Badboy28,kolego po kolei-wymieniłeś chłodnicę,pompę,visco i termostat(zamiennik).Tak więc zostały do ewentualnej wymiany: termostat na oryginalny i śrubki odpowietrzające.Co do termostatu nie chcę nic radzić,jak uważasz,ale raczej masz dobry,natomiast wymień odpowietrzniki,to parę zł,a zupelnie inaczej się odkręca na gorąco,elegancko,może przez ktoryś dostaje się powietrze? nie wiem(ciekawostka,w serwisie tańsze jak na allego).U ciebie wyświetlacz pokazuje ładne temp.ponad 90,a u mnie 100 i więcej,z kolei w moim jest jakby niższe ciśnienie w ukladzie,plyn w zbiorniczku prawie w ogóle się nie podnosi.Sprawa termostatów-wg wyświetlacza,zachowują się podobnie,ale jest różnica,zamiennik nie chciał się otworzyć,kiedy silnik pracował na wolnych obrotach,musiałem dodać gazu,niedużo ok 1500,a oryginal sam się otworzyl.Ponadto jak po jeżdzie otworzyłem maskę to poziom w zbiorniczku był wyrażnie podniesiony o jakieś 3 podziałki ,które są na zbiorniku.Tak jak chyba jest u ciebie.Świadczyło to o tym,że w układzie jest spore ciśnienie.Teraz poziom tylko minimalnie jest wyższy. Nie ma jednak pewności,że zamiennik jest zły,gdyż teraz b.starannie odpowietrzałem,a 2 tygodnie temu mechanik robił to chaotycznie,żle.Uważam,że masz ciągle zapowietrzony układ.Dowodem jest fakt,że przy odkręconym korku,nagrzewaniu,podnosi się płyn w zbiorniczku.Piszesz,że bąble nie lecą,ale to żaden dowód,u mnie też przestały lecieć,a plyn zaczął się podnosić.Zacznij odpowietrzanie od zimnego silnika,odkręcony korek,ogrzewanie etc.jak pisałem wczoraj.Odpowietrzałeś swoim sposobem,nie twierdzę,że jest zły ale zrób jak ja. Oczywiście sam tego nie zrobisz ,musisz mieć pomocnika.Jak silnik będzie lekko ciepły,nie póżniej,przegazowuj go do 3000,wtedy wyszło najwiecej powietrza Jak zacznie wzrastać poziom płynu zakręć korek,zgaś silnik,odpowietrzniki i uciskanie węży,zakręć śrubki,odkręć korek znowu masowanie,strumień ma być .U mnie dopiero po takich zabiegach jak włączyłem znowu silnik obroty 1500 i wyższe plyn przestał się podnosić,nawet ja mu dałem 5000 obr by otworzyć termostat(ogrz.wyłączyłem)a dolny wąż byl jeszcze zimny to plynu mi nie wywaliło ani się nie podnosił.Musisz doprowadzić do sytuacji,w której nie będzie wzrastał poziom płynu przy otwartym korku i pracującym silniku na różnych obrotach.Dopiero to jest właściwy sygnal,że masz odpowietrzony układ.Może trzeba to zrobić kilka razy?Dlatego,moim zdaniem dobrze mieć nowe odpowietrzniki.To narazie tyle,pozdr.
_________________ Marek
|