BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 21 czerwca 2025, 08:33

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: 17 osób nie żyje, wypadek - mgły
PostNapisane: 14 października 2010, 17:33 
Forumowicz

Moje BMW: G31
Kod silnika: B47
jiGsaw napisał(a):
Przecież był powód aby tak zapier***** i wyprzedzać we mgle. Na pewno w tłoku co chwila jakiś Żardek SYCZAŁ"POGUŃ PAN", "PANIE JAPKA GNIJO PRĘDZEJ!"

Ty na prawdę jesteś prosty człowieku.
Dziś w nocy kierowca e30, taki jak TWOJE skasował swoją furę i pozbawił życia 3 osoby. Idąc Twoim tokiem rozumowania (na poziomie psa Fafika) wszyscy kierowcy e30 to nieodpowiedzialni gówniarze, powodujący wypadki.
Nie wiesz nawet gdzie są te Żardki, a podniecasz się tym, że panuje tam ciemnota i zacofanie. W tej wsi mieszkają ludzie, których wykształcenie dla Ciebie nigdy nie będzie osiągalne, a Ci bogatsi co to na jabłka nie muszą jeździć kupili by Twoją rodzinę 3 pokolenia wstecz.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 14 października 2010, 17:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46
Kod silnika: m47n
ty kwiatus jak cos napiszesz to od razu lapie czkawke od smiechu...wiem,wiem to wszystko wina politykow :rotfl:

https://picasaweb.google.com/100024553116878785483/Indochiny

PostNapisane: 14 października 2010, 18:15 
Forumowicz

becek napisał(a):
ty kwiatus jak cos napiszesz to od razu lapie czkawke od smiechu...wiem,wiem to wszystko wina politykow :rotfl:

Ty tez widzę masz problemy z samym sobą a już na pewno z czytaniem ze zrozumieniem. Nigdy o żadnych politykach nie pisałem. Daruj sobie swoje mądrości, ja nikogo nie tłumacze ani nie obwiniam. Nie lubię tylko jak ktoś kto o zyciu pojęcia nie ma wypowiada się o kimś, nic o nim nie wiedząc a ludzi mieszkających na wsi traktuje jak bydło i plebs. Tacy właśnie ludzie swoim cwaniackim zachowaniem pracują nad niechlubną opinią o marce BMW.

PostNapisane: 15 października 2010, 13:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E87
Kod silnika: M47S / M47T2
Minęło kilka dni...

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/ar ... /746746572

http://foto.lublin.com.pl/displayimage. ... =562&pos=0

Teraz nie 30, a... 3 km. ode mnie. Znajomi, nie przyjaciele ale znajomi, "cześć" - "cześć" i tyle ale... kurde, znowu tragedia...

PostNapisane: 15 października 2010, 14:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
kwiatus19 napisał(a):
Ty na prawdę jesteś prosty człowieku.

Jestem w miarę prosty, palce wskazujące mam lekko krzywe.

kwiatus19 napisał(a):
Dziś w nocy kierowca e30, taki jak TWOJE skasował swoją furę i pozbawił życia 3 osoby. Idąc Twoim tokiem rozumowania (na poziomie psa Fafika) wszyscy kierowcy e30 to nieodpowiedzialni gówniarze, powodujący wypadki.

No i? Tutaj mowa o wszystkich? Dobrze wiedzieć.

kwiatus19 napisał(a):
Nie wiesz nawet gdzie są te Żardki

Wiem, oczywiście Ty wiesz lepiej. :rotfl:

kwiatus19 napisał(a):
podniecasz się tym, że panuje tam ciemnota i zacofanie.

Nie podniecam się, ale fakty pozostają faktami, jak jest na wiochach każdy wie.

kwiatus19 napisał(a):
W tej wsi mieszkają ludzie, których wykształcenie dla Ciebie nigdy nie będzie osiągalne

Wow, aż ciężko mi to sobie wyobrazić. Pewnie chodziło tutaj o Wyższą Szkołę Wiejskiej Logistyki - kier. transport mocno zbiorowy starym busem. Zatem masz rację, nie planowałem takiej edukacji. :spi:

kwiatus19 napisał(a):
Ci bogatsi co to na jabłka nie muszą jeździć kupili by Twoją rodzinę 3 pokolenia wstecz.

Zatem muszę otworzyć konkurencyjny sad i załatwić im dobry transport. Myślisz, że 10 chłopa upcham do E30? Później kupię busa, przynajmniej sprawdzona metoda na dorobek. Oczywiście powyżej 100km/h światła przeciwmgielne będą włączone.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 15 października 2010, 20:57 
Forumowicz

jiGsaw przekonałeś mnie, jesteś prawdziwym kozakiem z miasta :ok:

P.S. Jak piszesz o "starym" busie pamiętaj, że Twoja ekskluzywna limuzyna ma 2x tyle lat co ten stary bus, a warta jest niewiele więcej co ta "banda prostych wieśniaków" zarabiała dziennie.

PostNapisane: 15 października 2010, 21:17 
Przyjaciel forum

Dzięki za info. Masz jeszcze coś ciekawego do obwieszczenia?

WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

PostNapisane: 15 października 2010, 21:25 
jiGsaw napisał(a):
Dzięki za info. :rotfl:

No tak. Co się głupio śmiejesz? To, że nie piszesz nic ciekawego na forum- to każdy wie. Ale w temacie, w który należy zachować powagę- po prostu ją zachowaj.

PostNapisane: 15 października 2010, 21:33 
Przyjaciel forum

No wiesz, nie ja zacząłem się spinać na temat pewnych faktów, więc sobie odpuść albo znajdź winnego.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 15 października 2010, 21:36 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e91
do mojej babki (5km od drzewicy) przyjeżdżał Żuk i zbierał ludzi na zbiór wiśni. kto chciał to wsiadał. nikt nie liczył ile osób jedzie na pace

Moja była gruba 330cd
Moja była niebylejaka 530d

PostNapisane: 15 października 2010, 21:47 
jiGsaw napisał(a):
No wiesz, nie ja zacząłem się spinać na temat pewnych faktów, więc sobie odpuść albo znajdź winnego.

Kurde, ale chyba nie o to chodzi, żeby szukać winnego, kto zaczął temat. Chodzi o to, by na przyszłość (tematach ważnych) nie robić takiego niepotrzebnego burdelu. Możesz sobie myśleć co chcesz, ale nie pisz tego tutaj.. bo po co? To nie jest galeria, a temat, gdzie poruszamy śmierć 18stu osób..

Po co się kłócić i robić dym w temacie? Lepiej się czujesz? Naprawdę warto się czasami wstrzymać przez wysłaniem niepotrzebnego postu.

darcyn napisał(a):
do mojej babki (5km od drzewicy) przyjeżdżał Żuk i zbierał ludzi na zbiór wiśni. kto chciał to wsiadał. nikt nie liczył ile osób jedzie na pace

Darcyn wszędzie tak jest.. nie ma co się oszukiwać....

PostNapisane: 15 października 2010, 21:51 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
rybik napisał(a):
Darcyn wszędzie tak jest.. nie ma co się oszukiwać....

I w ogóle to od dupy strony jest rozkminianie tego czy oni tam jechali w 5, 10 czy 15 osób bo to nijak się ma do przyczyn wypadku. Ale w tym kraju to zawsze wszystko na opak :(

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

PostNapisane: 15 października 2010, 21:54 
Przyjaciel forum

Winny jest kierowca i tyle, nie wiem czemu niektórzy go śmiesznie bronią. A czy jakby jechali w 6 osób to by dał radę wyprzedzić można sobie gdybać... ogólnie dym jest niepotrzebny, to fakt.

WitoM napisał(a):

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):

PostNapisane: 15 października 2010, 21:57 

Kod silnika: BCY+
Ale teraz to ich pos*rało z tym sprawdzaniem busów przez ITD i Policje.... :cenzura: :wsciekly:

Cały dzień siedzie w Boxerze L2H2 taka praca i po dzisiejszym przejechaniu 500 km (dojazd i powrót) 4 razy mnie zatrzymali :/ . I jeszcze jakieś wywody policjantów i inspektorków na temat tego wypadku w którym zginęło 18 osób. Za czwartym razem jak mnie zatrzymali i standardowo (Przgląd, trzeźwość, światła, waga pojazdu, co wiozę itd). No i pod koniec zaczęły się wywody o wypadku. Ja już zdenerwowany w połowie historyjki stwierdziłem krótko. "Skończył pan już? Bo ja też mam prace, obowiązki i rodzinę. A wracając do wypadku to nie zauważyłem żeby powodem tego zdarzenia był zły stan techniczny auta czy coś z nim związane co wy tak dokładnie sprawdzacie. Powodem zdarzenia był kierowca debil, nie mający pojęcia o własnych możliwościach i o możliwościach pojazdu którym jechał. Jego mi nie szkoda, szkoda mi tych co siedzieli z tyłu... Po czym pan inspektor zaczął marudzić... Ja na to: "Mogę już iść!?". I poszedłem.... Bo ile można... Porażka co się usrali na te busy. :dobani: :wsciekly: :cenzura: :mur: :zdegustowany:

Ostatnio edytowano 15 października 2010, 22:00 przez Benyy, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 15 października 2010, 21:59 
jiGsaw napisał(a):
Winny jest kierowca i tyle, nie wiem czemu niektórzy go śmiesznie bronią. A czy jakby jechali w 6 osób to by dał radę wyprzedzić można sobie gdybać... ogólnie dym jest niepotrzebny, to fakt.

Cieszę się, że zrozumiałeś o co mi chodzi. Mam nadzieję, że w przyszłości nie będziemy mieli już takich niepotrzebnych spięć.
:zdrowko:

Tak, zgadzam się, że winny jest kierowca, ale już nie zgadzam się, że jego winą jest, iż zabrał tyle osób. Inaczej jest w życiu, a inaczej na forum pisząc....

PostNapisane: 16 października 2010, 18:44 
Pierwsze kroki

Przykra tragedia.

PostNapisane: 16 października 2010, 22:40 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
rybik napisał(a):
że jego winą jest, iż zabrał tyle osób.

rybik, a kto ich zabrał? sami się zabrali?

PostNapisane: 16 października 2010, 23:24 

Kyokushin napisał(a):

Kierowca pacan.
Wiesz, Kyo, sam miałem wielokrotnie propozycje "Ty, weź jeszcze mnie, wiem, wiem, że już masz 5 osób na pokładzie, ale przecież nie raz jeździłem w 6 i więcej, nic nie będzie, mandat biorę na siebie".
Mogłem powiedzieć - spoko, stary, siadaj. Nie, nie i jeszcze raz nie. Nie toleruje czegoś takiego, w razie wypadku, kontroli, etc, wszystko leci na mnie. Zatem to kierowca bombowca wydał wyrok na tych ludzi. Mógł powiedzieć - biere chłopa, reszta jedzie pukaesem. A że ludzie, to wygodne stworzenia, to pasażerom łatwo było powiedzieć "Ok, Ździchu, my se tu na pakie siądziem i jakoś dojedziem te 10 kilometrów, przecież się nic nie stanie". I się, kurde, stało.
Winę ponoszą wszyscy, ale to kierowca był tutaj tym punktem zapalnym. On spieprzył wyprzedzanie, on zabrał łosi, on ich pozabijał.

PostNapisane: 17 października 2010, 12:40 
Kyokushin napisał(a):
rybik napisał(a):
że jego winą jest, iż zabrał tyle osób.

Kyo, to trochę inaczej działa w takiej sytuacji. Zresztą zawsze jeździło tym busem tyle osób....

valdorane napisał(a):
Winę ponoszą wszyscy, ale to kierowca był tutaj tym punktem zapalnym. On spieprzył wyprzedzanie, on zabrał łosi, on ich pozabijał.

Zgadzam się.

Nie ma co tematu.. ludzie już w piachu leżą....

PostNapisane: 17 października 2010, 13:30 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
rybik napisał(a):
Kyo, to trochę inaczej działa w takiej sytuacji. Zresztą zawsze jeździło tym busem tyle osób....

To działa tak samo w każdej sytuacji. Jest X miejsc to jedzie X ludzi w aucie.
Odpowiedzialność za wszystko, łącznie za to że pacan z tyłu sobie wypnie pasy, ponosi kierowca.
To działa na takiej brutalnej zasadzie, że jak kogoś bierzesz, to odpowiadasz za niego i licz się z tym więc kogo bierzesz.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 143 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1