Sebuś napisał(a):
stones1, a czemu nie kupiłeś W140? Auta długością nie różnią się aż tak bardzo a wg. mnie W140 jest taki trochę bardziej jakby to powiedzieć mmmm... bardziej męski z przodu a przód tego C140 przypomina mi bardziej CLK i inne małe auta MB.
ps.Ale to jest tylko i wyłącznie moja osobista sugestia

Sebuś C140 ma moim zdaniem potężny przód. Zdecydowanie wole taki niż delikatny i "C-klasowy" przód w c215. C140 jest szersze i niższe od W140, także naprawdę trudno go pomylić z CLK

(które swoją drogą bardzo mi się z zewnątrz podoba).
Jeśli chodzi o porównanie z W140 to nie umiem rozstrzygnąć który przód wolę. Oba bardzo mi się podobają. Zdecydowanie wolę bok i sylwetkę c140 niż w140. Jednak ładnie zachowane egzemplarze w140 zawsze robią na mnie duże wrażenie. Ale wybrałem Coupe głównie dlatego że gdy miałem E38 łapałem się np. na tym że przez kilka tygodni nie otwierałem tylnych drzwi. W c140 większość przestrzeni dużej S klasy mam z przodu. Porównywałem kiedyś rysunek wnętrz sedana i coupe 140 z wymiarami. C140 oferuje (poza wysokością) więcej miejsca z przodu od W140. Bardzo rzadko podróżuje z pasażerami z tyłu, także nie potrzebny mi sedan. Zwłaszcza tak ogromny

. Inne powody to drobiazgi, jak np. wewnętrzne wykonanie drzwi w Coupe a Sedanie, inne fotele w Coupe, drewniane klamki do otwierania drzwi w Coupe itd . C140 bardziej do mnie trafia. Podoba mi się również to że jest to dość rzadko spotykany samochód. Często gdy jestem w trasie pracownicy stacji benzynowych pytają co to za Mercedes

. W140 jest bardziej "przyziemne" od dużego Coupe bez środkowego słupka
c215 vs c140: