BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 19 czerwca 2025, 21:54

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 14:20 
Częsty bywalec

Mandat jak najbardziej zasłużony... Ale wiadomo że lepiej by się żyło gdyby policjanci byli uprzejmi do uprzejmych kierowców, a nie każdego traktowali jak przestępce... Raz miałem sytuację że policjant wypisał mandat za nieprawidłowy stan wewnętrzny samochodu (czy jakoś tak) i powiedział żebym się cieszył bo jak będzie chciał to i tak coś znajdzie w samochodzie i wtedy będę miał ***** :) Oczywiście co było nie tak się nie dowiedziałem:P Ale niektórzy są spoko, można pogadać normalnie, sprawdzą opony, światła poczeka się z 10min i jedzie się dalej, ale czasem (w nocy) wracam od/z dziewczyny/ą i przez odległość 500metró mam z 3 kontrole a czasem więcej i przy każdej ręce na dach i szukają nie wiadomo czego w samochodzie to może dosłownie ch***j strzelić;P bo drogę którą zrobisz w 4-5min robisz w sporo ponad godzinę...

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 16:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
Hmmmm, troche zes kurde pojechal przyjacielu...masz szczescie, ze wiecej Ci nie dali, ominac wyspke lewa strona...ehmmm :wstyd:
Co do policjantow, to racja sa najrozniejsi...teraz przypomniala mi sie sytuacja, odwozilem kobitke do domu, zatrzymalem sie na drodze pozarowej pod jej blokiem, a ze wszystkie miejsca zajete to zostalem na tej drodze...no i patrze za mna auto...i wychodzi 3 takich :) (wogole beka bo z AstryIII sie wysypali :zdziwko: ) i do mnie, ze nie mozna siedziec w samochodzie z wlaczonym silnikiem bo sie zanieczyszcza srodowisko (jest wogole taki artykul???????), poprosili o papiren i zebym otworzyl im bagaznik :zdziwko: wyszedlem z auta i juz mysle, nooo ladnie to znowu kurde mandat...ale okazalo sie, nie bylo tak zle. Spytali sie mnie gdzie pracuje. No to ja, ze w Oplu :) iii hehe to mnie uratowalo ;P Policjant do mnie, wie Pan ja mam Corse D i po ilu km wymienia sie klocki hamulcowe hehe...jak juz tak zaczelismy gaworzyc to wiedzialem, ze sie upiecze... :super: ale fakt...troche mojej winy bylo heh :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 17:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
eddi83 napisał(a):
parę uwag koledzy...
1- picie i jedzenie nie jest zabronione, tzn nie do końca. bo jest zabronione{nawet palenie papierosów} i mandat za to jest 50pln ale dotyczy tylko kierowców zawodowych którzy to w danej chwili przewożą pasażerów, [taxi/kier autobus]

Masz rację tylko po części. Nie wolno jeść,pić ani palić tylko jeśli przewozisz pasarzerów poza kabiną kierowcy.

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 17:24 
Zacna persona forum

Ale ześ odwalił babola...wysepkę z lewej :mur: dobrze ze nie wiece ci dali, a może i szkoda :znudzony:

Ja niedługo będę miał sprawę w sadzie grodzkim... :D ... Jakiś miesiąc temu około godzina 8:00 jechałem do miejscowości Mława przez miasteczko Żuromin. Skręciłem nie w ta drogę wiec zawróciłem, wyjechałem na właściwa trasę tzn. 541 kierunek Żuromin w moim wstecznym lusterku ukazał się VW Golf V i tak za mną jechał, ja około 90-100 on wolniej bo robił się mniejszy :rotfl: ..ale mniejsza z tym, przede mną TIR , kierunek i mijam, wspaniałe warunki prosta, nikogo z naprzeciwka, jadę dalej patrzę Golf za mną jakieś 150-200m przede mną Autobus PKS również mijam, ale okazało się że również z ciągnikiem...no cóż zdarza się. Jadę dalej dojeżdżam do Żuromina...nagle wyskakuje mi Niebieski z Lizakiem, prawie przed maskę, nie wiem w rowie był czy jak...
OK. przystępujemy do rozmowy, pytam się, co się stało? jaki jest powód kontroli? Funkcjonariusz odpowiada, za szybko pan jedzie i dostali wezwanie. :szok: myślę sobie kiedy? Jak? dlaczego...?
Nagle podjeżdża ten Golf... wysiada jakiś pan pod krawatem i mówi tak to ten :!: (okazał się Policjantem nie będącym na służbie zadzwonił do podwładnych żeby mnie zatrzymali) oboje starali mi się wmówić iż wyprzedzałem kolumnę samochodów tzn. TIR, Autobus i ciągnik UWAGA... na skrzyżowaniu :!: Zaczęła się dość burzliwa dyskusja...z racji mojego charakteru dużo mi nie było potrzeba do zmiany koloru na twarzy i dość znacznego ciśnienia :rotfl: , następnie zatrzymali TIR-a i zaczęli spisywać jego dane. Policjant z Golfa pojechał dalej i resztę mieli dokonać z drogówki. Mandatu nie przyjąłem, bo nie czułem się winien i nie mali żadnych dowodów przeciwko niby mojemu popełnionego wykroczenia.
Gdy podszedł pan z tira, pytają się go..."czy ten pan mijał pana na skrzyżowaniu?" "Panie ja nie wiem, kto i gdzie mnie mija, ciągle mnie mijają" ...Wtedy padłem, pytam się policjantów na jakiej podstawie mi to wmawiają i jak udowodnią? Powiedzieli że maja świadków. Jakich światków, policjanta co jechał za mną 200m ... bo przecież kierowca z TIRA nic nie wie... odpowiedź "mamy, mamy świadków" :znudzony:
Po dość dłuższej i burzliwej dyskusji, niemiłym i aroganckim podejściem do mojej osoby ze strony policjantów z radiowozu tzn. po 10min zostałem w końcu poinformowany o ilościach pkt i zł jakie mogą mi grozić, bo przecież „miało mnie to nie interesować” :zdziwko:

Na jakiej podstawie chcą mi dać ten mandat?
Na podstawie zeznań jednego świadka?
Mówił że widział… Moje słowo przeciwko słowu jednej osoby :-k
Przypominam, nie przekroczyłem prędkości, nie wyprzedzałem na skrzyżowaniu, nie przekroczyłem ciągłej lini.

Równocześnie mógł zazdrościć mi felg, koloru lakieru, czystego samochodu … nie wiem, może to jest powód? HAHA

Żebyście widzieli miny tych policjantów jak mówiłem że równocześnie mogę zaskarżyć tego świadka-policjanta że jechał bez pasów, bez świateł , rozmawiał przez telefon, a na dodatek prawdopodobnie widziałem jak molestował nieletnią w Internecie … widok ich min bezcenny.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 17:29 
Zacna persona forum

Kisiel24 napisał(a):
ze nie mozna siedziec w samochodzie z wlaczonym silnikiem bo sie zanieczyszcza srodowisko (jest wogole taki artykul???????)
Tak.Jest.Silnik mozesz miec właczony minute.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 17:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
greg27 napisał(a):
Kisiel24 napisał(a):
ze nie mozna siedziec w samochodzie z wlaczonym silnikiem bo sie zanieczyszcza srodowisko (jest wogole taki artykul???????)

Cholera noooo :zdziwko: :znudzony: , jak zawsze poinformowany jestem jak widze :wstyd: :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 17:40 
Przyjaciel forum

greg27 napisał(a):
Kisiel24 napisał(a):

Co za durny przepis...

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 17:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Orso - słowo vs słowo, teoretycznie nic nie powinni zrobić, ale jednak tamten to glina...

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 17:51 
To i ja się po krótcce wypowiem.

Dan, truć Ci już nie będę o wysepce, bo już chłopaki to zrobili :P ale NIC nie usprawiedliwia jazdy będąc przemęczonym... człowiek jedzie jak po kilku piwach, tak samo z resztą, jak od razu po przebudzeniu, przez 30 minut człowiek jest otumaniony :)

Policja- różnie się trafia. Jedni to dziady, inni czasami mają resztki człowieczeństwa :D

bialy napisał(a):
Co za durny przepis...

Dlaczego durny?

Tytuł: Re: policjant dobry, policjant zły
PostNapisane: 5 lipca 2009, 18:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 530d
Kod silnika: M57D30
Garaż: www.tinyurl.com/podol-e39
DAN V8 napisał(a):
Zaznaczam ze w obu przypadkach jechalem matizem a BMW stalo sobie grzecznie w garazu.

i całe szczęście, że nie BMW bo byłby to kolejny argument podtrzymujący tezę, że kierowcy BMW to buraki :zalamany:

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 18:07 
Przyjaciel forum

Fryderyk napisał(a):

bialy napisał(a):
Co za durny przepis...

Dlaczego durny?

Bo mam traktor. Po dłuższej trasie turbo musze postudzić troszkę dłużej niż minutę.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 18:07 
Zacna persona forum

jiGsaw napisał(a):
Orso - słowo vs słowo, teoretycznie nic nie powinni zrobić, ale jednak tamten to glina...

Ale ja nie popełniłem żadnego wykroczenia

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 18:09 
bialy napisał(a):
troszkę dłużej niż minutę.

troszkę, czyli ile? 1:30? czy 10 minut?

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 18:12 
Przyjaciel forum

Fryderyk napisał(a):
bialy napisał(a):

Nigdy danych na ten temat nie widziałem więc ile to być powinno to nie wiem. Ale zazwyczaj wysiadam na papierosa czyli jakoś koło 4-5 minut wychodzi.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 18:14 
Zacna persona forum

bialy napisał(a):
Fryderyk napisał(a):
bialy napisał(a):

Nigdy danych na ten temat nie widziałem więc ile to być powinno to nie wiem. Ale zazwyczaj wysiadam na papierosa czyli jakoś koło 4 minut wychodzi.
:zdziwko: :zdziwko: może jakbys pedził autobahną 250 przez pół godziny to mozesz studzic 4 min.Ja zazwyczaj chłodze turbo własnie około minuty lub ponizej i wystarczy.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 18:17 
nie znam się, ale wydaje mi się, że minuta, dwie starczy, ale tak czy siak, przepis ma uzasadnienie, zwłaszcza jeśli chodzi o zimne silniki, które pracują na bogatej mieszance i pracowanie takiego silnika niewiele daje

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 18:19 
Przyjaciel forum

greg27 napisał(a):
bialy napisał(a):
Fryderyk napisał(a):
bialy napisał(a):

Nigdy danych na ten temat nie widziałem więc ile to być powinno to nie wiem. Ale zazwyczaj wysiadam na papierosa czyli jakoś koło 4 minut wychodzi.
:zdziwko: :zdziwko: może jakbys pedził autobahną 250 przez pół godziny to mozesz studzic 4 min.Ja zazwyczaj chłodze turbo własnie około minuty lub ponizej i wystarczy.

Jak pisałem, żadnych fachowych danych na ten temat nigdy nie widziałem, więc sam sobie musiałem "ustalić" ile trzeba. A po krótkiej miejskiej "trasie" to też poniżej minuty. A wg mnie lepiej żeby to było trochę dłużej niż trzeba bo to nie zaszkodzi niż żeby było za krótko.

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 18:38 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
Dan, żenade tu odstawileś na maxa.
Dla mnie zachowaleś sie jak mlody szczyl i tyle... :mad:

Orso, jeśli jestes pewien tego co sie stalo, i ze niczego nie zrobiles zlego - z cala powagą i stanowczością sprzeciw się.

Po pierwsze nikt nie odnotowal z policjantów na slużbie Twojego wykroczenia.
Zeznania gościa z Golfa (ciekawe jaki silnik - skoro sie wydawalo mu że tak szybko jechaleś)

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 19:55 
Zacna persona forum

Orso napisał(a):
jiGsaw napisał(a):

Ale ja nie popełniłem żadnego wykroczenia

Wez na rozprawe mape tamtego odcinka drogi, zaznacz gdzie wykonywales manewry itp. Jesli facet dzwonil zeby poinformowac kolegow to przeciez zlamal przepis o rozmawianiu przez komorke w trakcie jazdy. Mozesz powiedziec ze widziales jak rozmawia, zreszta bez problemu siec to dojdzie bo maja rejestr. Spraw zeby sad mial watpliwosci co do swiadka. Mimo ze to glina to sad nie zawsze jest po jego stronie, zwlaszcza jak uslyszy o takiej akcji panow "Co to ja nie jestem za szeryf, patrzcie panstwo na mnie" :rotfl: :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2009, 20:09 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Kod silnika: 530i
bialy napisał(a):
eddi83 napisał(a):
parę uwag koledzy...
1- picie i jedzenie nie jest zabronione, tzn nie do końca. bo jest zabronione{nawet palenie papierosów} i mandat za to jest 50pln ale dotyczy tylko kierowców zawodowych którzy to w danej chwili przewożą pasażerów, [taxi/kier autobus]

Masz rację tylko po części. Nie wolno jeść,pić ani palić tylko jeśli przewozisz pasarzerów poza kabiną kierowcy.

Tu Ty kolego nie masz racji,obecnie obowiązujące przepisy (art. 63 ust. 5 ustawy Prawo o ruchu drogowym) mówią jedynie o kierowcach przewożących pasażerów, poza kierowcami samochodów ciężarowych oraz osobowych. W rzeczywistości palić podczas jazdy nie mogą np. kierowcy autobusów i autokarów oraz taksówek.

dokładnie ten przepis mówi tak:
"Kierującemu pojazdem silnikowym, który przewozi osobę, zabrania się palenia tytoniu lub spożywania pokarmów w czasie jazdy. Nie dotyczy to kierującego samochodem ciężarowym, który przewozi osobę w kabinie kierowcy, i kierującego samochodem osobowym, z wyjątkiem taksówki."

Troszkę Ci się pomyliło, bo właśnie kierowca ciężarówki może jeść i palić...nawet jak ma pasażera, nie pisąłbym jakbym nie był pewien tego na 100%

wszelkie porady odnośnie mandatów i innych prosze kierować do mnie na PW, na pewno pomogę, że tak to nazwe .. znam sie na tym dość dobrze.. :hyhy:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1