Ech...miałem już nic nie pisać ale widzę , że jesteś człowiekiem który zawsze musi mieć ostatnie słowo nawet kosztem wypisywania żenujących, płytkich demagogii więc nie dam Ci tej satysfakcji.
sirek napisał(a):
A gdzie jest napisane ,że piszemy o wszystkich ?

Frank napisał(a):
To są kurFwa jakies jaja,zeby murzyn Polke poszturchiwał w Londynie i kazał się jej wynosic. Gdzie małpy były w czasie II Wojny Swiatowej ?
Rozumiem, że tu frank precyzyjnie wyszczególnił o jakie małpy chodzi ?

Pojmujesz już do czego się odnosiłem?
sirek napisał(a):
Po trzecie pytanie -stwierdzenie że temat robi się rasistowskim szambem bo ..., zaczął również dotyczyć murzynóf jest delikatnie mówiąc niezrozumiałe
Nie "bo zaczął dotyczyć również murzynów" tylko stał się jednym wielkim rasistowskim uogólnieniem... W którym pisze się "gdzie małpy były podczas II WŚ" a jak się okazuje to te małpy również przelewały krew za swoje ojczyzny. Armia USA w tym czasie w wielkim procencie składała się niestety z tych najbiedniejszych a więc kogo? Murzynóf

W UK tak samo, biorąc pod uwagę , że akurat w czasie wybuchu II wś była na etapie mocnej rozbudowy. Pisałem Ci to już wcześniej i dalej nie zatrybiłeś.
Z wieloma rzeczami się tutaj zgadzam...ale takie wrzucanie wszystkich do jednego wora jest mocno nie na miejscu.
sirek napisał(a):
Nie mieszaj więcej w temacie skoro się w nim nie orientujesz a cytaty oderwane od kontekstu wsadż sdo swojej galerii a nie tu.
Wyluzuj chłopie bo majtki pobrudzisz. Niezdrowo się emocjonujesz...
bez odbioru.