Otóż chciałbym sie zapytać może ktoś wie jak sprawdzić czy wtryski sa dobre i nie leją... Mój problem polega na tym ze auto jest zamulone i śmierdzi nie przepalona benzyna i po dluzszym postoju troszke ciezej odpala rozumiem to w ten sposób
-śmierdzi nie przepalona benzyna bo wtrysk leje i nie jest w stanie spalić wszystkiego
-nie ma mocy zalewa którys cylinder
-falowanie obrotów również myśle ze zalewa którys cylinder
- dluzsze odpalanie po przestoju zalany cylinder, ponownie napelnienie listwy wtryskowej
na podbicie ze to którys z wtrysków jest to ze iz gdy jade np na drugim biegu trzymajac dajmy na to 3 tys obrotów i regularnie bardzo powoli podnosze do 3,5 tys (wszystko trwa jakies 5 sec) wciskam gaz do oporu auto jedzie tak jak trzeba na kazdym biegu az do odcinki
więc moję pytanie jak sprawdzić który to wtrysk leje i czy jest jakas metoda na to?
PS: przepływka sprawdzona szczelnośc dolotu tez... kiedys przy malym remoncie ruszalem wtryski musialem je wyjac i przemienilem 2 wtryski bo chcialem zobaczyc ''how it made

'' jestem takim człowiekiem ze wszyskto musze dotknac zobaczyc rozebrać ( na jednym z wtryskow brakowalo zielonego kapturka, ale na forum dowiedzialem sie ze wiekszej roznicy to nie robi, ale gdzies w necie znalazlem takie kapturki teraz nie moge ich znalesc jakby ktos mial namiar na takie kapturki prosze dac namiar wymienie wszystkie przy okazji wiem ze lubia pekac moze sie jednak uda) itd i o dziwo problem ustał ale tylko na jakis czas dokładnie 2 tygodnie... wiec jestem pewny ze cos siedzi w tych wtryskach
dziekuję z góry za pomoc