BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 15 czerwca 2025, 21:22

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1349 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 68  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy Wał
PostNapisane: 7 września 2024, 18:50 
Zacna persona forum

W agresywny sposob szukaja pieniedzy, ale wszystko wedlug litery prawa. A ze sa sprzecznosci ... kto to podwazy?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 12 października 2024, 13:44 
Forumowy terrorysta

https://businessinsider.com.pl/prawo/pa ... je/bnne910 :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Załączniki:
images (55).jpeg
images (55).jpeg [ 7.89 KiB | Przeglądane 3483 razy ]

PostNapisane: 22 października 2024, 15:17 
Zacna persona forum

"Senat przyjął uchwałę o zwolnieniu z podatku dochodowego obywateli Ukrainy i Białorusi, którzy zamieszkali w Polsce po wybuchu wojny. Teraz uchwała trafi do Sejmu.
Zwolnienie z podatku dochodowego PIT to przywilej dla migrantów, na co miliony Polaków nie mogą liczyć. A przypomnijmy, że PiS razem z KO, Lewicą, PSL i Polską2050 uchwalił już wielomiliardowe programy socjalne dla uchodźców, w tym 500+, 300+, czy 12 tys. zł dodatku rodzinnego.

Polak obywatelem drugiej kategorii we własnym kraju. HANIEBNY PROJEKT USTAWY - DRUK 2069

Art. 9 - darmowe zakwaterowanie, całodobowe wyżywienie, darmowy transport 

Art. 34 - darmowa opieka zdrowotna, priorytetowa pomoc medyczna przed Polakami 

Art.12 - świadczenia rodzinne, świadczenia wychowawcze, 500+, dodatkowe świadczenie na każde dziecko, dobry start, rodzinny kapitał opiekuńczy 

Art. 47 - Dodatkowe środki na kształcenie, opiekę i wychowanie

Art. 13 - zadłużenie Polski na poczet utrzymania obywateli Ukrainy

Art. 24 - obywatele Ukrainy by pracować jako pedagodzy w dziecięcych placówkach nie obowiązują zasady, które muszą spełniać Polacy, czyli posiadać wykształcenie wyższe pedagogiczne 

Art. 43, 44, 45 - obywatel Ukrainy może być zatrudniony w uczelni jako nauczyciel akademicki w Polskiej Akademii Nauk w instytutach badawczych bez konkursu, tak jak Polacy".

PostNapisane: 22 października 2024, 17:10 
Moderator

Garaż: M3 e92 G-power 580hp
Załatwisz sobie ukraińskie papiery i zyjesz tutaj jak pączek w maśle, więc? A tak na poważnie to jakoś tę siłę roboczą trzeba tutaj zatrzymać i lepiej ich niż ciapatych ;) Mi całą chatę Ukraińcy zrobili i to duuuużo taniej niż bym Polakom musiał zapłacić, a dwa to naprawdę chwalę ich robotę. Nie potrzebnie masz uprzedzenia względem ich panie A :)

PostNapisane: 22 października 2024, 23:29 
Zacna persona forum

wiem masz racje mainstreamowy Ukrofilu. Dziś Kijów, jutro Warszawa. Slava ukrainu

PostNapisane: 23 października 2024, 05:43 
Specjalista ds osiągów

Moje BMW: M5
Kod silnika: S62/S63
A, serio? A gdzie masz Czeczenię? Co było z Gruzją? Grozny, Tibilisi? To też wina ukr?

II wicemistrz GPP 2015 Street RWD
Wicemistrz GPP 2016 Street RWD
Mistrz Polski PZM 2024 Street RWD

PostNapisane: 23 października 2024, 10:01 
Moderator

A napisał(a):
wiem masz racje mainstreamowy Ukrofilu. Dziś Kijów, jutro Warszawa. Slava ukrainu

Ja nic do nich nie mam. To są ludzie jak my....... Jak Putyin zacznie strzelać rakietami w okolicy Twojej chaty to może inaczej na to spojrzysz :)

PostNapisane: 23 października 2024, 13:57 
Zacna persona forum

Po prostu nie wierze w te bajeczki. My graniczymy z Rosja. Ukraina przed niczym nas nie broni. Nie powinno nas obchodzić to ze Rosja probuje odebrać to co Ukraińcy sobie dodali do sowieckiej republiki ukraińskiej w latach 50tych. [cenzura] z nimi

Czeczennia muslimy. Gruzja ma swój rząd jaki wybrali i tez nie ma co się tam wtrącać i mieszać w wewnętrzne sprawy. Tam tylko mieszają żydzi. Był kiedyś taki jeden Szakaszwili żyd który z innym żydem z Żoliborza co probowali wywołać wojennke. Zydostwo ukraińskie razem z Żydem Żeleńskim niech sobie samo wojuje z ruskimi

PostNapisane: 23 października 2024, 14:38 
Specjalista ds osiągów

Aaa, czyli to "zydy" zaatakowały wlodka, dlatego ten musiał się bronić w czeczenii, na krymie czy gruzji...a nie... było dokładnie odwrotnie :cwaniak:

PostNapisane: 23 października 2024, 15:48 
Fan włoszczyzny

Putin chciał rozmawiać w lutym 2022, Zalenski nie, to dostał w....dol. Proste?? Jak budowa cepa.

PostNapisane: 23 października 2024, 18:22 
Specjalista ds osiągów

Rost, o czym chciał rozmawiać? Jak ktoś "większy" przychodzi Ci na chatę i mówi, że ją zajmuje, to z uśmiechem oddajesz klucze, robisz kawkę i wychodzisz, a sąsiedzi jeszcze przyklaskują?

PostNapisane: 23 października 2024, 19:03 
Moderator

Jeśli to jest sytuacja w której ten ktoś bierze moją chatę a mnie puszcza, albo morduje całą moja rodzinę i w tedy bierze chatę to tak, daje mu chatę i idę bez szemrania :D

PostNapisane: 23 października 2024, 19:11 
Specjalista ds osiągów

Alduwiel, patrząc Analogicznie do sytuacji za wschodnią granicą, to przejmuje chatę z Twoją rodziną, robiąc z nich sługi, Ciebie łaskawie może też puści...

PostNapisane: 24 października 2024, 09:46 
Moderator

A napisał(a):
Nie powinno nas obchodzić to ze Rosja probuje odebrać to co Ukraińcy sobie dodali do sowieckiej republiki ukraińskiej w latach 50tych. [cenzura] z nimi

Powinno obchodzić, a raczej powinieneś zadać pytanie po co Putinowi ta ziemia? Przecież miał wszystko -władzę, pieniądze, poparcie narodu. Po co mu było takie ryzyko?

Nie wiem czy juz Ci mówiłem, ale chłopie cała zimna wojna to była sciema - False flag. Rosja od ponad 100 lat jest podbita przez wallstreet to są właśnie te żydy, których tak nienawidzisz i które pociągają za sznurki. Dziel i rządz w epickim wydaniu, a co najlepsze akurat na to są twarde dowody i jest ich cała masa. Zebrał je razem do kupy profesor Antony C. Sutton dla Hoover Institution, więc ?

PostNapisane: 24 października 2024, 10:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36 328i cabrio
Kod silnika: M52B28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=49287
A napisał(a):
Nie powinno nas obchodzić to ze Rosja probuje odebrać to co Ukraińcy sobie dodali do sowieckiej republiki ukraińskiej w latach 50tych. [cenzura] z nimi

A jak Rosja będzie chciała wrócić do granicy z 1772 i zgarnąć sobie troszkę polskiej ziemi to powinno kogoś z naszych sąsiadów/sojuszników to obchodzić czy w zasiądzie nie powinni się wtrącać?

A może chciałabyś kupić
Ramki 3D z logo forum
albo
Smycze z logo forum?

PostNapisane: 27 października 2024, 16:19 
Zacna persona forum

Wklejam fragment o wschodniej granicy ukrainu do przeczytania:

https://mysl.lazarski.pl/fileadmin/user ... Hincza.pdf

To właśnie zgodnie z ustalonym w XIX wieku gubernialnym podziałem,administracyjnym Rosji kreślono koncepcje granic ewentualnej ukraińskiej,autonomii w ramach państwa carów. Gdy w lipcu 1917 roku rosyjski Rząd,Tymczasowy zawarł ugodę z nowo utworzoną Ukraińską Centralną Radą,(UCR)12 w sprawie wprowadzenia ukraińskiej autonomii, obejmować miała,ona pięć guberni centralnej Ukrainy, z pominięciem tych położonych najdalej,na południe i wschód (charkowskiej, jakaterynosławskiej, chersońskiej i taurydzkiej). Jednak po rozpoczęciu rewolucji bolszewickiej 20 listopada 1917,roku, UCR proklamowała utworzenie Ukraińskiej Republiki Ludowej (URL),i wysunęła pretensje również do tych terenów. Tym samym, Kijów znalazł się,w konflikcie zarówno z bolszewikami, jak i rosyjskimi białymi generałami. W tych warunkach Berlin szybko dostrzegł szanse uzyskania nowego,sojusznika na wschodzie. Traktat pokojowy z URL państwa centralne podpisały 9 lutego 1918 roku i dzięki wsparciu Niemiec wschodnie granice Ukrainy mogły zostać wyznaczone w sposób dla niej korzystny: najpierw 3 marca,1918 roku w ramach pokoju brzeskiego pomiędzy państwami centralnymi,a Rosją bolszewicką, a następnie w dodatkowym traktacie z 27 sierpnia,1918 roku. Wschodnia granica Ukrainy miała według tych dokumentów przebiegać wzdłuż rzeki Don. W granice Ukrainy włączono północne powiaty ziemi czernihowskiej, zachodnie i południowo-zachodnie powiaty guberni,woroneskiej i kurskiej, północną Besarabię oraz Krym. Pretensje Ukrainy,sięgały jeszcze dalej – dotyczyły ziem Kubania i terytoriów kozackich leżących,na wschód od Donu. Jednak niezwłocznie po klęsce państw centralnych w I wojnie światowej,,13 listopada 1918 roku Rosja bolszewicka anulowała traktat brzeski, co było,równoznaczne z cofnięciem uznania wschodnich granic niepodległej Ukrainy. Przez kolejne dwa lata ziemie ukraińskie były teatrem nieustannych,walk. Ostatecznym ciosem dla ukraińskich ambicji niepodległościowych był,marsz wojsk bolszewickich rozpoczęty w czerwcu 1920 roku, a zakończony,u bram Warszawy, a następnie pokój ryski z 1921 roku, gdzie reprezentowaną stroną nie była URL, ale Ukraińska Socjalistyczna Republika Radziecka,(USRR), która w 1922 roku weszła w skład ZSRR.,Wschodnia granica USRR z Rosyjską Federacyjną Socjalistyczną Republiką Radziecką (RFSRR) była początkowo w większości tożsama z granicami,byłych guberni charkowskiej i jekaterynosławskiej, z wyjątkiem jej przebiegu,w rejonie Morza Azowskiego na korzyść USRR (aż po miasto Taganrog). Jednak w sierpniu 1924 roku Państwowy Komitet Planowania ZSRR (Gosplan),zadecydował o przekazaniu RFSRR większości z tego nadmorskiego obszaru.,W rezultacie tej zmiany USRR utraciła strategiczne wrota rzeki Don w postaci portu taganrodzkiego oraz część perspektywicznych złóż węgla kamiennego,współczesnej rosyjskiej części Donbasu. Natomiast w 1954 roku dokonano,najsłynniejszej korekty granicy pomiędzy RFSRR a USRR – przekazano tej,ostatniej Półwysep Krymski.

W skrocie elity ktore reprezentowaly ukrainu ( nieistniejace nigdy panstwo ) ponad 100 lat temu chcieli zagarnac jak najwiecej na wschodzie. Na wschód za rzeką don, kursk itd. Potem dzieki temu ze ukraincy panowali na kremlu czesc ziemi sobie przylaczyli do swojej republiki. Moim zdaniem sa to kwestie nacjonalistyczne, mocarstwowe. Chca panowac na terenach, ktore nie sa etnicznie ukrainskie. Wschodnie obwody tez nie sa ukrainskie. Ukraina to tylko kilka obwodow centralnej ukrainy plus zachod. Na zachodzie tez maja pretensje terytorialne tzw Zakerzonie https://pl.wikipedia.org/wiki/Zakerzonie. Beda czuli sie mocno to przyjada i sobie odbiora od nas - od ustrzyk poprzez cale podkarpacie , lubelszczyzne az po białą podlaskę. Kto wie, moze kolejna wladza ktora bedzie panowac w kijowie bedzie chciala rekompensaty od Polski za cale zło wojny. W koncu trzeba znalesc kozla ofiarnego. Polska nadaje sie do tego idealnie. Dlatego nie warto wtracac sie w pijackie burdy w sasiednim bloku. A niech sie napierdalaja miedzy soba. Final tego jest taki ze my jestesmy rozbrojeni, oddalismy sporo sprzetu. Nie mamy nowego. Jedynie zapewnienia ze moze za 7-10 lat nam go dostarcza w takiej ilosci jaki zamowilismy. A ukraina ma pretensje, ze co tak malo dajemy za darmo sprzetu. Dej dej.

Jesli juz mowa o 1 rozbiorze w 1772r to niech sobie odbieraja co chca od bialorusi :D bo to co wtedy zabrali to aktualnie jest u lukaszenki.

https://kresy.pl/wydarzenia/szef-msz-uk ... slem-foto/

Na jednym ze zdjęć widać, jak Kułeba pokazuje Blinkenowi starą „Mapę Fizyczną Ukrainy”. Nie przedstawia ona jednak obecnych granic państwa ukraińskiego, ani z żadnego okresu historii. Na tej mapie, granice „Ukrainy” obejmują nie tylko południowo-wschodnie ziemie II RP, tj. województwa lwowskie, wołyńskie i tarnopolskie, ale również część obecnej południowo-wschodniej Polski, między innymi miasta Przemyśl, Chełm czy Jarosław. Ponadto, według mapy w skład „Ukrainy” wyraźnie wchodzi też część Polesia, a także Kubań, czyli kraina na południowy-wschód od Ukrainy, po drugiej stronie Morza Azowskiego oraz ziemie za Donem, będące częścią Rosji. Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chcecie to wspierajcie ukraińców. Ja nimi gardzę. Alduwiel ja wiem co chcesz powiedzieć, ale to nie zmienia faktu ukraina jest wrogiem polski.
putin jakby chciał to dawno zrównałby dzielnice rządowa w Kijowie, ale tego nie zrobil. Pozwolił żeby Żyd Żeleński mógł dalej żyć i mordować setki tysięcy ludzi Obrazek

PostNapisane: 27 października 2024, 16:56 
Fan włoszczyzny

Podsumowując: sztuczny twór, którym zarządza komik, i aktor amator jednocześnie.

PostNapisane: 28 października 2024, 08:33 
Moderator

Twoim zdaniem A Ukraina jest naszym wrogiem, a moim zdaniem nie jest. To są ludzie tacy jak my, są lepsi i gorsi, ale nie mozna wszystkich do jednego worka wrzucać. Zrozum to nie jest nasz wróg, tak Ci tylko to system wmówił.

Dwa to trzeba się opowiedzieć po jednej ze stron, neutralność zawsze pomaga złu.

Ty dalej nie rozumiesz sytuacji ;) wyjaśnię w 11 min. Twoja wrogość do tych ludzi tylko przyspiesza obrót spraw.

https://www.cda.pl/video/93757929c

Obejrzałeś? Lektor radził co możesz zrobić, aby to powstrzymać, więc powiedz mi czy dotarł do ciebie punkt 6?

PostNapisane: 28 października 2024, 11:06 
Zacna persona forum

To ze ty mówisz ze ukraina nie jest naszym wrogiem, tzn ze pieprzysz jak 80% ludzi w tym kraju. Mówisz językiem systemu. W tym temacie niestety nie dogadamy się

PostNapisane: 28 października 2024, 11:21 
Moderator

Staram się nie mieć wrogów i szczerze nie mianuję tym tytułem nikogo :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1349 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 68  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1