Street napisał(a):
binta napisał(a):
Ps. Street, mogę liczyć na chociażby remis w Kielcach ?? Powiem Ci, że wierzę w to
W sumie to sam nie wiem czego się spodziewać. Jak sobie przypomnę ostatni mecz, to płakać mi się chce, ale z drugiej strony Lechowi w Kielcach nigdy się nie grało lekko. W tamtym roku Korona wygrała, w poprzednim (o ile dobrze pamiętam) remis. Lech na pewno będzie faworytem, ale właśnie ten fakt można wykorzystać. W końcu to Ekstraklasa, każdy może wygrać z każdym. Mam dobre przeczucie

Ja też czuję, że może coś z tego być

Wczorajsze mecze:
Cracovia - Ruch 1:0 - Fornalik nie może zaliczyć swojego powrotu do udanych. Osłabiona Cracovia wygrywa drugi mecz z rzędu u siebie. Po derbach Krakowa, w takim samym stosunku bramkowym pokonuje nadal będący w dołku Ruch.
Legia - Lechia 1:0 - Przede wszystkim świetna postawa Kuciaka, który kilkakrotnie uratował nas przed utratą bramki. Mam nadzieję, że Dusan wraca na właściwe tory. Lechia z przebiegu całego meczu na pewno zespołem lepszym. Szczególnie w drugiej połowie, gdzie już przez pierwsze jej 10 minut SZCZEŚCIOKROTNIE groźnie zagroziła bramce rywala. Kolejny dobry mecz Jodłowca. Facet strasznie się wyrobił. Gra praktycznie bez strat, pewnie i konsekwentnie. Cieszy powrót do zdrowia Guilherme, i jego pierwsze minuty w meczu o punkty od 8 miesięcy. Martwią natomiast kontuzje mięśniowie Radovica (przywodziciel) i Brzyskiego (mięśnie brzucha). Mam nadzieję, że obaj wykurują się na środę na Ligę Europy. Dobre zawody w szeregach gości rozegrali Janicki, Łukasik (fajny powrót na "Łazienkowską") i Bruno Nazario. Ten ostatni - fajnie ułożona lewa noga. Widać, że chłopak ma pojęcie o graniu. Trochę więcej szczęścia, a mógłby przynajmniej 2 razy nas "ukłuć".
Ps. Chciałbym jeszcze zobaczyć dokładną powtórkę bramki, i stwierdzić fakt czy Orlanda Sa był na spalonym, czy nie. Ponoć minimalnie był...
Reasumując, w osłabionym i trochę przemeblowanym składzie, po dość słabej grze, mimo wszystko zdobywamy 3 punkty. To cieszy, bo nie zawsze wszystko jest takie jak się chce, a ważne jest to, że mimo osłabień również potrafimy wygrywać.
Fajne podsumowanie na 90minut.pl -
Ekstraklasa SA
Dzisiejsze mecze:15:30 Podbeskidzie B-B - Górnik Łęczna | 1x
15:30 Śląsk Wrocław - Piast Gliwice | 1x
18:00 Jagiellonia Białystok - Pogoń Szczecin | x1