Cytuj:
ELEKTRYK ZALOZYL MI LAMPY RAZEM Z CALA WIAZKA PLUS MODUL WYMIENIL
...i dość dobrze Cie skasował za nic, ehh
Cytuj:
musisz wymienić włącznik świateł plus moduł świateł do tego trzeba pojechać do magika co to wszystko zaprogramuje
Nie musi.
Cytuj:
na 90 procent komputer nie będzie widział błędów jesli jednak takie się trafią to do tego zastosować można przetwornice
Na 90% tak własnie będzie, a jeśli się okaże że wywala błąd stosuje się nie przetwornice a kondensator i komputer "myśli" że jest normalna żarówka ponieważ obieg prądu jest zamnkniety.
Generalnie do każdego auta można założyć na piechote same lampy i będą świecić a jeśli są to oryginalne ksenony to z rażeniem innych nie powinno być wiekszego problemu. Jeśli ktoś liczy się z wydatkiem 2x koszt samych lamp(jak nie więcej) może posłuchać krzykaczy którzy mają fabrycznie ksenony i można się bawić w wiązki, moduły, czujniki, spryskiwacze, przelączniki i oczywiście honoraria dla tych serwisowych naciągaczy. Jak mnie zaraz ktoś zaatakuje to uprzedzam, jestem przeciw zakladania HIDów czy to do lampy clear, czy nawet do lampy soczewkowej( która przygotowana z myślą o halogenie jest prążkowana, xenonowa powinna być gładka), nie wspominam o szmelc wynalazkach typu palniki 6000k , 8000k... Poprzednim autem(nowym nie bitym) zrobiłem 100kkm na oryginalnych xenonach iiiiii: spryskiwacze tyle że sobie pryskają a warstwa brudu i tak zostaje, poziomowanie udaje że poziomuje i koniec końców i tak nie raz dostałem po oczach no i jeszcze ewentualne błędy w całej tej super instalacji ktore sprawiły że przez pół drogi lampy ustawiały się na najniższym poziomie i rób co chcesz. Jedyne czego bym się nie podją to dokładanie lamp z systemem DYNAMIC coś tam, wtedy owszem wszystko się komplikuje, ale zawsze można z nich zrobić normalne nie skrętne.