł do Śląska Wrocław. Sam twierdził, że ówczesny dyrektor sportowy A. Kobylański kazał mu podpisać jakieś oświadczenia dotyczące przedłużenia umowy ze wsteczną datą itd.
Z nieoficjalnych źródeł z bliskiego otoczenia klubu dowiedziałem się jednak, że ojciec "Anglika" zażądał dla syna podobnych zarobków co Paweł Golański i dlatego klub dał sobie z nimi spokój.

Edit:
Gołębiewski również nie dostanie nowego kontraktu, wg mnie dobra decyzja.

Kontrakt do 2015 roku przedłużył Radek Dejmek. Z nowymi umowami również juniorzy Wrześniewski, Przybyła.

Czekamy na decyzję Trytki i juniora Załęckiego, którzy już dostali propozycje.

PostNapisane: 2 czerwca 2014, 12:33 
Przyjaciel forum

Na pewno szkoda Stano i Lisowskiego. Ten pierwszy jak widać chciał przed zakończeniem kariery zapewnić sobie jeszcze fajny, bo dwuletni kontrakt. W jakimś sensie można w tym przypadku zrozumieć klub. Z wypożyczenie do Podbeskidzia wraca chyba Stąporski ?? "Gołąbek" myślę, że nie powinien mieć problemów ze znalezieniem nowego klubu. Pozytywny zawodnik, ale... nie strzela niestety za wiele bramek, a to przecież napastnik.

Dzisiaj czytałem, że Ojrzyński może zostać trenerem... Arki Gdynia. To, że klub z Gdyni chętnie widziałby u siebie Ojrzyńskiego to chyba prawda, ale czy sam trener chciałby w tym momencie przejść do I ligi ?? Nie wiem. Być może to opcja nacisku na zarząd Podbeskidzia, który bodajże dzisiaj ma się spotkać w z trenerem i ustalić co dalej. Ojrzyński chce przede wszystkim wprowadzić premiowanie zawodników w poszczególnych meczach (premie za zdobyte punkty itp.). W klubie do tej pory były uznawane premie za osiągnięte miejsca / cele.

Poza tym, do "piłki" wraca Ireneusz Jeleń. Nie bez przypadku słowo piłka wziąłem w cudzysłowie. Dlaczego ?? Dlatego, że Jeleń ma pomóc w awansie do... "okręgówki" A- klasowemu Piastowi Cieszyn.

Z Ruchem kontrakty przedłużają m. in. Zieńczuk i Malinowski. Odchodzi zaś Jankowski (Wisła) i Smektała (interesuje się nim Piast).

Ze Śląska do Beitaru Jerozolima najprawdopodobniej odejdzie Kokoszka. Jego miejsce może zając Celeban. Problemem jest jednak wysokość zarobków. Zawodnik raczej nie może liczyć na taką pensję jaką miał w Vaslui.

Nie później jak jutro rano, kontrakt z Lechem powinien podpisać Muhamed Keita ze Stromsgodset. 23-letni skrzydłowy dzisiaj przechodzi testy medyczne. Jeśli przejdzie je pozytywnie, podpisze najprawdopodobniej trzyletnią umowę, a "Kolejorz" zapłaci za niego 600 tyś. Euro.

Z Wisły oprócz Chrapka (Catania) odejdzie najprawdopodobniej Miśkiewicz (Turcja, ewentualnie Włochy), Bunoza, Sarki (2. Bundesliga ??) i Burdeński.

Ponoć jest też coś na rzeczy w kwestii wypożyczenia Borysiuka do Lechii, ale nie znam konkretów.

Z Górnika po wygaśnięciu kontraktu odejdzie na pewno Łukasiewicz. Ponoć klub chce się rozstać także z Jeżem.

Podbeskidzie natomiast nie przedłuży wygasających umów z Lebedyńskim, Iwańskim (nie dogadał się w sprawie warunków nowej umowy), Nwaogu, Blażkiem i Pawelą (tak samo jak Iwański). Czterej z nich to napastnicy, więc można się spodziewać, że "Górale" będą szukali 2-3 zawodników na tą pozycję.

PostNapisane: 2 czerwca 2014, 12:40 

binta, co do oprawy Legii, to mi się tak skojarzyło, że coś mi ta oprawa przypomina:

Obrazek

:)

PostNapisane: 2 czerwca 2014, 13:07 
Forumowicz

binta napisał(a):
* To samo Wołąkiewicz. "Kotora" nie ma w bramce, po tym jak piłkę przejmuje Bereszyński, bramkarz postanawia nie wracać, tylko zostać przy nim, opóźniając (i dobrze w sumie), ale Wołąkiewicz w tym czasie powinien zasuwać do bramki, a nie pilnować cienia na 10-15 metrze...

Zmylił go Kamiński, bo on wrócił do bramki, a potem wybiegł nie wiadomo po co, także moim zdaniem 2 błędy Kamyka w jednej akcji.

binta napisał(a):
Podbeskidzie natomiast nie przedłuży wygasających umów z Lebedyńskim, Iwańskim, Nwaogu, Blażkiem i Pawelą. Czterej z nich to napastnicy, więc można się spodziewać, że "Górale" będą szukali 2-3 zawodników na tą pozycję.

Iwański, Pawela - nie spodziewałem się, że odejdą, spore osłabienie zespołu

Typer 10 / 2013 - II miejsce , Typer 11 / 2013 - II miejsce , Typer 12 / 2013 - I miejsce , Typer 1 / 2014 - III miejsce , Typer 02 / 2014 - III miejsce , Typer 03 / 2014 - I miejsce , Typer 04 / 2014 - II miejsce , Typer 5 / 2014 - III miejsce ,
Typer 7 / 2014 - I miejsce , Typer 8 / 2014 - II miejsce , Typer 9 / 2014 - II miejsce , Typer 10 / 2014 - III miejsce , Typer 11 / 2014 - I miejsce , Typer 01 / 2015 - II miejsce , Typer 2/2015 - II miejsce , Typer 3 / 2015 - III miejsce , Typer 04 / 2015 - I miejsce , Typer 8 / 2015 - II miejsce , Typer 09 / 2015 - II miejsce
Typer Mistrzostw Świata w Brazylii - II miejsce
, Typer 2014 - I miejsce

PostNapisane: 3 czerwca 2014, 06:00 

Moje BMW: E38 735i
Kod silnika: M62
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
Cytuj:
Muhamed Keita został nowym piłkarzem Lecha, stając się tym samym drugim letnim wzmocnieniem poznańskiej drużyny, która wcześniej sfinalizowała transfer Macieja Wilusza.

http://transfery.info/65944,oficjalnie-keita-w-lechu
Z racji tego, że Teodorczyk prawdopodobnie odejdzie, kogoś na tę pozycję trzeba było ściągnąć. Zobaczymy co z tego transferu wyjdzie :)

Cytuj:
Cracovia potwierdziła pojawiające się od kilku dni doniesienia, że nowym szkoleniowcem drużyny zostanie Robert Podoliński.

http://transfery.info/65941,oficjalnie- ... m-cracovii
Zmiany także w Cracovii jednak póki co na ławce trenerskiej.

PostNapisane: 3 czerwca 2014, 08:30 
Przyjaciel forum

Matej23 napisał(a):
binta napisał(a):

Zmylił go Kamiński, bo on wrócił do bramki, a potem wybiegł nie wiadomo po co, także moim zdaniem 2 błędy Kamyka w jednej akcji.

binta napisał(a):
Podbeskidzie natomiast nie przedłuży wygasających umów z Lebedyńskim, Iwańskim, Nwaogu, Blażkiem i Pawelą. Czterej z nich to napastnicy, więc można się spodziewać, że "Górale" będą szukali 2-3 zawodników na tą pozycję.

Iwański, Pawela - nie spodziewałem się, że odejdą, spore osłabienie zespołu

Normalne, że błąd Kamińskiego (długo zastanawiał się co z tą piłką zrobić, a później jak "Kotor" wyszedł i pokazywał / krzyczał do niego żeby zagrał mu do rąk głową, to on na metrze zagrał mu pod nogi... nogą), o czym zresztą pisałem ;)

Co do Iwańskiego i Paweli. Z tego co się orientuję, jeden i drugi dostali propozycję przedłużenia kontraktu, ale nie była ona dla nich satysfakcjonująca. Swoją drogą, Iwański jeśli chodzi o statystyki nie błysnął. Środkowy pomocnik - zero bramek, zero asyst...

Street - Faktycznie, masz rację. Podobieństwo jest :)

Jacek - Keita to zawodnik, którego Lech obserwował już od dłuższego czasu. Już rok czy pół roku temu oferował za niego 200 tyś. euro, gdzie Norwegowie oczekiwali 800. Moim zdaniem "Kolejorz" kupi jeszcze jakiegoś napastnika. Oczywiście jeśli sprzeda Teodorczyka, a na to się zanosi.

Co do kwestii Podolińskiego w Cracovii. Jak widać wygrał "wyścig" o posadę z Fornalikiem. Władze "Pasów" w swoich szeregach widzieli przede wszystkim tego pierwszego, ale były Szkoleniowiec naszej kadry cały czas się ceni... Za bardzo... Podoliński będąc w Dolcanie pokazał, że z typowego średniaka potrafi zrobić mocny zespół, który moim zdaniem bez problemu wszedłby chociażby w tym sezonie do Ekstraklasy (wiadomo, trzeba było odpuścić). Dolcan ogrywał kolejno wszystkich faworytów (Bełchatów, Arka itd.) pokazując, że liga dla nich nie jest straszna, a później musiał oddawać punkty "biednym" , żeby czasem nie znaleźć się na jednym z dwóch premiujących miejsc.

GALA EKSTRAKLASY

Tymczasem, wczoraj odbyła się Gala Ekstraklasy. Bardzo ciekawa i fajnie zorganizowana (bez lania "wody" , same konkrety) z elementami humoru :)

* W ramach humoru, śmiesznie sklejone rozmowy "Bryndal + Extra" w których sam Bryndal znajdował się w studiu i w ramach wywiadu podstawiał głos pod przeszłe już wypowiedzi trenerów (Stawowy, Stokowiec, Hajto), którzy podczas sezonu gościli w studiu Canal +
* Kolejna fajna sytuacja przy wyborze pomocnika sezonu. Na placu boju zostało dwóch, w tym Radović. Wyniki odczytywała wokalistka zespołu "Hey" i jej partner / maż (szczerze, nie wiem). On mówi, "ja otwieram, ty czytasz". On otwiera, patrzy, przekazuje jej kartkę i pokazuję eLkę, a na widowni śmiech :P
* No i wypowiedź Arka Głowackiego po otrzymaniu statuetki za najlepszego obrońcę. "Dziękuję rodzinie, trenerom itd. , a także kolegom z przednich formacji, za to, że dawali mi się tak wykazać. Dzięki nim tutaj stoję" :D

Oto pełna lista zwycięzców:

* Bramkarz sezonu: Dusan Kuciak (Legia Warszawa).
* Odkrycie sezonu: Michał Masłowski (Zawisza Bydgoszcz).
* Obrońca sezonu: Arkadiusz Głowacki (Wisła Kraków).
* Parada bramkarska sezonu: Krzysztof Baran (Jagiellonia Białystok) - 31 października w meczu z Lechem.
* Pomocnik sezonu: Miroslav Radović (Legia Warszawa).
* Trener sezonu: Jan Kocian (Ruch Chorzów).
* Gol sezonu: Marcin Malinowski (Ruch Chorzów) - 26 lipca w meczu z Lechią.
* Napastnik sezonu: Marcin Robak (Pogoń Szczecin).
* Największy plus sezonu: Gergo Lovrencsics (Lech Poznań).
* Piłkarz sezonu: Miroslav Radović (Legia Warszawa).

PostNapisane: 3 czerwca 2014, 10:07 
Forumowicz

binta napisał(a):
Normalne, że błąd Kamińskiego (długo zastanawiał się co z tą piłką zrobić, a później jak "Kotor" wyszedł i pokazywał / krzyczał do niego żeby zagrał mu do rąk głową, to on na metrze zagrał mu pod nogi... nogą)

To wiadomo, ale później Kamyk wrócił do bramki i stał w niej chwilę, a potem wybiegł nie wiadomo po co. Gdyby został w bramce to myślę, że raczej wybiłby piłkę.

Typer 10 / 2013 - II miejsce , Typer 11 / 2013 - II miejsce , Typer 12 / 2013 - I miejsce , Typer 1 / 2014 - III miejsce , Typer 02 / 2014 - III miejsce , Typer 03 / 2014 - I miejsce , Typer 04 / 2014 - II miejsce , Typer 5 / 2014 - III miejsce ,
Typer 7 / 2014 - I miejsce , Typer 8 / 2014 - II miejsce , Typer 9 / 2014 - II miejsce , Typer 10 / 2014 - III miejsce , Typer 11 / 2014 - I miejsce , Typer 01 / 2015 - II miejsce , Typer 2/2015 - II miejsce , Typer 3 / 2015 - III miejsce , Typer 04 / 2015 - I miejsce , Typer 8 / 2015 - II miejsce , Typer 09 / 2015 - II miejsce
Typer Mistrzostw Świata w Brazylii - II miejsce
, Typer 2014 - I miejsce

PostNapisane: 3 czerwca 2014, 11:28 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: 800
binta napisał(a):
* Parada bramkarska sezonu: Krzysztof Baran (Jagiellonia Białystok) - 31 października w meczu z Lechem.

za co Arkadiusz Głowacki dostał statuetkę za najlepszego obrońcę?
Arnold z 13 posterunku w tym sezonie fakt że miał sporo roboty bo reszta drużyny to drewno ale błagam...

Reszta nominacji jest trafiona na 100% .

PostNapisane: 3 czerwca 2014, 12:00 
Przyjaciel forum

JaworzynaJa napisał(a):
binta napisał(a):

za co Arkadiusz Głowacki dostał statuetkę za najlepszego obrońcę?
Arnold z 13 posterunku w tym sezonie fakt że miał sporo roboty bo reszta drużyny to drewno ale błagam...

Reszta nominacji jest trafiona na 100% .

To niech ja wybierałem zwycięzców, więc to nie ode mnie zależy kto wygrał ;)

A już tak zupełnie na poważnie, to sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Właśnie za to, że gdyby nie on, Wisła straciłaby więcej bramek i na pewno nie zdobyła tyle punktów. Zresztą, jak tylko "Głowa" był kontuzjowany / pauzował za kartki, obrona Wisły nie istniała i każdy wchodził w nią jak w masło. Druga sprawa, Głowacki jest szanowany w całej lidze, za to jakim jest człowiekiem (jak podchodzi do innych / do treningów itd.) i piłkarzem (pokazał to w niejednym klubie / niejednej lidze. Podnosił się nie raz po poważnych kontuzjach itd.). Wreszcie na koniec, po prostu za całokształt. Takie jest moje skromne zdanie :)

Ps. Powiedz mi kogo Ty byś mianował na obrońcę sezonu. Poniżej lista 5 zawodników z której wybrano tego jednego. Ja osobiście na 1 miejscu widziałbym ewentualnie Rzeźniczaka. I nie chodzi tu o to, że jestem kibicem Legii. Po prostu chłopak zawsze gra na bardzo porządnym poziomie / dobrze się prowadzi / jest wzorem profesjonalisty / może zagrać na lewej, prawej obronie, a także w jej środku, czy defensywnego pomocnika. Brzyski też miał bardzo dobry sezon (dwucyfrowa liczba asyst i gra na równym poziomie), ale mimo wszystko nie na 1 miejsce. Lewczuk ?? Na pewno bardzo przyzwoity sezon, ale jego nominowałbym raczej do miana odkrycia. Malinowski ?? Rozumiem: wiek - daje radę, charakter itd. , ale to nie to.

Obrońca Sezonu: Tomasz Brzyski, Arkadiusz Głowacki, Igor Lewczuk, Marcin Malinowski, Jakub Rzeźniczak

Matej, o tym też pisałem. Skoro "Kotor" zdecydował się zostać przy Bereszyńskim (moim zdaniem dobrze zrobił, bo w pobliżu niego nie było żadnego zawodnika Lecha, a być powinien), a Kamiński wyszedł z bramki (splot niewłaściwych decyzji. Chcesz naprawić poprzedni błąd, a popełniasz kolejny. Decyzja chwili. Tak to właśnie wygląda), to za niego zasuwać i asekurować go powinien Wołąkiewicz, który stał na 10-15 metrze, krył cień i patrzył się na to jak się wszystko dalej rozwinie. Owszem, Kamiński mógł w tej bramce stać, ale moim zdaniem zobaczył, że Wołąkiewicz stoi jak słup zamiast podbiec i pomóc Kotorowskiemu, i zdecydował, że wybiega sam i próbuje naprawić swój błąd :)

Street - Ojrzyński chyba jednak zostanie w Bielsku.

http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... ,1017.html

PostNapisane: 3 czerwca 2014, 12:55 

binta napisał(a):

Powiem Ci, że szkoda, ale cieszę się, że znalazł pracodawcę, który go docenia. Ten trener na to zasługuje.
W Koronie zostanie raczej Pacheta, możliwe, że dobierze sobie sam resztę sztabu trenerskiego.
Ciekawy artykuł o Pachecie z którym zgadzam się w pełni:
http://cksport.pl/korona-kielce/wiadomo ... ,8952.html

Tymczasem Boniek na Twitterze:
Cytuj:
Tarasiewicz nie jest juz trenerem Zawiszy! Wielka niespodzianka!

PostNapisane: 3 czerwca 2014, 13:12 
Przyjaciel forum

StreetFire7 napisał(a):
binta napisał(a):

Powiem Ci, że szkoda, ale cieszę się, że znalazł pracodawcę, który go docenia. Ten trener na to zasługuje.
W Koronie zostanie raczej Pacheta, możliwe, że dobierze sobie sam resztę sztabu trenerskiego.
Ciekawy artykuł o Pachecie z którym zgadzam się w pełni:
http://cksport.pl/korona-kielce/wiadomo ... ,8952.html

Tymczasem Boniek na Twitterze:
Cytuj:
Tarasiewicz nie jest juz trenerem Zawiszy! Wielka niespodzianka!

Powiem Ci, że sporo racji w tym artykule. Ja Koronę zawsze kojarzę z walecznością / zawziętością / brakiem odpuszczania (nawet przy bardzo złym wyniku) itd. W Kielcach zawsze każdej drużynie grało się ciężko, a w tym sezonie już było inaczej. Do Korony idealnie nadaje się ktoś taki jak Ojrzyński. Bez dwóch zdań :)

Co do "Tarasia", to prawda. Ponoć Osuch już nie chciał dłużej czekać na ostateczną decyzję trenera, który przedłużał termin jej wydania. Pewnie czekał na te konkrety z Francji (albo innego lepszego zespołu), a jakby się nie powiodło, chciał mieć "deskę ratunkową" w postaci przedłużenia umowy z Zawiszą ;)

... Skorża ?? :zawstydzony:

W Wiśle na testach medycznych może pojawić się Buchalik z Ruchu i Plizga z Jagiellonii.

PostNapisane: 4 czerwca 2014, 11:39 
Forumowy terrorysta

.Jacek. napisał(a):
Lech - Ruch 4:0

Cieszy wysokie zwycięstwo "Kolejorza", przypieczętowujące tym samym wicemistrzostwo. Był to zarazem ostatni mecz przy Bułgarskiej w tym sezonie.

Przypieczętowane wicemistrzostwo :ok:

Korona - Śląsk 1:5.
Korona na kolanach :rotfl:

legia-Lech 2:0
Kabaret zaczynajac od numeru jaki zrobił Kotor, gdy bał sie piłki/akcja z Jodłowcem i C.D pod koniec Kaminski z Kotorem, jednego oddac za darmo ( po tych numerach kto go kupi?), drugiego wysłac na emeryture.

a legła :rotfl: , standard czyli pomoc sedziego. Karny od czapy, brak karnego dla Lecha, brak czerwonej kartki dla Vrdoljaka za CELOWE uderzenie w twarz Trałki.

Od nowego sezonu zapis w regulaminie, ze mecz z udzialem leglej zaczyna sie nie od srodka, ale od karnego dla leglej :rotfl:

PostNapisane: 4 czerwca 2014, 15:19 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: 800
binta napisał(a):
Ps. Powiedz mi kogo Ty byś mianował na obrońcę sezonu.

chciałem powstrzymać się od podawania kto powinien zostać obrońcą sezonu, ale skoro pytasz to proszę. Jak dla mnie Brzyski 100% powinien dostać to wyróżnienie, a dlaczego? Oprócz dobrych statystyk w obronie to w tym sezonie wypadł ofensywnie lepiej od niejednego pomocnika, te gość jest w stanie zagrać w obronie a za moment przeprowadzić groźną ofensywną akcję + jego strzały po których nieraz trzęsła się poprzeczka. Też jestem daleki od Klubowych preferencji bo tu chodzi o obiektywną ocenę. Jest kilku dobrych obrońców jeszcze, Głowacki może niezły jest ale tak jak napisałeś-drużyna mu pomogła.

PostNapisane: 4 czerwca 2014, 16:48 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
Rumak: W następnym sezonie chcemy zamienić się miejscami z Legią

http://www.poznan.sport.pl/sport-poznan ... oxSportTxt

Poniżej cała wypowiedź:

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1