BetaBoy napisał(a):
W takim razie cos musi byc zle skoro nic nie wyswietla bo np brak czujnika temp lub uszkodzony wskazuje -37*C na wyswietlaczu ale wyswietla

Dokladnie to wtedy wskazuje -39.5C ...
krisss123 napisał(a):
Poszperałem trochę po forach ale E46 i tam piszą i programowaniu OBC w serwisach lub ka sprzęcie diagnostycznym. Czy ktoś w e36 compactach miał przyjemność coś takiego robić? Wydaje mi się, że to może być z tym związane, po prostu w tej chwili OBC jest nie aktywne. Czy ktoś może to potwierdzić?
Ja jak go podpialem do z3 gdzie mialem org. instalacje odrazu pod OBC to komp mi dzialal i moglem sie po wszystkim poruszac kasowac/ustawiac zegarek itd . Jedyny problem u mnie byl taki ze mialem kompa w milach (z anglika) i trzeba go bylo zakodowac pod moj samochod - wtedy spalanie napewno bedzie poprawnie wyswietlane i w moim przypadku komp sa "przeskoczyl" na Km/h i litry .
tutaj jest o tym temat, bez DIS"a i fejsu na COM ani rusz, zapytaj Adama (madmarx) jak sie to robi dokladnie to Ci opisze :
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic. ... 7&t=111439
Ale i tak wg mnie komp powienien Ci dzialac .
Tyle tylko wlasnie ze jak masz silnik R4 a komp jest z R6 to wskazania spalania beda zle - za duze - bedzie 15-19 litrow pokazywac.