Badboy28 witaj.Mam dla ciebie dobrą radę

zrob to co ja dzisiaj.Znajdż w okolicach dobrego mechanika,ale tylko takiego,ktory specjalizuje się w beemkach i jedż do niego niech wszystko sprawdzi.Ja wczoraj uznałem,że sam więcej w tym temacie nic nie zrobię i znalazłem takiego fachowca 15 km dalej.Bylem u niego rano,fachowca to poznasz od razu jak wie co,gdzie i jak sprawdzać.Ponadto odbyliśmy próbną jazdę,różne prędkości,obroty,włączona klima,różne obciążenia silnika.Mechanik stwierdził,że układ jest odpowietrzony,że pompa jest sprawna,że ciśnienie w układzie jest właściwe,a wszystkie jego elementy pracują dobrze.Podwyższoną temp.na wyświetlaczu mam się nie przejmować ponieważ mieści się w normie i to z dużym zapasem.Te silniki mają b.dużą rezerwę cieplną.Dopóki wskazówka nie ruszy poza pion albo nie wyrzuci plynu albo nie zniknie ogrzewanie itp( a u mnie na nic takiego się nie zanosi) oraz wszystkie elementy ukladu są sprawne np.visco,termostat,ciśnienie w ukladzie itp dopóty wszystko jest ok. Ponadto podpiął mi auto pod komputer i wszystko sprawdził.Komputer nie wykazał żadnej usterki. Jego diagnoza-układ pracuje dobrze,auto jest w b.dobrym stanie technicznym.Tobie kolego radzę zrób podobnie.Nie można czymś takim zajmować się tygodniami,marnować czas,paliwo i się wkurzać. Może coś ustali,może jeszcze odpowietrzy,zobaczysz.Ja u siebie mam nadzieję,że zamykam ten temat i tobie życzę tego samego.Pozdrawiam.