BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 08:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 132  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ekstraklasa 2011/2012
PostNapisane: 7 października 2014, 09:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Pawel! napisał(a):
Myślę że sprowadzenie Artura mogłoby rozwiązać temat Kuciaka a może i jego kontrakt...

Zgadza się. Myślę, że każdy zdrowo myślący człowiek wie, że tych dwóch Panów w jednym klubie to raczej nie byłby dobry pomysł :)

Dlatego fajnie by było, gdyby Kuciak dobrze zaprezentował się w tej rundzie i odszedł za jakieś godziwe pieniądze. Boruc moim zdaniem bez problemu może przynajmniej przez 2-3 lata prezentować się na najwyższym poziomie.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 7 października 2014, 09:30 
Forumowy terrorysta

Pycha kroczy przed klęską :rotfl: podsumowanie legii przez legie haha http://www.legia.com.pl/pl/33484,Pycha_ ... liwic.html Podsumowanie trafne i do części kibiców to już dociera, bezmyslny fanatyk z klapkami na oczach tego przekazu nie zrozumie.

PostNapisane: 7 października 2014, 12:01 
    Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
    Kod silnika: M52B28
    Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
    Pawel! napisał(a):
    Myślę że sprowadzenie Artura mogłoby rozwiązać temat Kuciaka a może i jego kontrakt...

Z całym szacunkiem dla Artura, ale wydaje mi się, że najlepsze lata to ma on za sobą.
    Kuciak to wg. mnie bramkarza o klasę wyżej niż nasza Ekstraklasa.

A może chciałabyś kupić
    Ramki 3D z logo forum
    albo
    Smycze z logo forum?

PostNapisane: 7 października 2014, 14:10 
    Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38 735i
    Kod silnika: M62
    Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
    A więc Fornalik ponownie trenerem Ruchu.

http://www.slask.sport.pl/sport-slask/1 ... ml#MT_3zdj

PostNapisane: 7 października 2014, 14:28 

Moje BMW: E39 525I
    Kod silnika: M54B25
    Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146009
    Pułkownik Zuber napisał(a):
    Pawel! napisał(a):

Z całym szacunkiem dla Artura, ale wydaje mi się, że najlepsze lata to ma on za sobą.

Zupełnie się nie zgodzę. Boruc w tamtym sezonie był jednym z lepszych bramkarzy najsilniejszej ligi w Europie. Myślę, że gdyby nie zmiana układów w Southampton, to nadal był by mocnym punktem drużyny.

PostNapisane: 7 października 2014, 17:08 
    Forumowicz

Tylko, że Boruc jest 5 lat starszy od Kuciaka, kontrakt też zapewne musiałby być odpowiednio wysoki, a nie ma co "rozbijać banku", przynajmniej na tej pozycji. Wiadomo Kuciak ma trochę gorszy okres, ale nie ma co panikować, jak jest w formie to ma wszystko i przedpole i linię i sam na sam, także spokojnie :) Widać też, że Dusanowi zależy na grze w Legii, bo miał ofertę z Liege, a nie odszedł. I też ile za niego mogą dostać, max 2-2,5mln euro, ta kwota nie jest tego warta. A z Arturem może być różnie, ja bym poszedł w inną stronę, bardziej w przygotowywanie jakiegoś młodego utalentowanego chłopaka (ok. 16 lat) na przyszłość.

Typer 10 / 2013 - II miejsce , Typer 11 / 2013 - II miejsce , Typer 12 / 2013 - I miejsce , Typer 1 / 2014 - III miejsce , Typer 02 / 2014 - III miejsce , Typer 03 / 2014 - I miejsce , Typer 04 / 2014 - II miejsce , Typer 5 / 2014 - III miejsce ,
    Typer 7 / 2014 - I miejsce , Typer 8 / 2014 - II miejsce , Typer 9 / 2014 - II miejsce , Typer 10 / 2014 - III miejsce , Typer 11 / 2014 - I miejsce , Typer 01 / 2015 - II miejsce , Typer 2/2015 - II miejsce , Typer 3 / 2015 - III miejsce , Typer 04 / 2015 - I miejsce , Typer 8 / 2015 - II miejsce , Typer 09 / 2015 - II miejsce
    Typer Mistrzostw Świata w Brazylii - II miejsce
    , Typer 2014 - I miejsce

PostNapisane: 7 października 2014, 19:06 
    Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 compact
    Kod silnika: n42b18
    ja jako kibic Ruchu bardzo ubolewam ze trener Kocian został zwolniony bo zrobil bardzo duzo a ze teraz przyszedł kryzys zdarza sie w kazdej druzynie mam nadzieje ze szybko znajdzie klub i znowu bedzie odnosił sukcesy bo to ze jest dobry trenerem chyba nikomu nie musi udowadniac

PostNapisane: 8 października 2014, 07:55 
    Przyjaciel forum

Street napisał(a):
    Pawel! napisał(a):

Zupełnie się nie zgodzę. Boruc w tamtym sezonie był jednym z lepszych bramkarzy najsilniejszej ligi w Europie. Myślę, że gdyby nie zmiana układów w Southampton, to nadal był by mocnym punktem drużyny.

Zgadzam się w 100% :ok:

Matej, Nie od dzisiaj wiadomo, że Kuciak już kilkakrotnie był bliski odejścia, i w końcu odejdzie. Zrobił dla klubu wiele, szanuję go, ale on też chce spróbować swoich sił w lepszej lidze, o czym niejednokrotnie wspominał. Ponadto, wydaję mi się, że od jakiegoś czasu w Legii jest dla niego "za ciasno". Wspomniane przez Ciebie 2 - 2,5 mln. Euro za bramkarza z naszej ligi to byłaby świetna oferta, z której klub wydaję mi się, że skorzystałby. Boruc wcale nie byłby drogi, i nie trzeba byłoby "rozbijać" na niego banku, tak jak piszesz. Przede wszystkim przyszedłby za darmo (wiadomo, jakieś prowizje itd. Nic poza tym). Po drugie, sam Artur niejednokrotnie wspominał o tym, że dla Legii przymknąłby oko na wiele. Boruc wie, że w Legii nie wiadomo jakich pieniędzy nie dostanie, a ja myślę, że bez problemu doszedłby do porozumienia z zarządem.

Wydaję mi się, że sprowadzenie takiego zawodnika, pozytywnie wpłynęłoby także na kwestię marketingową (chociażby koszulki, czy większa liczba kibiców).

Reasumując, ja chętnie zobaczyłbym taki ruch ze strony klubu :)

PostNapisane: 17 października 2014, 08:57 
    Przyjaciel forum

Po przerwie na Reprezentację, ruszamy z następną kolejką naszej ligi. Na początek Cracovia u siebie podejmuje Ruch, a wieczorem Legia zagra w ciekawie zapowiadającym się meczu z Lechią.

Jak typujecie ?? :)

Ps. Street, mogę liczyć na chociażby remis w Kielcach ?? Powiem Ci, że wierzę w to ;)

PostNapisane: 17 października 2014, 14:17 

binta napisał(a):
    Ps. Street, mogę liczyć na chociażby remis w Kielcach ?? Powiem Ci, że wierzę w to ;)

W sumie to sam nie wiem czego się spodziewać. Jak sobie przypomnę ostatni mecz, to płakać mi się chce, ale z drugiej strony Lechowi w Kielcach nigdy się nie grało lekko. W tamtym roku Korona wygrała, w poprzednim (o ile dobrze pamiętam) remis. Lech na pewno będzie faworytem, ale właśnie ten fakt można wykorzystać. W końcu to Ekstraklasa, każdy może wygrać z każdym. Mam dobre przeczucie ;)

PostNapisane: 18 października 2014, 09:47 
    Przyjaciel forum

Street napisał(a):
    binta napisał(a):

W sumie to sam nie wiem czego się spodziewać. Jak sobie przypomnę ostatni mecz, to płakać mi się chce, ale z drugiej strony Lechowi w Kielcach nigdy się nie grało lekko. W tamtym roku Korona wygrała, w poprzednim (o ile dobrze pamiętam) remis. Lech na pewno będzie faworytem, ale właśnie ten fakt można wykorzystać. W końcu to Ekstraklasa, każdy może wygrać z każdym. Mam dobre przeczucie ;)

Ja też czuję, że może coś z tego być :ok: Wczorajsze mecze:

Cracovia - Ruch 1:0 - Fornalik nie może zaliczyć swojego powrotu do udanych. Osłabiona Cracovia wygrywa drugi mecz z rzędu u siebie. Po derbach Krakowa, w takim samym stosunku bramkowym pokonuje nadal będący w dołku Ruch.

Legia - Lechia 1:0 - Przede wszystkim świetna postawa Kuciaka, który kilkakrotnie uratował nas przed utratą bramki. Mam nadzieję, że Dusan wraca na właściwe tory. Lechia z przebiegu całego meczu na pewno zespołem lepszym. Szczególnie w drugiej połowie, gdzie już przez pierwsze jej 10 minut SZCZEŚCIOKROTNIE groźnie zagroziła bramce rywala. Kolejny dobry mecz Jodłowca. Facet strasznie się wyrobił. Gra praktycznie bez strat, pewnie i konsekwentnie. Cieszy powrót do zdrowia Guilherme, i jego pierwsze minuty w meczu o punkty od 8 miesięcy. Martwią natomiast kontuzje mięśniowie Radovica (przywodziciel) i Brzyskiego (mięśnie brzucha). Mam nadzieję, że obaj wykurują się na środę na Ligę Europy. Dobre zawody w szeregach gości rozegrali Janicki, Łukasik (fajny powrót na "Łazienkowską") i Bruno Nazario. Ten ostatni - fajnie ułożona lewa noga. Widać, że chłopak ma pojęcie o graniu. Trochę więcej szczęścia, a mógłby przynajmniej 2 razy nas "ukłuć".

Ps. Chciałbym jeszcze zobaczyć dokładną powtórkę bramki, i stwierdzić fakt czy Orlanda Sa był na spalonym, czy nie. Ponoć minimalnie był...

Reasumując, w osłabionym i trochę przemeblowanym składzie, po dość słabej grze, mimo wszystko zdobywamy 3 punkty. To cieszy, bo nie zawsze wszystko jest takie jak się chce, a ważne jest to, że mimo osłabień również potrafimy wygrywać.

Fajne podsumowanie na 90minut.pl - Ekstraklasa SA :ok:

Dzisiejsze mecze:

15:30 Podbeskidzie B-B - Górnik Łęczna | 1x
    15:30 Śląsk Wrocław - Piast Gliwice | 1x
    18:00 Jagiellonia Białystok - Pogoń Szczecin | x1

Ostatnio edytowano 18 października 2014, 10:00 przez binta, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 18 października 2014, 09:54 
    Przyjaciel forum

binta napisał(a):
    Ps. Chciałbym jeszcze zobaczyć dokładną powtórkę bramki, i stwierdzić fakt czy Orlanda Sa był na spalonym, czy nie. Ponoć minimalnie był...

To już trzeba mieć technologię jak NASA aby spalone mierzyć na milimetry.

binta, a dlaczego Bereszyński nie gra? Kontuzja czy się nie łapie.

A może chciałabyś kupić
    Ramki 3D z logo forum
    albo
    Smycze z logo forum?

PostNapisane: 18 października 2014, 10:00 
    Forumowy terrorysta

Legia-Lechia 1:0

bramka ze spalonego, wydrukowany mecz dla legii, haha. Nie jestem tym zaskoczony, bo to standard w Ekstraklasie :rotfl:

Obrazek

PostNapisane: 18 października 2014, 10:16 
    Przyjaciel forum

binta napisał(a):

binta, a dlaczego Bereszyński nie gra? Kontuzja czy się nie łapie.

Zuber, pech "Beresia" w tym sezonie ciąg dalszy. Po złamanym nosie i pamiętnej sytuacji z meczu z Celtikiem, tym razem złamana kość śródstopia. Bartek doznał urazu w wyjazdowym meczu el. MME z Grecją. Ogólnie troszkę pada nam linia obrony, bo na ok. miesiąc wypadł Dossa Junior, wspomniany Bereszyński, a teraz nie wiadomo jeszcze co będzie z Brzyskim. Rzeźniczak wczoraj nie grał bo pauzował za kartki, także on jest w pełni zdrowia. Fajnie, że bardzo dobrze na prawej obronie sobie radzi Broź, a w środku co raz pewniej wygląda Lewczuk (wczoraj bardzo porządne zawody z Lechią).

PostNapisane: 18 października 2014, 10:35 

binta napisał(a):
    Chciałbym jeszcze zobaczyć dokładną powtórkę bramki

Nie był :)
    Obrazek

PostNapisane: 18 października 2014, 12:27 
    Przyjaciel forum

Street napisał(a):
    Nie był

A rzeczywiście.
    To liniowy musiał mieć łączność z NASA w momencie podejmowania decyzji :)

A może chciałabyś kupić
    Ramki 3D z logo forum
    albo
    Smycze z logo forum?

PostNapisane: 18 października 2014, 13:23 
    Forumowy terrorysta

Kolejny przykład elokwentnej wypowiedzi, tym razem Rzeźniczak na twiterze -
    Cytuj:
    "Był spalony! Orlando coś stanęło w majtkach a sędzia tego nie zauważył jak on mogl!!! Karawana jedzie dalej..."
    :rotfl: , oklepane teksty haha.

PostNapisane: 18 października 2014, 19:06 
    Zacna persona forum

Moje BMW: X1
    Kod silnika: N47D20C
    Jagiellonia na otwarcie swojego nowego stadionu rozjechała 5:0 Pogoń Szczecin. Brawo JAGA :)

Typer 1 / 2014 - I miejsce, Typer 4 / 2014 - III miejsce, Typer 5 / 2014 - II miejsce, Typer 7 / 2014 - I miejsce, Typer 8 / 2014 - III miejsce, Typer 09 / 2014 - I miejsce, Typer 11 / 2014 - 3 miejsce, Typer 12 / 2014 - III miejsce
    Typer 01/2015 - III miejsce, Typer 2/2015 - III miejsce, Typer 05 / 2015 - II miejsce, Typer 8 / 2016 - III miejsce, Typer 10 / 2015 - III miejsce, Typer 02 / 2016 - II miejsce

PostNapisane: 19 października 2014, 08:28 
    Przyjaciel forum

binta napisał(a):
    Dzisiejsze mecze:

15:30 Podbeskidzie B-B - Górnik Łęczna | 1x
    15:30 Śląsk Wrocław - Piast Gliwice | 1x
    18:00 Jagiellonia Białystok - Pogoń Szczecin | x1

Wszystko ładnie trafione :ok:

Podbeskidzie - Górnik Łęczna 1:0
    Śląsk - Piast 3:0. Wrocławianie grają coraz fajniejszą i pewniejszą piłkę. Życzyłbym sobie, aby taka drużyna (po 2-3 konkretnych wzmocnieniach) reprezentowała nas w Lidze Europy.
    Jagiellonia - Pogoń 5:0. Gospodarze na otwarcie nowego (pięknego) stadionu demolują osłabioną Pogoń.

Dzisiejsze mecze:

Korona - Lech, godzina 15:30 | x1
    Górnik - Wisła, godzina 18:00 | x1

Ps. Wstępne badania wykazały, że Radović będzie pauzował od 3 do 5 tygodni. Niedobrze :zdegustowany:

Zobaczcie skład rezerw Legii i wynik we wczorajszym meczu III-ligowym z... ostatnią w tabeli Lechią Tomaszów Mazowiecki.

Legia II Warszawa - Lechia Tomaszów Mazowiecki 0:3 (0:3)

Bramki: Żytek 12', Szymczak 18', Jardel 19'

Żółte kartki: Rzeźniczak - Mirecki

Czerwona kartka: Wieteska 4'

Legia II: Jałocha - Misiak, Rzeźniczak, Wieteska, Hołownia - Szwoch (76' Kurowski), Bielik, Pinto, Kosecki (23' Bajdur) - Ryczkowski, Saganowski (60' Moneta)

PostNapisane: 19 października 2014, 16:46 

Moje BMW: E38 735i
    Kod silnika: M62
    Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166789
    Korona - Lech 2:2

Początek zdecydowanie dla „Kolejorza”. Zaczęło się od szybko strzelonej bramki przez Hamalainena. Szkoda, że nie udało się wykorzystać więcej sytuacji z pierwszego kwadransu gry, bo było ku temu kilka dobrych okazji. Później mieliśmy wyrównanie ze strony Korony, a następnie odpowiedź Pawłowskiego. Druga połowa już mocno przeciętna. Aż w końcu ostatnia akcja meczu i wyrównanie gospodarzy. Cóż, pozostaje spory niedosyt, bo zwycięstwo było "na wyciągnięcie ręki" i można było wywalczyć pełną pulę jednak zabrakło w końcówce nieco koncentracji.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2631 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119 ... 132  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1