BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 19 czerwca 2025, 22:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2695 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 135  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Biedni uchodźcy z Afryki i Bliskiego Wschodu
PostNapisane: 1 lipca 2016, 20:09 
sirek napisał(a):
także murzyny też ruszyli na poszukiwanie lepszego świata i tu o nich tudzież. :cwaniak:

Rozumiem więc, że jakby nazywano Cię kacapem, pepikiem, chochołem to nie miałbyś z tym problemu bo przecież kolor skóry się zgadza ;)

PostNapisane: 1 lipca 2016, 20:19 
Nie bardzo wiem o co Ci chodzi tym bardziej ,że cytujesz oderwane od kontekstu mojej wypowiedzi. :zdegustowany:
Rzecz jest o murzynach również jak pisze w tytule ' z Afryki i Bliskiego wschodu' , więc nie zawracaj Wiły kijem. :P

PostNapisane: 1 lipca 2016, 20:42 
sirek napisał(a):
Nie bardzo wiem o co Ci chodzi

Czyżby?
sirek napisał(a):
także murzyny też ruszyli na poszukiwanie lepszego świata i tu o nich tudzież. :cwaniak:

zdaje się, że niektórzy murzyni czy tam małpy jak Wy ich tam sobie nazywacie byli w tym lepszym świecie wcześniej niż my i również o ten lepszy świat walczyli ;) Idziecie tutaj żenującymi uogólnieniami...więc zapytałem Cię czy nie przeszkadzałoby Ci gdyby ktoś pojechał z Tobą w ten sam sposób (kacap, chochoł, pizdowaty pepik, czy ziemniaczany wegier? )
sirek napisał(a):
Rzecz jest o murzynach również jak pisze w tytule ' z Afryki i Bliskiego wschodu' , więc nie zawracaj Wiły kijem. :P

Brawo :super: Wybrnąłeś :ok:

Tyle ode mnie.

PostNapisane: 1 lipca 2016, 20:53 
Michu napisał(a):
Tyle ode mnie.

No i fajnie. Piątek wieczór , czas na piffko.

PostNapisane: 1 lipca 2016, 20:54 
sirek napisał(a):
czas na piffko

:zdrowko:

PostNapisane: 1 lipca 2016, 22:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
Michu napisał(a):
azjaci

azjaci na szczęście przyjeżdżają tylko robić zdjęcia :rotfl: a Indianie chyba liczą na Trumpa, powiedział że zrobi porządek z imigrantami w Ameryce :rotfl:
co do azjatów to w Japonii z tego co wiem dość twardo się bronią przed muzułmanami - byle kogo do siebie nie wpuszczają a jak już po coś przyjedzie to mają go na oku. Efekt? Spokój :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 2 lipca 2016, 08:49 
Michu napisał(a):
sirek napisał(a):
Nie bardzo wiem o co Ci chodzi

Czyżby?
sirek napisał(a):

zdaje się, że niektórzy murzyni czy tam małpy jak Wy ich tam sobie nazywacie byli w tym lepszym świecie wcześniej niż my i również o ten lepszy świat walczyli ;) Idziecie tutaj żenującymi uogólnieniami...więc zapytałem Cię czy nie przeszkadzałoby Ci gdyby ktoś pojechał z Tobą w ten sam sposób (kacap, chochoł, pizdowaty pepik, czy ziemniaczany wegier? )

A gdzie jest napisane ,że piszemy o wszystkich ? :cisza:
Temat dotyczy w ponad 20 stronach jak nie zauważyłeś Wszelkiej maści uchozcóff o ciemnym kolorze skóry , którzy z plecakami stoją u granic wybranych krajów. :P
Po drugie , nie godnym nawet małpy jest ciemnoskóry /ogólniemówiąc/ wywalający swoje flaki i pusty bezmózgi łeb w powietrze lub strzelający do bezbronnych ludzi bo Allahhhh Akbarrrrr ! I o takich jeśli już tu mowa 'małpach' jeśli tego nie zauważyłeś po 20 stronach tematu to masz problem ze wzrokiem. :cisza:
Po trzecie pytanie -stwierdzenie że temat robi się rasistowskim szambem bo ..., zaczął również dotyczyć murzynóf jest delikatnie mówiąc niezrozumiałe skoro w tytule masz 'Biedni uchodżcy z Afryki i Bliskiego wschodu' to kogo stamtąd się spodziewałeś papuasów czy aborygenów? Nie ośmieszaj się więcej podobnymi. :rotfl: :rotfl:

Nie mieszaj więcej w temacie skoro się w nim nie orientujesz a cytaty oderwane od kontekstu wsadż sdo swojej galerii a nie tu. :cwaniak:

PostNapisane: 2 lipca 2016, 09:26 
Ech...miałem już nic nie pisać ale widzę , że jesteś człowiekiem który zawsze musi mieć ostatnie słowo nawet kosztem wypisywania żenujących, płytkich demagogii więc nie dam Ci tej satysfakcji.

sirek napisał(a):
A gdzie jest napisane ,że piszemy o wszystkich ? :cisza:

Frank napisał(a):
To są kurFwa jakies jaja,zeby murzyn Polke poszturchiwał w Londynie i kazał się jej wynosic. Gdzie małpy były w czasie II Wojny Swiatowej ?

Rozumiem, że tu frank precyzyjnie wyszczególnił o jakie małpy chodzi ? ;)
Pojmujesz już do czego się odnosiłem?

sirek napisał(a):
Po trzecie pytanie -stwierdzenie że temat robi się rasistowskim szambem bo ..., zaczął również dotyczyć murzynóf jest delikatnie mówiąc niezrozumiałe

Nie "bo zaczął dotyczyć również murzynów" tylko stał się jednym wielkim rasistowskim uogólnieniem... W którym pisze się "gdzie małpy były podczas II WŚ" a jak się okazuje to te małpy również przelewały krew za swoje ojczyzny. Armia USA w tym czasie w wielkim procencie składała się niestety z tych najbiedniejszych a więc kogo? Murzynóf ;) W UK tak samo, biorąc pod uwagę , że akurat w czasie wybuchu II wś była na etapie mocnej rozbudowy. Pisałem Ci to już wcześniej i dalej nie zatrybiłeś.
Z wieloma rzeczami się tutaj zgadzam...ale takie wrzucanie wszystkich do jednego wora jest mocno nie na miejscu.

sirek napisał(a):
Nie mieszaj więcej w temacie skoro się w nim nie orientujesz a cytaty oderwane od kontekstu wsadż sdo swojej galerii a nie tu.

Wyluzuj chłopie bo majtki pobrudzisz. Niezdrowo się emocjonujesz...

bez odbioru.

Ostatnio edytowano 2 lipca 2016, 09:48 przez Michu, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 2 lipca 2016, 09:35 
Michu, doruj sobie wypowiedzi w temacie bo już jesteś na dnie i nawet łodż podwodna ci nie pomoże. Nikt tu nie uogólnia tylko podaje konkretne przykłady a ty po raz kolejny pieprzysz po swojemu.

Było bez odbioru więc przeczytaj i wracaj do piaskownicy trollu. :cwaniak:

PostNapisane: 2 lipca 2016, 12:40 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
Michu, chodzilo mi o ludzi pokroju tego murzyna, o którym pisał spider.To są właśnie dla mnie małpy. Chociaz jak słusznie sirek napisał, być może nie ma co w to zwierząt mieszac, bo są o szczebel wyżej.

Jako zawodowiec lekcji historii nie potrzebuję, wiem ,ze nie tylko w armii USA czy UK byli czarnoskórzy, byli oni tez np. w marokańskich czy algierskich dywizjach , ale nie o to chodzi.

Polacy walczyli o UK tak samo jak o własną ojczyznę i nie widzę powodu dla tak chamskiego zachowania, szczególnie wobec kobiety.

Ale niestety co rusz okazuje się ,ze to właśnie mocno opaleni nie szanują kobiet, niegrzecznie się zachowują, notorycznie się wysadzają.

Sami pracują na własną reputację i to w wystrzałowy sposób.

PostNapisane: 2 lipca 2016, 13:06 
Uzależniony od forum :)

Kolor skory nie ma az takiego znaczenia jak fakt o ktorym pisalem, ale takie zachowanie w wiekszosci jest praktykowane przez "tych opalonych" jak Frank slusznie napisal. Znaczenia nie powinno miec rowniez czy dotyczy to Polki czy innej kobiety, ale to, ze takie zachowanie trzeba tepic.

PostNapisane: 2 lipca 2016, 13:53 
spider napisał(a):
ale takie zachowanie w wiekszosci jest praktykowane przez "tych opalonych"
takie zachowanie jest praktykowane przez nacjonalistów, faszystów, czy innych rasistów, a to nie zależy od stopnia opalenia. W UK, szczególnie po Brexicie (z którego zresztą wiele osób miało tu radość), nasiliły się takie nastroje: http://www.dailymail.co.uk/news/article ... doors.html obejrzyj sobie filmik w tym artykule, ilu tam widzisz "opalonych".

PostNapisane: 2 lipca 2016, 14:25 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
smietnik napisał(a):
takie zachowanie jest praktykowane przez nacjonalistów, faszystów, czy innych rasistów, a to nie zależy od stopnia opalenia.
A nie sądzisz,ze to właśnie przez napływ opalonych nasilają się ruchy nacjonalistyczne?

Polakom obrywa się niejako rykoszetem.

PostNapisane: 2 lipca 2016, 17:01 
Oczywiście, że nasilają się przez to, ale sorry, nie jest to dla mnie usprawiedliwieniem żebym też miał się tak zachowywać, czy popierać te ruchy. Europa ma duży problem z uchodźcami i nikt temu nie zaprzecza, ale pisanie, żeby rzucić tam bombę atomową, to mi się w głowie nie mieści. Pewnie gdyby III Rzesza miała taką broń, to Polski już by dawno nie było na mapie, przecież też im "zagrażaliśmy".
Co do Polaków w UK, to niestety nie obrywają rykoszetem, tylko są właśnie sami powodem takich, a nie innych zachowań. Są największą grupą (stanowią około 25%) imigrantów z EU do UK (to własnie między innymi po to Brytyjczycy chcieli wyjść z EU, żeby powstrzymać napływ albo nawet wysłać ich do domu, oczywiście nie tylko Polaków), przez to są grupo bardzo widoczną, która przyjechała "tylko po to żeby zabrać pracę". Zresztą jak popatrzysz na statystki, to liczba uchodźców która trafiła do UK jest śmieszna w porównaniu z kontynentem.
Nie mam zamiaru się tu więcej wypowiadać, bo nie widzę w tym sensu. Nie twierdzę, że sytuacja z którą mamy do czynienia obecnie, czy zmiany społeczne, które zachodzą w niktrórych zachodnich krajach mi się podobają, ale ten wątek to jakieś przegięcie. Zresztą zgadzam się z tym, co wcześniej pisał Michu.

Także have fun panowie :wstyd:

PostNapisane: 2 lipca 2016, 18:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
smietnik napisał(a):
Oczywiście, że nasilają się przez to, ale sorry, nie jest to dla mnie usprawiedliwieniem żebym też miał się tak zachowywać, czy popierać te ruchy. Europa ma duży problem z uchodźcami i nikt temu nie zaprzecza, ale pisanie, żeby rzucić tam bombę atomową, to mi się w głowie nie mieści. Pewnie gdyby III Rzesza miała taką broń, to Polski już by dawno nie było na mapie, przecież też im "zagrażaliśmy".
Co do Polaków w UK, to niestety nie obrywają rykoszetem, tylko są właśnie sami powodem takich, a nie innych zachowań. Są największą grupą (stanowią około 25%) imigrantów z EU do UK (to własnie między innymi po to Brytyjczycy chcieli wyjść z EU, żeby powstrzymać napływ albo nawet wysłać ich do domu, oczywiście nie tylko Polaków), przez to są grupo bardzo widoczną, która przyjechała "tylko po to żeby zabrać pracę". Zresztą jak popatrzysz na statystki, to liczba uchodźców która trafiła do UK jest śmieszna w porównaniu z kontynentem.
Nie mam zamiaru się tu więcej wypowiadać, bo nie widzę w tym sensu. Nie twierdzę, że sytuacja z którą mamy do czynienia obecnie, czy zmiany społeczne, które zachodzą w niktrórych zachodnich krajach mi się podobają, ale ten wątek to jakieś przegięcie. Zresztą zgadzam się z tym, co wcześniej pisał Michu.

Także have fun panowie :wstyd:

Szanowny Panie,

Pragnę zauważyć, że godne najwyższego potępienia jest sprowadzanie Polaków, którzy pojechali, jak to określasz "zabrać pracę" do niechcianej, wręcz odrzucanej grupy społecznej. Być może takie zjawisko ma miejsce, natomiast proszę nie mylić nacjonalizmu wynikającego z lenistwa, nieudolności, bo tylko takim Brytyjczykom Polacy mogli zabrać pracę. Abstrahując już od tego, że Polacy są grupą w większości pracującą i napędzającą brytyjską gospodarkę, o czym nieraz były wzmianki. Proszę zatem się od Polaków odstosunkować łaskawie i przyjąć do wiadomości, że nacjonalizm tutaj wygłaszany (i inne agresywne lub sceptyczne postawy) nie jest przeciwko kilku niegroźnym Turkom prowadzącym swoje kebaby, a całej masie śmiecia ludzkiego, który nie przyjechał do UK zabierać komuś pracę, a jedynie pieniądze z socjalu, a i nie zaszkodzi im jak się co któryś wysadzi gdzieś przy okazji albo sklepie michę jakiejś białej lasce, czyjejś żonie, jak się nie da obmacywać. Od tej pory liczę tylko na inteligentne komentarze z Pana strony.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 2 lipca 2016, 18:43 
jedyny komentarz jaki mogę napisać, to taki, żebyś poczekał, aż się ochłodzi i przeczytał jeszcze raz to co napisałem, bo kompletnie nic z tego nie zrozumiałeś

PostNapisane: 2 lipca 2016, 22:50 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Wystarczy raz, nie wiem po co wywlekasz jakas kretynska nagonkę na Polaków w tym temacie?

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 2 lipca 2016, 23:05 
Przyjaciel forum

motyla noga, jakim uchodźcą jest polak?!
cyt z wiki:
Cytuj:
Uchodźca (ang. refugee, niem. Flüchtling, ros. беженец) – osoba, która musiała opuścić teren, na którym mieszkała ze względu na zagrożenie życia, zdrowia, bądź wolności. Zagrożenie to jest najczęściej związane z walkami zbrojnymi, klęskami żywiołowymi, prześladowaniami religijnymi bądź z powodu rasy lub przekonań politycznych.

Polska od zawsze była w Europie, tym charakteryzowała się Europa po tej lepszej stronie żelaznej kurtyny, że ludzie mogli poruszać się miedzy krajami bez większych problemów. Taka była idea UE, żeby Europejczyk z któregokolwiek kraju czół się dobrze/jak u siebie w innym, żeby mógł jechać na wczasy czy do pracy tam, gdzie mu się podoba. Mówienie o Polakach jako o uchodźcach jest z czapy jeżeli mówimy o latach po '45 roku, no nawet można to pociągnąć do upadku socjalizmu ale teraz? Prawda jest taka jak powiedział któryś tam z brytyjskich polityków a co przytoczył jig - jeżeli pracę anglikowi w jego własnym kraju obiera gość, który nie zna języka, miasta to co ten anglik sobą reprezentuje? Polacy robią borutę i to nie jest ok ale jak angol żyje w przekonaniu że jemu się coś tam należy i za mniej niż X na godzinę nie będzie robił, polak robi za Y mniej a angol się wścieka bo mu polak "odebrał" robotę to o czym my tu mówimy. Czemu nie idziesz robić przy jakichś pracach sezonowych za 5zł na godzinę? Za mało dla polaka? A ukrainiec robi. Mamy jakąś nagonkę że ukraincy odbierają nam robotę? Czy ukraincy robią za taką stawkę, gdzie polak nawet po dupie nie chce się podrapać?

PostNapisane: 3 lipca 2016, 11:27 
Tymczasem niemiaszki http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title, ... aid=1174cc :rotfl: :rotfl:

Wybudujcie im jeszcze szeroki chodnik od Włoch do granicy ,żeby dobrze im się szło do raju. :cwaniak:

PostNapisane: 3 lipca 2016, 16:45 
Przyjaciel forum

no no, ci to jednak potrafią znaleźć wyjście z każdej opresji :rotfl:
Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2695 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 135  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1