BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 18 czerwca 2025, 11:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wikileaks.org
PostNapisane: 7 grudnia 2010, 16:37 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
Brytyjski sąd odrzucił prośbę założyciela Wikileaks Juliana Assange'a o zwolnienie za kaucją. Pozostanie on w areszcie do następnego przesłuchania, które odbędzie się 14 grudnia.
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/decyzja ... omosc.html

Cytuj:
Waszyngton i kraje zachodnie po raz pierwszy od czasu zimnej wojny miały poufne plany wojskowe dotyczące obrony wrażliwych regionów Europy Wschodniej przeciwko zagrożeniu ze strony Rosji - pisze "Guardian" powołując się na przecieki z WikiLeaks. Głównymi państwami w "planie bałtyckim" są właśnie kraje bałtyckie NATO, w tym Polska, z kluczowym wykorzystaniem naszych portów przez wojska Sojuszu.Według brytyjskiego dziennika, który opublikował poufne depesze amerykańskiej dyplomacji ujawnione przez portal WikiLeaks, Departament Stanu USA zarządził całkowitą blokadę informacji, kiedy na początku roku podejmowano decyzje na ten temat. Od stycznia plany te zostały dopracowane.

Dziewięć NATO-wskich dywizji z USA, Wielkiej Brytanii, Niemiec i Polski zostało wyznaczonych do działań bojowych na wypadek zbrojnej agresji przeciwko Polsce lub krajom Bałtyckim. Polskie i niemieckie porty zostały wyznaczone do przyjęcie piechoty morskiej oraz brytyjskich i amerykańskich okrętów. Według źródeł, na które powołuje się "Guardian" pierwsze ćwiczenia NATO w ramach tego planu miałyby się odbyć na Bałtyku w przyszłym roku.
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/wikilea ... omosc.html

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 7 grudnia 2010, 18:45 
Bobby Vintage napisał(a):
edzia330ci napisał(a):
zresztą amerykanie lubią wywoływać wojny na których pózniej łamią zęby[ wietnam ,irak,afganistan] to wojny których oni nigdy nie będą w stanie wygrać.ameryka jest do dupy :zly:

Uważasz że Amerykanie przegrali w Iraku ? :D HeHe Dobre...

Ja tylko wtrącę, że wcale nie był bym tego taki pewien Bobby :) Zajęcie terytorium nie zawsze oznacza wygranie wojny. Tak jak napisałem wyżej - zyskały na tym koncerny zbrojeniowe i pewne gałęzi biznesu. Ale w ogólnym rozrachunku Ty widzisz amerykańską okupacje nad obcym państwem, ja natomiast widzę tysiące trupów (nie tylko amerykańskich), miliardy wywalone na wojnę w Iraku, które w dużej mierze przyczyniły się do światowego kryzysu i nadal, po tylu latach od rozpoczęcia wojny nie do końca ustabilizowaną sytuację...

PostNapisane: 7 grudnia 2010, 18:59 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Zakov napisał(a):
Ja tylko wtrącę, że wcale nie był bym tego taki pewien Bobby :) Zajęcie terytorium nie zawsze oznacza wygranie wojny. Tak jak napisałem wyżej - zyskały na tym koncerny zbrojeniowe i pewne gałęzi biznesu. Ale w ogólnym rozrachunku Ty widzisz amerykańską okupacje nad obcym państwem, ja natomiast widzę tysiące trupów (nie tylko amerykańskich), miliardy wywalone na wojnę w Iraku, które w dużej mierze przyczyniły się do światowego kryzysu i nadal, po tylu latach od rozpoczęcia wojny nie do końca ustabilizowaną sytuację...

Hmm... A to że sektor naftowy został tam sprywatyzowany i przejęty przez Amerykanów to jeszcze mało :) ? Stabilizacja ? Wtedy Irakijczycy by tego nigdy nie zrobili bo to ich jedyny walor.

PostNapisane: 7 grudnia 2010, 19:31 
Zakov napisał(a):

Hmm... A to że sektor naftowy został tam sprywatyzowany i przejęty przez Amerykanów to jeszcze mało :) ? Stabilizacja ? Wtedy Irakijczycy by tego nigdy nie zrobili bo to ich jedyny walor.

Tak, to fakt. Nie twierdze, że niczego na tym nie skorzystali i że z czasem nie wyjdzie im to na dobre. Chciałem jedynie zaznaczyć, że nawet jeżeli wojnę w Iraku można uznać za zwycięstwo Amerykanów, to na pewno nie takie jak by sobie tego życzyli. Inwazja na Irak utknęła im kością w gardle i na pewno nie był to ich wielki tryumf, jak podczas pierwszej wojny w Zatoce perskiej.

PostNapisane: 7 grudnia 2010, 19:51 

Zakov napisał(a):
Tak, to fakt. Nie twierdze, że niczego na tym nie skorzystali i że z czasem nie wyjdzie im to na dobre. Chciałem jedynie zaznaczyć, że nawet jeżeli wojnę w Iraku można uznać za zwycięstwo Amerykanów, to na pewno nie takie jak by sobie tego życzyli. Inwazja na Irak utknęła im kością w gardle i na pewno nie był to ich wielki tryumf, jak podczas pierwszej wojny w Zatoce perskiej.

Kością w gardle ? :oczami: Chyba osiągnęli swój cel a to że przy okazji nie udało się od razu najechać Iranu to trudno, przy okazji sobie odbiją.

Chyba że ty jak Bafi i reszta ludków przed telewizorami wierzysz że powodem wojny była broń masowego rażenia i oczywiście szerzenie demokracji :rotfl:

PostNapisane: 7 grudnia 2010, 20:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
Chyba że ty jak Bafi i reszta ludków przed telewizorami

Bujaj sie :mur:

My rozmawialismy o WikiLeaks czyli o przeciekach i ich autentycznosci a nie o wojnie w Iraku :mur:

Wiec z laski swojej nie dodawaj sobie bo naprawde niczym wielkim nie swiecisz...a widze, ze na sile sie starasz zeby tak Cie inni postrzegali :wstyd:

PostNapisane: 7 grudnia 2010, 20:37 
Kością w gardle ?

Tak, dlatego, że spodziewali się blitzkriegu, a wywołali długą, żmudną, kosztowną i dość krwawą potyczkę. I tylko do tego odnosi się to stwierdzenie, bo na dłuższą metę na pewno na tym skorzystają.

PostNapisane: 7 grudnia 2010, 22:43 

Zakov napisał(a):
Tak, dlatego, że spodziewali się blitzkriegu, a wywołali długą, żmudną, kosztowną i dość krwawą potyczkę. I tylko do tego odnosi się to stwierdzenie, bo na dłuższą metę na pewno na tym skorzystają.

Skoro masz tak dokładne informacje na temat strategii stanów w wojnie z Irakiem to napisz ile im zajęło sprywatyzowanie sektora naftowego.

PostNapisane: 7 grudnia 2010, 22:57 
Zakov napisał(a):

Skoro masz tak dokładne informacje na temat strategii stanów w wojnie z Irakiem to napisz ile im zajęło sprywatyzowanie sektora naftowego.

Myślę, że nie jest to odpowiedni temat do ciągnięcia tej dyskusji. To nie są żadne oficjalne dane, a jedynie luźne spekulacje.

PostNapisane: 7 grudnia 2010, 23:07 
Forumowicz

Moje BMW: e36
Kod silnika: M50B20
Sprawa z WikiLiks jest wbrew pozorom wygodna amerykanom , w czasach kiedy inne strony mogą zamknąć w sekundę WikiLiks im się nie udało , dlaczego ? Ponieważ tego nie chcieli , co z tego że teraz są ośmieszeni na arenie między narodowej skoro za 5 lat mogą to wykorzystać w drugą stronę , ujawnili parę dokumentów które wielkiej szkody nie zrobią ,a teraz mają stronę w którą pospólstwo wierzy w 100% . To znaczy że wystarczy jedna groźba w stronę np. naszego premiera - Wysyłasz wojsko do Iraku,Iranu,Afganistanu,Korei czy gdzie tam jeszcze nam potrzeba inaczej na WikiLiks znajdzie się dokument że sprzedajesz broń terorystom . W dobie urządzeń takich jak Echelon takie rzeczy są wręcz nie realne , byle szeregowy nie wyniósł by nawet jednego dokumentu a co tu mówić o tysiącach . Ogólnie to tylko moja opinia
Pozdrawiam

PostNapisane: 7 grudnia 2010, 23:12 

Statoi no co ty ! Oni by mogli kłamać ? Nie możliwe ! :rotfl: +

;)

PostNapisane: 7 grudnia 2010, 23:16 
Forumowicz

Moje BMW: e36
Kod silnika: M50B20
Statoi no co ty ! Oni by mogli kłamać ? Nie możliwe ! :rotfl: +

;)

No tak jak mogłem , oni i TVN zawszę mówią prawdę , Telewizja zawsze mówi prawdę i nigdy nie oszukuję , to te dopalacze tak na mnie działają
Mój błąd , proszę o wybaczenie zachowałem się jak gówniarz

PostNapisane: 8 grudnia 2010, 00:50 
Ty Bobby! Ty to naprawdę jesteś prowokator! :rotfl:

PostNapisane: 8 grudnia 2010, 12:17 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Ciekawe są zarzuty względem kolesia.
Pozwolę sobie znowu zacytować:

Cytuj:
Przedstawicielka szwedzkich władz Gemma Lindfield powiedziała w londyńskim sądzie, że Assange jest poszukiwany w Szwecji w związku z czterema zarzutami o gwałt i molestowanie seksualne. Trzy zarzuty dotyczą tej samej kobiety, która twierdzi, że Assange uprawiał z nią seks bez zabezpieczenia wbrew jej woli.

Pani ta była „victim of unlawful coercion na skutek „having sex without a condom when it was her „express wish” one should be used”: (http://www.guardian.co.uk/news/blog/201 ... ve-updates)

Ale okazuje się, że condom był, tyle że raz był „broken”, a za drugim razem, który składał się z dwóch razy, był tylko za pierwszym razem.

Assange przyjechał do Sztokholmu na zaproszenie lewicowej organizacji Ruch Braterstwa, żeby opowiedzieć o swojej idei państwa otwartego, niemającego żadnych tajemnic przed obywatelami. Organizatorką tej wizyty była znana szwedzka feministka, która oddała Assange ′owi swoje mieszkanie do dyspozycji. Którejś nocy wrócili po kolacji razem do mieszkania i przeżyli upojną noc, zakłóconą tylko pęknięciem prezerwatywy. Już to jest mocno podejrzane bo mi się wydawało, że feministki to się facetami generalnie brzydzą. Ale chyba było fajnie, bo następnego dnia feministka urządziła party na cześć Assange ′a. Na jednym ze spotkań Assange ′a pojawiła się zafascynowana nim szwedzka fotografka, która bardzo chciała go poznać. Po kilku dniach szef Wikileaks odwiedził ją w rodzinnym miasteczku pod Sztokholmem. „Bardzo się do siebie zbliżyli, najpierw z prezerwatywą, a potem bez”. Fotografka obawiała się, że zaraziła się chorobą weneryczną, i zwierzyła się ze swoich dylematów feministce. Kilka dni później obie kobiety oskarżyły Assange ′a, że zmusił je do stosunków bez prezerwatywy. Jedną miał „posiąść”, gdy spała.

http://wyborcza.pl/1,75248,8783867,Szef ... tkami.html

Proszę uważać Panowie i nie dopierać się w nocy do swych Pań jak śpią, bo jak się na Was kiedyś zdenerwują, jak „znana feministka”, która się dowiedziała o „znanej fotografce”, to Interpol będzie Was ścigał listem gończym.

Póki co angielski sąd musi zdecydować, czy klasyfikować ten drugi raz, po pierwszym razie „za zgodą”, a nawet, jak się można domyślać, za „podżegnywaniem”, jako gwałty, czy jako „seks przez zaskoczenie”, za co grozi grzywna 700 USD.

Choć rząd Stanów Zjednoczonych zaprzecza, że ma cokolwiek wspólnego z pęknięciem prezerwatywy Visa i MasterCard i zawiesiły płatności dla strony WikiLeaks. „Zdecydowaliśmy się zawiesić obsługiwanie płatności na stronie internetowej WikiLeaks z powodu trwającego śledztwa w sprawie możliwego łamania naszych zasad i wątpliwości dotyczących natury działalności organizacji”.

http://wyborcza.pl/1,75248,8779783,Assa ... z17Sl2SrOr

Fajny komentarz na Twitterze:

„Wolność słowa – bezcenna. Za wszystko inne zapłacisz MasterCard”.

Ach te feministki i lewacy :rotfl:

PostNapisane: 8 grudnia 2010, 12:28 

Zakov napisał(a):
Ty Bobby! Ty to naprawdę jesteś prowokator! :rotfl:

Forumowy status zobowiązuje :cwaniak: Jedni moderujO inno prowkujO.

PostNapisane: 8 grudnia 2010, 16:17 
Forumowy terrorysta

Cytuj:
Wikileaks upubliczniła dwie nowe depesze dotyczące Polski, przygotowane przez amerykańskich dyplomatów. - Polska to dobry sojusznik, ale czasem wychodzi przed szereg - taki wniosek nasuwa się po ich lekturze. Pierwsza jest pochwałą dla naszej polityki wschodniej i dla Polski w ogóle jako sojusznika USA w Europie Wschodniej. Druga mówi o spodziewanej negatywnej reakcji Polski na zmniejszenie amerykańskich sił militarnych w Europie.

Polacy wierzą, że mają głębokie porozumienie z USA i sojuszem; będą brać aktywny udział w dalekich misjach, zwłaszcza w Afganistanie, pod warunkiem, że Sojusz zajmie się obroną polskich granic (...) Minister Sikorski powiedział nam ostatnio, że naciska na premiera, by zgodził się na zwiększenie kontyngentu z 2 do 3 tysięcy żołnierzy(...) - głosi dokument.

W depeszy podkreśla się jednocześnie, że polityka Polski wobec Wschodu zmierza do przeciwstawienia się rosnącej w siłę Rosji. - Minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski powiedział amerykańskim urzędnikom: polski rząd spodziewał się zagrożenia ze strony Rosji w ciągu najbliższych 10-15 lat, jednak po kryzysowej sytuacji w Gruzji, może to być nawet 10-15 miesięcy - czytamy w depeszy.

http://www.tvn24.pl/0,1685307,0,1,jesli ... omosc.html

Dążymy do wycofania polskich wojsk, a Radosław Sikorski Apelbaum naciska na zwiększenie kontyngentu. Można więc postawić pytanie czy Sikorski to polski mąż stanu czy też tylko mąż amerykańskiej zydowki Apelbaum (czy Sikorski w związku z tym ma obywatelstwo USA?!), któremu zależy na zaspokojeniu interesów ''sojusznika''?

PostNapisane: 8 grudnia 2010, 16:45 

O Sikorskim to dobry film nakręcili ;) Ghost Writer - Autor Widmo - polecam ;)

PostNapisane: 8 grudnia 2010, 17:03 
Forumowy terrorysta

... i aktorka grajaca w tym filmie Olivia Williams była kiedyś związana z Sikorskim :rotfl: http://www.eska.pl/hotplota/news/byla_l ... iams/45710

PostNapisane: 8 grudnia 2010, 20:42 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
http://technowinki.onet.pl/wiadomosci/w ... tykul.html

Się dzieje :hyhy:

PostNapisane: 8 grudnia 2010, 20:53 
Zacna persona forum

Moje BMW: e30,e36
Kod silnika: m40,m41,m43,m62
Kyokushin napisał(a):
http://technowinki.onet.pl/wiadomosci/wojna-4chan-atakuje-wszystkich-przeciwnikow-wikile,1,4019331,artykul.html

Się dzieje :hyhy:

„Wolność słowa – bezcenna. Za wszystko inne zapłacisz MasterCard”

Już nie... :rotfl:

Swoją drogą pewnie coraz bliżej licencji na korzystanie z sieci i cenzury :kwasny:

Prawo jazdy i rejestrację aut też wprowadzano pod pretekstem dbałości o bezpieczeństwo.
Nie mówiąc już o dowodach osobistych, wiadomo kiedy je wymyślono.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 185 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1