Ciekawostka:
Instalkę LPG można ustawić aby stopniowo przechodziła z PB na LPG. Wtedy jak nabierze temp to najpierw np 5 cyl na Pb 1 na LPG, znowu przekroczysz 1,6tys obr to już 4 Pb 2 LPG, aż w końcu 6 cyl chodzi na LPG. (Analogocznie w 4 cyl, 8 cyl i 12cyl).
Z tego co pamiętam kontrolka pokaże LPG dopiero po załączeniu kompletu. Denerwujące może wtedy być że jedziesz jedziesz a on ciągle na PB.
Kolejną ciekawostką jest to że można ustawić instalkę tak że cały czas pokazuje że jest na LPG a jeżeli spadają obr np. do 700obr przełącza się na Pb automatycznie i automatycznie przy zwiększeniu obr np. do 1000 silnik jest zasilany LPG z powrotem.
Manewr taki robi się jak jest bardzo trudno ustalić czemu auto gaśnie przy wrzucania luzu, lub na światłach jak gaśnie.... Jak to sprawdzić? Odpalamy auto , przełączamy na LPG, wyjmujemy bezpiecznik od pompy paliwa i jeździmy. Jak auto nam zgaśnie po wrzuceniu luzu lub na światłach tzn że chciało się przełączyć na Pb a tu nima paliwa
I powtórzę po raz kolejny:
W E34 (nie wiem czy w każdej ale w M50 z 92r tak) Wskaźnik paliwa OPADA podczas jazdy na LPG!! W ciągu ost miesiąca zrobiłem trasy Wawa-Wrocław, Wawa-Poznań, Wawa-Bielsko-Biała i mimo że mam ze 20-30l paliwa, regularnie mi się zapala rezerwa, a po postoju z powrotem mam bogato. Na krótkich odcinkach może wskaźnik opadać a podnieść się np dopiero po kilku dniach, skoro zrobimy przez np. 4 dni 100km, w 20 odcinkach jazdy...